ΟΜΟΡΦΙΑ

Άσπρες ραγάδες: Μπορώ να τις εξαφανίσω;

Οι ραγάδες είναι λεπτές ραβδώσεις ή πτυχώσεις στην επιφάνεια της επιδερμίδας και εμφανίζονται συνήθως στο στήθος, την κοιλιά, τα μπράτσα και τους μηρούς.

Άσπρες ραγάδες: Μπορώ να τις εξαφανίσω;

Είναι πιο συνηθισμένες στις γυναίκες, ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Οι ραγάδες εμφανίζονται όταν το δέρμα τεντώνει υπερβολικά. Οι αυξημένες ποσότητες κορτιζόνης στον οργανισμό (παράγεται από τους επινεφρίδιους αδένες) αποδυναμώνουν τις ελαστικές ίνες του δέρματος κι έτσι είναι πιο εύκολο να εμφανιστούν οι ραγάδες.

Άλλοι παράγοντες που συμβάλλουν στο σχηματισμό των ραγάδων είναι η αύξηση του βάρους (ιδιαίτερα αν γίνει απότομα) και κληρονομικές διαταραχές όπως το σύνδρομο σύνδρομο Cushing, το σύνδρομο Marfan και το σύνδρομο Ehlers-Danlos.

Δυστυχώς οι ραγάδες δεν μπορούν να αφαιρεθούν εντελώς, ιδιαίτερα εάν έχει περάσει αρκετός καιρός από τότε που εμφανίστηκαν και έχουν πια λευκό χρώμα.

Υπάρχουν ωστόσο ορισμένες μέθοδοι αντιμετώπισης που μπορούν πιθανώς να βοηθήσουν ώστε οι ραγάδες να γίνουν λιγότερο αισθητές.

Αυτές περιλαμβάνουν τις κρέμες με τρετινοΐνη (για ανάπλαση του κολλαγόνου), τη θεραπεία με λέιζερ (για ενεργοποίηση του κολλαγόνου, της ελαστίνης και της μελανίνης) και τη μικρο-δερμοαπόξεση (για την αφαίρεση της επιφανειακής στιβάδας της επιδερμίδας ώστε να αναπτυχθεί καινούρια, πιο ελαστική επιδερμίδα).

{youtbe}ekqTLEM6NkE{/youtube}

Διαβάστε επίσης:

Δείτε πώς εξαφανίζονται πλέον οι ραγάδες
Νέα μέθοδος λέιζερ εξαφανίζει τις ραγάδες
Προλάβετε τις ραγάδες στην αρχή τους με τη δική σας κρέμα
Ραγάδες: Οι ανεπιθύμητες ρωγμές του δέρματος