ΟΜΟΡΦΙΑ

Σωστή αποτρίχωση: Βρείτε τη μέθοδο που σας ταιριάζει

Μικρά κοψίματα, ερυθρίαση, τσούξιμο και κνησμός (φαγούρα) είναι μερικές μόνο από τις ανεπιθύμητες παρενέργειες που βιώνουν πολλές γυναίκες κατά τη διαδικασία της αποτρίχωσης.

Σωστή αποτρίχωση: Βρείτε τη μέθοδο που σας ταιριάζει

Είναι σημαντικό, λοιπόν, για την κάθε μία γυναίκα, να βρει τον τρόπο αποτρίχωσης που της ταιριάζει καλύτερα.

Αποτρίχωση με ξύρισμα

Τα μοντέρνα ξυραφάκια σε συνδυασμό με τα ποικίλα λιπαντικά προϊόντα βοηθούν στον περιορισμό του ερεθισμού της επιδερμίδας. Η γλυκερίνη και η βαζελίνη που περιέχουν κάνουν το ξύρισμα μια σαφώς πιο ανώδυνη διαδικασία σε σύγκριση με παλαιότερα χρόνια.

Διαρκεί για: Μία μέρα. Από εκεί και πέρα αρχίζουν να φαίνονται οι πρώτες τρίχες.

Ιδανικό για: Τα πόδια. Μπορείτε να καλύψετε μεγάλη επιφάνεια γρήγορα, ενώ το δέρμα είναι πιο σκληρό και αντέχει περισσότερο στο πέρασμα με το ξυραφάκι.

Κάντε το σωστά: Οι ειδικοί συμβουλεύουν να ενυδατώσετε την επιδερμίδα περίπου 5-7 λεπτά προτού ξεκινήσετε το ξύρισμα, για να μαλακώσουν οι τρίχες.

Αποτρίχωση με κερί

Τα κεριά με βάση το μέλι που ήταν πολύ διαδεδομένα τα προηγούμενα χρόνια δεν ήταν ιδεατά για αποτρίχωση. Όσο πιο πολύ "κολλάει" το κερί, τόσο περισσότερο πληγώνει το δέρμα καθώς αποκολλάται γρήγορα, κάτι που προκαλεί ερεθισμό και πόνο. Τα κεριά με βάση την ρητίνη είναι καλύτερη επιλογή. Το προϊόν αγκαλιάζει μόνο την τρίχα και δεν κολλάει στο δέρμα, ενώ κάποια περιέχουν και λεβάντα και αζουλένιο, ουσίες που ηρεμούν την επιδερμίδα.

Διαρκεί για: 4-6 εβδομάδες

Ιδανικό για: Όλες τις περιοχές, αλλά περισσότερο για την περιοχή του μπικίνι και για τις μασχάλες. Οι τρίχες του εφηβαίου είναι πιο πυκνές και "άγριες", ενώ είναι πιο πιθανό να "βγουν προς τα μέσα" μετά από ξύρισμα. Με την αποτρίχωση με κερί βγαίνουν καλύτερα και σπάνια γυρίζουν προς τα μέσα, δημιουργώντας σπυράκια.

Κάντε το σωστά: Αποφύγετε προϊόντα που περιέχουν οξέα όπως τα άλφα-υδροξυοξέα, το γαλακτικό γλυκολικό και το σαλικυλικό οξύ, για μία εβδομάδα μετά την αποτρίχωση. Επίσης η ευαισθησία της περιοχής του μπικίνι είναι μεγαλύτερη τις ημέρες πριν την περίοδο (έμμηνος ρύση), οπότε φροντίστε να την κάνετε πριν από αυτές τις μέρες.

Αποτρίχωση με ειδικές αλοιφές

Παλαιότερα οι λοσιόν αυτές είχαν μια ιδιαίτερα ενοχλητική μυρωδιά και πολλές γυναίκες δεν τις επέλεγαν για αυτόν το λόγο. Αλλά οι νέες κρέμες έχουν ξεπεράσει αυτό το πρόβλημα. Η μέθοδος είναι η χρήση ειδικών μορίων που προσκολλώνται στην θειογλυκολική (την ουσία που περιέχουν όλες οι λοσιόν και έχει άσχημη μυρωδιά) και κάνουν τα μόριά της τόσο μεγάλα, που η μύτη του ανθρώπου δεν τα εντοπίζει. Επίσης πολλά προϊόντα περιέχουν πλέον αντιφλεγμονώδεις ουσίες όπως η βισαβολόλη, η βιταμίνη Ε και η αλόη που περιορίζουν την ερυθρίαση.

Διαρκεί για: 3-5 μέρες

Ιδανικό για: Σημεία που είναι ευαίσθητα στο ξυραφάκι όπως η περιοχή του μπικίνι.

Κάντε το σωστά: Επιλέξτε κρέμες που περιέχουν θειολγυκολική με βάση το ασβέστιο και όχι το κάλιο. Μπορεί να χρειάζονται λίγη παραπάνω ώρα για να δράσουν, αλλά είναι πιο φιλικές στην επιδερμίδα.

Αποτρίχωση με λέιζερ

Αν και πρόκειται για μία μέθοδο που δεν είναι τελείως ανώδυνη, εντούτοις τα σύγχρονα μηχανήματα είναι πιο φιλικά στο δέρμα από ό,τι παλιότερα, αφού χρησιμοποιούν και ένα σπρέι που ψύχει και μουδιάζει ελαφρά την επιδερμίδα. Σε κάθε περίπτωση πάντως, πριν την αποτρίχωση με λέιζερ είναι καλό να μιλήσετε με τον γιατρό σας.

Διαρκεί για: Χρόνια ολόκληρα, αρκεί να κάνετε σωστή συντήρηση κάθε χρόνο.

Ιδανικό για: Οποιαδήποτε περιοχή, αρκεί οι τρίχες σας να είναι σκούρες. Τα λέιζερ δεν λειτουργούν καλά σε τρίχες που είναι κόκκινες ή ξανθές.

Κάντε το σωστά: Τα αποτελέσματα φαίνονται σταδιακά με την πάροδο του χρόνου και μετά από μερικές επισκέψεις στο ιατρείο για αποτρίχωση με λέιζερ. Κάντε επίσκεψη μία φορά κάθε μήνα και θα δείτε βελτίωση της τάξης του 15% κάθε φορά.

Διαβάστε επίσης:

Ποια είναι τα πιο επικίνδυνα τελετουργικά ομορφιάς

Cosmetic Derma Medicine: Eφαρμογή Nd Yang laser τελευταίας τεχνολογίας, για εντυπωσιακά αποτελέσματα στη θεραπεία για τις ευρυαγγείες και το καλοκαίρι!

Μπορώ να κάνω αποτρίχωση με λέιζερ κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης μου;

Πώς το brazilian μπορεί να σας στείλει στο νοσοκομείο