ΦΑΡΜΑΚO

Πούτιν: Εγκρίθηκε το πρώτο εμβόλιο για τον κορονοϊό

Η Ρωσία έγινε η πρώτη χώρα στον κόσμο που καταχώρησε εμβόλιο κατά του κορονοϊού, όπως ανακοίνωσε ο Ρώσος Πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν.

Πούτιν: Εγκρίθηκε το πρώτο εμβόλιο για τον κορονοϊό

Το εμβόλιο, που αναπτύχθηκε από το Ινστιτούτο Gamaleya της Μόσχας, έλαβε το «πράσινο φως» από το ρωσικό Υπουργείο Υγείας την Τρίτη, αποκάλυψε ο Πούτιν.

Μάλιστα, όπως αποκάλυψε ο Ρώσος Πρόεδρος, η κόρη του εμβολιάστηκε κατά του κορονοϊού. «Πήρε μέρος στο πείραμα. Μετά τον πρώτο εμβολιασμό, είχε θερμοκρασία σώματος 38 βαθμών, ενώ την επόμενη ημέρα έπεσε στους 37, αυτό ήταν» περιέγραψε ο Πούτιν.

«Γνωρίζω πως είναι αρκετά αποτελεσματικό, πως δίνει ανοσία διαρκείας», τόνισε.

Παράλληλα, ο Ρώσος πρόεδρος εξέφρασε την ελπίδα ότι η μαζική παραγωγή του ρωσικού εμβολίου κατά της COVID-19 θα ξεκινήσει σύντομα.

Η ταχύτητα με την οποία κινείται η Ρωσία για την παρασκευή του εμβολίου της υπογραμμίζει την αποφασιστικότητά της να κερδίσει την παγκόσμια κούρσα για ένα αποτελεσματικό προϊόν, όμως έχει προκαλέσει ανησυχίες ότι μπορεί να βάζει το εθνικό κύρος μπροστά από επιστήμη και την ασφάλεια. Στο παρελθόν ξένοι επιστήμονες είχαν εκφράσει την ανησυχία τους για την ταχύτητα με την οποία αναπτυσσόταν το εμβόλιο.

Το εμβόλιο θα κυκλοφορήσει την 1η Ιανουαρίου 2021, σύμφωνα με την αρμόδια υπηρεσία του ρωσικού υπουργείου Υγείας, την οποία επικαλούνται τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

Η Ρωσία κατέγραψε την Τρίτη (11/08) 4.945 νέα κρούσματα κορονοϊού, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό τους σε 897.599 –ο τέταρτος υψηλότερος αριθμός περιστατικών στον κόσμο.

Ο επίσημος αριθμός των νεκρών από COVID-19 αυξήθηκε σε 15.131 αφού οι Αρχές ανακοίνωσαν ότι 130 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους το τελευταίο 24ωρο.