ΦΑΡΜΑΚO

Εμβολιασμοί και αντιτετανικός ορός στα φαρμακεία – Πώς θα πιστοποιούνται οι φαρμακοποιοί

Σε χώρους Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας αναδεικνύονται τα φαρμακεία, με την Υπουργική Απόφαση του Ανδρέα Ξανθού η οποία ορίζει τη διαδικασία πιστοποίησης των φαρμακοποιών για τη διενέργεια εμβολιασμών και τη χορήγηση αντιτετανικού ορού στα φαρμακεία.

Εμβολιασμοί και αντιτετανικός ορός στα φαρμακεία – Πώς θα πιστοποιούνται οι φαρμακοποιοί

Από τη Διονυσία Προκόπη

Συγκεκριμένα, με την Υ.Α. Γ5α/ Γ.Π. οικ. 49734 (ΦΕΚ Β΄ 2811/4.7.2019) ορίζεται ως Αρχή Πιστοποίησης, η Κλινική Κοινωνικής και Οικογενειακής Ιατρικής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης, η οποία διαμορφώνει από κοινού με τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο (ΠΦΣ) το εκπαιδευτικό πρόγραμμα και τον τρόπο εξέτασης των φαρμακοποιών.

Θα εφαρμόζεται ο πλέον σύγχρονος τρόπος εξ αποστάσεως μάθησης (e-learning) των φαρμακοποιών μέσω της ηλεκτρονικής πύλης του Ινστιτούτου Δια βίου Εκπαίδευσης & Επαγγελματικής Ανάπτυξης Φαρμακοποιών (ΙΔΕΕΑΦ) του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου. Το ΙΔΕΕΑΦ θα αναρτά το εκπαιδευτικό υλικό και θα ενσωματώνει στη διαδικτυακή πλατφόρμα του το ερωτηματολόγιο της εξέτασης.

Η Πιστοποίηση δίνεται μετά την επιτυχή συμπλήρωση του ερωτηματολογίου από την ηλεκτρονική πύλη του ΙΔΕΕΑΦ και χορηγείται από τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο μέσω της Κλινικής Κοινωνικής και Οικογενειακής Ιατρικής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης, η οποία είναι αρμόδια για την πιστοποίηση των φαρμακοποιών.

Στη συνέχεια, η Πιστοποίηση αναρτάται σε εμφανές σημείο εντός του φαρμακείου.

Απευθυνόμενος στους Φαρμακευτικούς Συλλόγους της χώρας, ο ΠΦΣ τονίζει ότι «μπαίνουμε σε μια νέα εποχή και οραματιζόμαστε το φαρμακοποιό ως λειτουργό της Υγείας και ένα νέο σύγχρονο φαρμακείο». Παρά τις έντονες αντιδράσεις -κυρίως από την ιατρική κοινότητα- οι προσπάθειες του Συλλόγου και ο συνεχής διάλογος με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας, είχαν ως αποτέλεσμα τη συγκεκριμένη απόφαση, με την οποία αναδεικνύεται ο επιστημονικός ρόλος του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου και ταυτόχρονα ενισχύεται και εκσυγχρονίζεται η εκπαιδευτική και επιστημονική δράση του Ινστιτούτου Δια βίου Εκπαίδευσης & Επαγγελματικής Ανάπτυξης Φαρμακοποιών (ΙΔΕΕΑΦ).

Κάντε Bookmark τις σελίδες του Newsbomb.gr για τα Exit Poll 2019 και τα Αποτελέσματα Εκλογών της 7ης Ιουλίου, ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι και με εγκυρότητα!

Διαβάστε επίσης όλες τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με τις επερχόμενες Εθνικές Εκλογές 2019

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ