ΦΑΡΜΑΚO

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το ΛΔ’ Συνέδριο της ΟΣΦΕ στη Λάρισα

Την Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του ΛΔ’ Συνεδρίου της ΟΣΦΕ που διεξήχθη για δύο μέρες στο ξενοδοχείο DIVANI PALACE LARISSA, στη Λάρισα, με κεντρικό μήνυμα «Με τον φαρμακοποιό δίπλα στον πολίτη» και την οργανωτική ευθύνη και τη φιλοξενία του Συνεταιρισμού Φαρμακοποιών Λάρισας (Σ.ο.Φ.ΛΑ.).

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το ΛΔ’ Συνέδριο της ΟΣΦΕ στη Λάρισα

Αποτέλεσε το πρώτο συνέδριο για φαρμακοποιούς, μετά την πανδημία της COVID-19, με φυσική συμμετοχή, σύμφωνα με τα υγειονομικά πρωτόκολλα, και παράλληλη διαδικτυακή μετάδοση.

Στο καλωσόρισμα των συνέδρων ο πρόεδρος του Σ.ο.Φ.ΛΑ κ. Πέτρος Καφανέλης επισήμανε πως «Ο Συνεταιρισμός μας οργάνωσε το ετήσιο συνέδριο της ΟΣΦΕ, παρ’ όλες τις δυσκολίες που προέκυψαν με την πανδημία. Καταφέραμε να οργανώσουμε ένα «ζωντανό» συνέδριο, δίνοντας την ευκαιρία στους φαρμακοποιούς να το παρακολουθήσουν «διά ζώσης».

Και συνέχισε: «Προσπαθήσαμε να θίξουμε δύο θέματα που απασχολούν έντονα τον κλάδο. Το πρώτο είναι τα λεγόμενα Φάρμακα Υψηλού Κόστους, που για εμάς είναι φάρμακα ειδικού χειρισμού, και το δεύτερο τα Μη Συνταγογραφούμενα Φάρμακα. Για τον λόγο αυτό, «καθίσαμε» στο ίδιο τραπέζι φαρμακοποιοί, συνεταιρισμοί, φαρμακοβιομηχανία και ασθενείς προκειμένου να τοποθετηθούμε δημόσια και να συζητήσουμε με μόνο σκοπό την εξυπηρέτηση του ασθενή, του πολίτη. Στόχος μας είναι κάθε ενέργειά μας να έχει ως αποτέλεσμα την εξυπηρέτηση του πολίτη, είτε εξασφαλίζοντας την υπάρχουσα υγεία του, είτε αντιμετωπίζοντας την ασθένειά του».

Στα στρογγυλά αυτά τραπέζια συμμετείχαν οι κ.κ. Ολύμπιος Παπαδημητρίου, πρόεδρος ΣΦΕΕ, Βασίλης Πενταφράγκας, εντεταλμένος σύμβουλος της ΠΕΦ και υπεύθυνος Εταιρικών Υποθέσεων της Ελληνικής Φαρμακοβιομηχανίας ELPEN A.E., Εύη Ορφανού, αν. γραμματέας Ένωσης Ασθενών Ελλάδος, Λευτέρης Μαρίνος, γενικός γραμματέας ΟΣΦΕ, Δρ. Γεώργιος Βασιλόπουλος, εντεταλμένος σύμβουλος ΠΕΦ και γενικός διευθυντής της εταιρείας GALENICA, Δημήτρης Μωραΐτης, πρόεδρος Συνδέσμου ΕΦΕΧ, γενικός διευθυντής της ΒΙΑΝ Α.Ε., Σταύρος Μπελώνης, πρόεδρος ΟΣΦΕ, και Τάσος Τερζής, πρόεδρος ΣΥ.ΦΑ. Έβρου.

Ακόμη στο πλαίσιο του συνεδρίου πραγματοποιήθηκαν επιστημονικές ομιλίες με τη συμμετοχή των διακεκριμένων επιστημόνων κ.κ. Κωνσταντίνου Γουργουλιάνη, καθηγητή Πνευμονολογίας στο Τμήμα Ιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, με θέμα «Από τις ανασφάλειες της πανδημίας στην αποτελεσματικότητα των εμβολίων», και Κυριάκου Καχριμάνη, αναπληρωτή καθηγητή του Τομέα Φαρμακευτικής Τεχνολογίας, προέδρου του Τμήματος Φαρμακευτικής ΑΠΘ με θέμα για την «Η φαρμακευτική επιστήμη και οι επιδράσεις της πανδημίας», καθώς και ομιλία από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Λαρίσης & Τυρνάβου, κ.κ. Ιερώνυμο.

Τις εργασίες του συνεδρίου χαιρέτισαν ο εκπρόσωπος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Λαρίσης & Τυρνάβου πατήρ Σέργιος και οι κ.κ. Κωνσταντίνος Αγοραστός, περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Βασίλειος Κόκκαλης, βουλευτής Λάρισας με τον ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, Ευαγγελία Λιακούλη, βουλευτής Λάρισας με το Κίνημα Αλλαγής, Γεώργιος Λαμπρούλης, βουλευτής Λάρισας με το ΚΚΕ, ΚωνσταΝτίνος Διαμάντος, αντιδήμαρχος Λάρισας, Σταύρος Μπελώνης, πρόεδρος ΟΣΦΕ, Απόστολος Βαλτάς, πρόεδρος ΠΦΣ και Σπύρος Νικολαΐδης, μέλος Δ.Σ. του ΙΦΕΤ.

Επιστολές με χαιρετισμό τους απέστειλαν οι βουλευτές Λάρισας με τη Νέα Δημοκρατία κ.κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, Χρήστος Κέλλας και Στεργιανή Μπίζιου.

Την Κυριακή πραγματοποιήθηκε η Γενική Συνέλευση των αντιπροσώπων της ΟΣΦΕ, καθώς και οι εκλογές για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου.

Χρυσός Χορηγός: ΒΙΑΝ Α.Ε.

Οργάνωση: NOUFIO Communication Services