ΦΑΡΜΑΚO

Αριστεία Φαρμακευτικής αγοράς 2019: Στην κορυφή ΒΙΑΝΕΞ και ΒΙΑΝ

Τον πατριάρχη της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας, Παύλο Γιαννακόπουλο, θυμήθηκαν για ακόμη φορά οι διοργανωτές του 20ου Φαρμακευτικού συνεδρίου & έκθεσης Hellas Pharm που πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο 16 και 17 Μαρτίου στο εκθεσιακό Κέντρο Helexpo στο Μαρούσι.

Αριστεία Φαρμακευτικής αγοράς 2019: Στην κορυφή ΒΙΑΝΕΞ και ΒΙΑΝ

Η φράση του προέδρου του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής Κωνσταντίνου Λουράντου ότι «ο Παύλος Γιαννακόπουλος είναι ίσως η μεγαλύτερη φυσιογνωμία που πέρασε από τον κλάδο της φαρμακοβιομηχανίας», άνοιξε την εκδήλωση το απόγευμα του Σαββάτου 16 Μαρτίου, στο πλαίσιο των Αριστείων Φαρμακευτικής Αγοράς 2019.

Σε άλλο σημείο της τοποθέτησής του, ο κ. Λουράντος, σημείωσε ότι τα συγκεκριμένα βραβεία, δεν είναι χαριστικά, καθώς προκύπτουν από πραγματική αξιολόγηση μιας μεγάλης Επιτροπής 30 ατόμων και είναι τα μοναδικά που δίνονται από φαρμακοποιούς σε ανθρώπους του κλάδου που παράγουν, διακινούν και καινοτομούν.

Τόνισε ακόμη, ότι ο πιο αδικημένος κλάδος σήμερα είναι αυτός του φαρμάκου, αφού οι φαρμακοποιοί, διαθέτουν όλες τις υπηρεσίες τους δωρεάν. Έστειλε δε μήνυμα λέγοντας, ότι «οι φαρμακοποιοί δεν πεθαίνουν».

Εξάλλου, σε μήνυμά του ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός αναφέρθηκε στις κρίσιμες παρεμβάσεις της πολιτικής του γύρω από την φαρμακευτική κάλυψη των πολιτών, τις διαρθρωτικές αλλαγές, τον HTA, τη διαπραγμάτευση των ακριβών φαρμάκων για πρώτη φορά στη χώρα μας, τα Θεραπευτικά Πρωτόκολλα και τα Μητρώα ασθενών, που μετασχηματίζουν το τοπίο της υγείας και το χώρο του φαρμακείου. Επεσήμανε πώς η χώρα θα πρέπει να επιστρέψει σε συνθήκες κανονικότητας με στόχο να δημιουργηθεί ποιοτικότερη φροντίδα στον ασθενή, ενώ συναίνεσε απόλυτα, στην πιστοποίηση της δυνατότητας των φαρμακοποιών για εμβολιασμούς.

Αναφορικά με τα Αριστεία Φαρμακευτικής Αγοράς 2019, αξίζει να σημειωθεί, ότι οι εταιρείες ΒΙΑΝΕΞ και ΒΙΑΝ του Ομίλου Γιαννακόπουλου σάρωσαν με 5 συνολικά βραβεία.

Ειδικότερα:

Βραβείο PLATINUM για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη στη ΒΙΑΝΕΞ. Το βραβείο παρέλαβε η υπεύθυνη της ΕΚΕ της φαρμακοβιομηχανίας κυρία Όλγα Τριανταφύλλου, η οποία αναφέρθηκε στην φιλοσοφία του Ομίλου που είναι ποιότητα στην παραγωγή, φιλοσοφία που καλύπτει το έργο της εταιρείας εδώ και 90 σχεδόν χρόνια. Η ΒΙΑΝΕΞ θα συνεχίσει να στηρίζει Προγράμματα και δράσεις για τον άνθρωπο, ενώ είναι χαρακτηριστικό, ότι βρέθηκε στην πρώτη γραμμή με τις πυρκαγιές του Ιουλίου του 2018 στο Μάτι, πάντα με γνώμονα την υπευθυνότητα, όπως τόνισε η κυρία Τριανταφύλλου.

Βραβείο GOLD για Διαφημιστική καμπάνια προϊόντος ή υπηρεσία φαρμακείου προς το κοινό στη ΒΙΑΝ. Ο Γενικός Διευθυντής της εταιρείας και Αντιπρόεδρος ΕΦΕΧ (Σύνδεσμος Εταιρειών Φαρμάκων Ευρείας Χρήσης) Δημήτρης Μωραΐτης, ευχαρίστησε εκ μέρους της οικογένειας Γιαννακόπουλου και των 1.100 εργαζομένων την Επιτροπή Αξιολόγησης και τους φαρμακοποιούς που ψήφισαν τη ΒΙΑΝ, προσθέτοντας ότι ο Όμιλος θα συνεχίσει να στηρίζει το ρόλο του φαρμακοποιού και το ελληνικό φαρμακείο.

Βραβείο PLATINUM για λανσάρισμα νέου προϊόντος ALTION φαρμακείου στη ΒΙΑΝ. Η κυρία Σοφία Σπίθα, Pharma & FMCG Director αναφερόμενη στο συμπλήρωμα διατροφής ALTION, τόνισε ότι βάζουμε πάντα τον πήχυ ψηλά και χαιρόμαστε όταν αυτό εκτιμάται.

Το συμπλήρωμα διατροφής ALTION της ΒΙΑΝ, διακρίθηκε με ένα ακόμη βραβείο και συγκεκριμένα PLATINUM για το design και packaging προϊόντος φαρμακείου και όπως υπογράμμισε ο product manager του σκευάσματος Γεώργιος Σπίγγος, είναι μεγάλη τιμή η βράβευση του brand ΑLTION διότι είναι ένα ποιοτικό και ασφαλές συμπλήρωμα.

Τέλος, βραβείο GOLD στην Ομάδα πωλήσεων που διακρίθηκε στα φαρμακεία στη ΒΙΑΝ. Το βραβείο παρέλαβε ο Διευθυντής πωλήσεων φαρμακείων Ανδρέας Κωνσταντάτος ο οποίος ευχαρίστησε όλους τους φαρμακοποιούς για τη σημαντική βράβευση, ενώ όπως είπε το βραβείο αυτό, ανήκει στις Ομάδες Πωλήσεων, την ώρα που η δική του Ομάδα σύσσωμη χειροκροτούσε.

Επίσης, στο πλαίσιο των Αριστείων, δόθηκαν δύο Ειδικά Βραβεία ΑΡΙΣΤΙΝΔΗΝ, ένα στον φαρμακοβιομήχανο Δημήτρη Πενταφράγκα, επικεφαλής της ΕΛΠΕΝ, κορυφαία επιχειρηματική φυσιογνωμία όπως τον χαρακτήρισε ο Κων. Λουράντος και ένα δεύτερο στη ΜΚΟ Φαρμακοποιοί του Κόσμου.

Τέλος, ένα ξεχωριστό βραβείο για την στήριξή των φαρμακοποιών και του έργου τους, έλαβε ο δημοσιογράφος Χαράλαμπος Πετρόχειλος.

Δείτε το βίντεο από την εκδήλωση: