ΦΑΡΜΑΚO

ΒΙΑΝΕΞ: Επαναπιστοποιήθηκε από την TÜV HELLAS για το Σύστημα Διαχείρισης Ποιότητας

ΒΙΑΝΕΞ: Επαναπιστοποιήθηκε από την TÜV HELLAS για το Σύστημα Διαχείρισης Ποιότητας

Την ελληνική φαρμακευτική εταιρεία ΒΙΑΝΕΞ επαναπιστοποίησε η TÜV HELLAS (TÜV NORD), σε μια σειρά από πεδία κομβικής σημασίας για τη φαρμακοβιομηχανία.

Συγκεκριμένα, η TÜV HELLAS (TÜV NORD) επιθεώρησε και επαναπιστοποίησε τη ΒΙΑΝΕΞ για το Σύστημα Διαχείρισης Ποιότητας σύμφωνα με το πρότυπο ΙSO 9001:2015. Η εν λόγω πιστοποίηση αφορά στα κεντρικά γραφεία διοίκησης της εταιρείας, στα εργοστάσια στην Μεταμόρφωση, στην Παλλήνη και στην Πάτρα, στο κέντρο διανομής αλλά και στις διαδικασίες επιστημονικής και ιατρικής ενημέρωσης.

Επιπλέον, επιθεώρησε και επαναπιστοποίησε το κέντρο διανομής της ΒΙΑΝΕΞ σύμφωνα με το πρότυπο ISO 13485:2016 για το πεδίο εμπορίας και διακίνησης ιατροτεχνολογικών προϊόντων επούλωσης τραύματος, βελόνες λήψης αίματος, προϊόντα υγιεινής ποδιών, συστήματα μέτρησης σακχάρου και αυτοδιάγνωσης.

Επίσης επιθεώρησε και επαναπιστοποίησε για το ίδιο πεδίο τη ΒΙΑΝΕΞ σύμφωνα με την υπουργική απόφαση 1348/04 του υπουργείου Υγείας για το σύστημα Αρχών και Κατευθυντήριων Γραμμών Ορθής Πρακτικής Διανομής Ιατροτεχνολογικών Προϊόντων της εταιρείας με βάση τις απαιτήσεις της Υπουργικής Απόφασης ΔΥ8δ/ΓΠ οικ 1348, ΦΕΚ 32β.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η πιστοποίηση της φαρμακοβιομηχανίας σε όλα τα παραπάνω πεδία από την TÜV HELLAS (TÜV NORD), επιβεβαιώνει την άψογη συνεργασία των δύο ηγέτιδων εταιρειών και είναι το επιστέγασμα της πολυετούς τους σχέσης που ξεκίνησε ήδη από το 1994 όταν και πιστοποιήθηκε κατά ISO 9001. Σημειώνεται ότι η ΒΙΑΝΕΞ ήταν η πρώτη φαρμακοβιομηχανία που επιθεωρήθηκε και πιστοποιήθηκε με βάση το συγκεκριμένο πρότυπο ενώ συγκαταλέγεται στις πρώτες ελληνικές επιχειρήσεις που επί 25 και πλέον χρόνια διατηρεί τα πιστοποιητικά της και συνεχίζει να επιθεωρείται σταθερά με επιτυχία.

Η φαρμακοβιομηχανία διαθέτει τέσσερα κορυφαίας τεχνολογίας εξειδικευμένα εργοστάσια και με εμπειρία άνω των 95 ετών, έχει κορυφαίες επιδόσεις σε ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων, το οποίο περιλαμβάνει παραγωγή, εμπορία, εξαγωγή και διανομή φαρμακευτικών σκευασμάτων.

Η Μαρία Πιτσίκα, επικεφαλής επιθεωρήτρια της TÜV HELLAS (TÜV NORD) δήλωσε σχετικά: «Από την πρώτη επιθεώρηση στη ΒΙΑΝΕΞ μέχρι σήμερα διαπιστώθηκε ότι το Σύστημα Διαχείρισης Ποιότητας που εφαρμόζεται σε όλες τις δραστηριότητες της φαρμακοβιομηχανίας, ακολουθεί μία σημαντική πορεία βελτίωσης, η οποία υποστηρίζει την επιχειρηματικότητά της. Το Σύστημα Διαχείρισης Ποιότητας, καθοδηγείται από την ανώτατη Διοίκηση και από την ομάδα Διαχείρισης Ποιότητας στο σύνολό της γεγονός που επιβεβαιώνει τη δέσμευση της εταιρείας σε όλα τα επίπεδα αλλά και διαχρονικά προς το στόχο αυτό».

O Δημήτρης Γιαννακόπουλος, πρόεδρος ΔΣ και διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου ΒΙΑΝΕΞ - ΒΙΑΝ, σημείωσε σχετικά: «Για όλους εμάς στη ΒΙΑΝΕΞ και τη ΒΙΑΝ, η Ποιότητα στη Παραγωγή σημαίνει φροντίδα για τον άνθρωπο. Αυτό αποτυπώνεται τόσο στην καθημερινότητά μας, αλλά και μέσα από συνεχείς διαδικασίες πιστοποιήσεων που επιβεβαιώνουν τις προσπάθειές μας. Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι για τη μακροχρόνια συνεργασία μας με την TÜV HELLAS (TÜV NORD), την οποία και ανανεώνουμε συνεχώς. Η εμπειρία και η εξειδίκευσή της αποτελούν για εμάς σημαντικά εργαλεία για να συνεχίσουμε να αναπτύσσουμε την επιχειρησιακή μας δραστηριότητα, θέτοντας τον πήχη συνεχώς υψηλότερα».

BEST OF NETWORK

Βασιλακόπουλος στο Newsbomb.gr: «Πολύ περισσότερα τα κρούσματα της μετάλλαξης στην Ελλάδα»

Πιερρακάκης: Δεν θα μπει «κόφτης» στα SMS, εξετάζουμε το «χρονόμετρο»

Κορονοϊός – Σύψας: Με τις εικόνες που είδαμε δεν ξέρω αν η αγορά μπορεί να είναι ανοιχτή

Σήφης Βαλυράκης: Βρέθηκε νεκρός με τραύμα στο κεφάλι - Τα σενάρια που εξετάζουν οι αρχές

Suvivor Spoiler 25/1: Αυτοί κερδίζουν σήμερα τη μάχη ασυλίας

Ξεκινούν σήμερα οι διερευνητικές Ελλάδας και Τουρκίας - Κωδικός: Σπάστε τα χωρικά ύδατα

Survivor Spoiler: Αλλάζει η διαδικασία ψηφοφορίας! Η αποκάλυψη - βόμβα του Λιανού (video)

Φρεγάτες Belh@rra: Τώρα ή ποτέ! «Όποιος πάρει τις φρεγάτες, παίρνει και τα ναυπηγεία»

Ανδρέας Παπανδρέου: Το τρομερό μυστικό του που γνώριζαν μόνο 2 άνθρωποι

Θετικός στον κορονοϊό ο γιος του Αλέξη Τσίπρα

Lockdown: Όλα τα μέτρα που ισχύουν από σήμερα έως την 1η Φλεβάρη - Τι αλλάζει για μετακινήσεις, ταξί

Διπλό τζακ ποτ στην κλήρωση Τζόκερ: Πόσα χρήματα θα μοιράσει την Τρίτη (26/1)