ΟΜΟΡΦΙΑ

Έξι έξυπνες λύσεις για τέλειο δέρμα

Όμορφη επιδερμίδα σημαίνει υγιής επιδερμίδα. Με τις θερμοκρασίες να ανεβαίνουν και τον ήλιο να καίει περισσότερο από κάθε άλλη εποχή του χρόνου, η ανάγκη να προστατεύσουμε την επιδερμίδα μας είναι μεγαλύτερη από ποτέ.

Έξι έξυπνες λύσεις για τέλειο δέρμα

Δείτε 6 έξυπνους τρόπους να προστατεύσετε την επιδερμίδα σας ή να αντιμετωπίσετε τα ενοχλητικά σπυράκια, την ρυτίδες και όχι μόνο.

1. Για τα εγκαύματα
Αντί να βάλετε πάγο επάνω στην πληγή, απλώστε μια παχιά στρώση μέλι. Το μέλι καταπραΰνει τον πόνο, ενυδατώνει το δέρμα και έχει αντιμικροβιακή δράση.

2. Για τις φτέρνες
Επειδή τα πόδια είναι εκτεθειμένα το καλοκαίρι, το δέρμα αφυδατώνεται και ανοίγει πιο εύκολα. Φτιάξτε μια μάσκα απολέπισης για τα πόδια χρησιμοποιώντας 2 κουταλιές της σούπας καστανή ζάχαρη και μισό φλιτζάνι λάδι καρύδας. Τρίψτε τα πόδια με κυκλικές κινήσεις και καθαρίστε με χλιαρό νερό.

3. Για τα πρησμένα μάτια
Βάλτε ένα κουταλάκι στο ψυγείο από το προηγούμενο βράδυ και κρατήστε το για λίγα λεπτά επάνω στο βλέφαρο για να καταπολεμήσετε το πρήξιμο και τη φλεγμονή.

4. Για τα σπυράκια
Μπορείτε να προλάβετε ή να καταπολεμήσετε τα σημάδια της ακμής χάρη στην αντιφλεγμονώδη δράση της αλόης. Στο εσωτερικό τους, τα φύλλα της αλόης περιέχουν ένα διάφανο υγρό που μπορείτε να απλώσετε απευθείας στην επιδερμίδα.

5. Για τους μαύρους κύκλους
Η βιταμίνη Κ που βρίσκεται στο αχλάδι, το αβοκάντο και το ακτινίδιο βοηθά στην αποκατάσταση των κατεστραμμένων τριχοειδών αγγείων και των λεπτών αρτηριών στο λεπτό δέρμα γύρω από τα μάτια. Προτιμήστε αυτά τα φρούτα για να γίνουν οι μαύροι κύκλοι λιγότερο εμφανείς.

6. Για τις ρυτίδες
Η βιταμίνη Α που βρίσκεται στα πράσινα, φυλλώδη λαχανικά είναι απαραίτητη για την ανανέωση της επιδερμίδας και την εξάλειψη των λεπτών γραμμών του προσώπου.