ΦΑΡΜΑΚO

Κορονοϊός: Σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα για το εμβόλιο ο ΕΟΦ

Κορονοϊός: Σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα για το εμβόλιο ο ΕΟΦ

Τα εμβόλια της covid-19 είναι προ των πυλών και ο ΕΟΦ βρίσκεται σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα προκειμένου να διεξαγάγει όλες τις διαδικασίες που απαιτούνται, ώστε να έρθει το εμβόλιο στη χώρα μας, να παρακολουθήσει την διακίνηση και διάθεσή του και να παρακολουθήσει την ασφάλεια και αποτελεσματικότητα του, ανέφερε ο πρόεδρος του Οργανισμού Δημήτρης Φιλίππου που συμμετείχε στην καθιερωμένη ενημέρωση του υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια για την πανδημία.

Ο κ. Φιλίππου αναφέρθηκε στην κίτρινη κάρτα που αφορά την φαρμακοεπαγρύπνηση, τονίζοντας ότι παρά το γεγονός ότι ο εμβολιασμός θα γίνει βάσει σχεδίου και το εμβόλιο είναι και ασφαλές και αποτελεσματικό, η πορεία του θα παρακολουθείται σε μεγάλο εύρος χρόνου. Έτσι, όπως είπε, διασφαλίζεται σε βάθος χρόνου η ασφάλεια του εμβολίου και ταυτόχρονα δίνεται η δυνατότητα καταγραφής και περιγραφής πολύ σπάνιων ανεπιθύμητων ενεργειών.

Έκανε ιδιαίτερη αναφορά στα μονοκλωνικά αντισώματα, τονίζοντας ότι είμαστε από τις πρώτες χώρες στην Ευρώπη που φέραμε μονοκλωνικά αντισώματα στο πλαίσιο κλινικών μελετών. Διευκρίνισε ότι αυτά τα αντισώματα δεν έχουν λάβει άδεια κυκλοφορίας φαρμάκου. Έχουν λάβει άδεια έκτακτης χορήγησης, η οποία προβλέπεται στις ΗΠΑ αλλά όχι στην Ευρώπη και τη χώρα μας. Υπογράμμισε ότι η χώρα μας βρίσκεται σε συνεχή ετοιμότητα και επικοινωνία σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο προκειμένου να γίνουν ταχύτατα όλες οι διαδικασίες που θα επιτρέψουν την κυκλοφορία των αντισωμάτων στη χώρα μας όταν διασφαλιστεί η ασφάλεια και η αποτελεσματικότητα. Όπως είπε, με βάση τις ενδείξεις, πιθανολογείται ότι τους πρώτους μήνες του 2021 τα φάρμακα αυτά πιθανόν να κυκλοφορήσουν εμπορικά στην Ευρώπη.

Πρόσθεσε, επίσης, ότι κατά τη διάρκεια της πανδημίας ο ΕΟΦ και το υπουργείο Υγείας είχαν διαθέσιμα άμεσα και ταχύτατα όποια φαρμακευτικά σκευάσματα είχαν προταθεί από την επιστημονική κοινότητα ως αποτελεσματικά για τη θεραπεία της νόσου.

Στοιχεία για τον αντιγριπικό εμβολιασμό

Ο πρόεδρος του ΕΟΦ παρουσίασε τα στοιχεία για τον αντιγριπικό εμβολιασμό, καθώς ολοκληρώθηκε η εμβολιαστική περίοδος. Ειδικότερα, συνταγογραφήθηκαν 3.650.000 εμβόλια, έχουν εκτελεστεί 3.400.000 εμβόλια, ενώ στην ελληνική αγορά έχουν διατεθεί 3.950.000 εμβόλια.

BEST OF NETWORK

Κορονοϊός: Συναγερμός για 40 κρούσματα σε γηροκομείο στο Μαρούσι - Στο νοσοκομείο 21 ηλικιωμένοι

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού: Πού θα χτυπήσει τις επόμενες ώρες η κακοκαιρία

Κορονοϊός – Σύψας: Με τις εικόνες που είδαμε δεν ξέρω αν η αγορά μπορεί να είναι ανοιχτή

Survivor Spoiler: Αλλάζει η διαδικασία ψηφοφορίας! Η αποκάλυψη - βόμβα του Λιανού (video)

Εμβόλιο κορονοϊού: Θρίλερ με άτομο που πέθανε λίγες ώρες μετά τον εμβολιασμό του

Suvivor Spoiler 25/1: Αυτοί κερδίζουν σήμερα τη μάχη ασυλίας

Ξεκινούν σήμερα οι διερευνητικές Ελλάδας και Τουρκίας - Κωδικός: Σπάστε τα χωρικά ύδατα

Survivor Spoiler: Αλλάζει η διαδικασία ψηφοφορίας! Η αποκάλυψη - βόμβα του Λιανού (video)

Φρεγάτες Belh@rra: Τώρα ή ποτέ! «Όποιος πάρει τις φρεγάτες, παίρνει και τα ναυπηγεία»

Ανδρέας Παπανδρέου: Το τρομερό μυστικό του που γνώριζαν μόνο 2 άνθρωποι

Θετικός στον κορονοϊό ο γιος του Αλέξη Τσίπρα

Lockdown: Όλα τα μέτρα που ισχύουν από σήμερα έως την 1η Φλεβάρη - Τι αλλάζει για μετακινήσεις, ταξί