ΟΜΟΡΦΙΑ

Πώς περιποιούμαστε την λιπαρή επιδερμίδα

Οι άνθρωποι που έχουν λιπαρή επιδερμίδα μπορεί να αισθάνονται το δέρμα τους λιπαρό για αρκετές ώρες μετά από ένα ντους.

Πώς περιποιούμαστε την λιπαρή επιδερμίδα

Οι γυναίκες με λιπαρή επιδερμίδα μπορεί να δουν ότι το μακιγιάζ τους εξασθενεί πιο εύκολα, απαιτώντας από εκείνες να το εφαρμόσουν ξανά και ξανά πολλές φορές μέσα στην ημέρα. Το λιπαρό δέρμα είναι επίσης ένας "μαγνήτης" για τη βρωμιά και τη σκόνη, τα οποία γρήγορα συσσωρεύονται και φράζουν τους πόρους. Οι φραγμένοι πόροι οδηγούν σε ακμή, σπυράκια και άλλες ατέλειες του δέρματος.

Δείτε τις 4 πιο σημαντικές οδηγίες που πρέπει να ακολουθείτε πάντα για να αντιμετωπίσετε πιο αποτελεσματικά την λιπαρή επιδερμίδα.

Κάντε καθαρισμό "από μέσα προς τα έξω"

Αυτό σημαίνει ότι εκτός από τα όσα μπορείτε να κάνετε εξωτερικά -κατευθείαν επάνω στην επιδερμίδα-, δεν πρέπει να ξεχνάτε ότι η λιπαρότητα καταπολεμάται πρώτα απ' όλα εσωτερικά, μέσω της διατροφής και των θρεπτικών συστατικών που φτάνουν στο δέρμα σας. Δύο "υπερτροφές" που πρέπει να προσθέσετε στη διατροφή σας είναι τα λεμόνια και τα ακτινίδια, τα οποία έχει διαπιστωθεί ότι συμβάλλουν σημαντικά σε ένα πιο καθαρό δέρμα. Επειδή η πιθανή αιτία του λιπαρού δέρματος είναι η έλλειψη των βιταμινών Β5 και Β2, δοκιμάστε επίσης να καταναλώνετε τακτικά περισσότερους ξηρούς καρπούς, φασόλια και δημητριακά ολικής αλέσεως.

Καθαρισμός με ήπιες κινήσεις

Δεν είναι ανάγκη να ασκείτε μεγάλη πίεση στο δέρμα σας και να κάνετε απότομες κινήσεις με τα δάχτυλα και τα χέρια σας κάθε φορά που κάνετε καθαρισμό προσώπου. Έχει αποδειχτεί ότι αν τρίβετε έντονα την επιδερμίδα σας τότε το πιο πιθανό είναι να απομακρύνετε και τα υγιή δερματικά κύτταρα και να προκαλέσετε ερεθισμούς και εγκαύματα. Επίσης οι πολύ συχνές πλύσεις με νερό θα οδηγήσουν σε αφυδάτωση της επιδερμίδας και αυτό με τη σειρά του θα κάνει το δέρμα να παράγει ακόμα περισσότερο σμήγμα (έλαιο) για να εξισορροπήσει και πάλι την κατάσταση. Αντ' αυτού, κάντε απαλό μασάζ με ένα ήπιο καθαριστικό στο πρόσωπο για 30 δευτερόλεπτα περίπου και, στη συνέχεια, ξεπλύνετε με χλιαρό νερό.

Ενυδάτωση με μέτρο

Μια λιπαρή επιδερμίδα δεν απαιτεί κατά κανόνα συχνή ενυδάτωση. Πολλοί άνθρωποι μπορεί να χρειάζεται να εφαρμόσουν κάποιο moisturizer (ενυδατικό καλλυντικό) στις περιοχές εκείνες του προσώπου που είναι πιο ξηρές, αντί για το σύνολο του προσώπου. Αυτά τα ενυδατικά προϊόντα περιέχουν διμεθικόνη ή γλυκερίνη και μπορεί να δώσουν καλύτερα αποτελέσματα από ό,τι μια πιο βαριά λοσιόν. Το σημείο που είναι συνήθως πιο λιπαρό είναι το "Τ" πάνω από τα μάτια και τη μύτη. Επίσης φροντίστε να περιορίζετε τις αλοιφές και τις κρέμες προσώπου κατά τους ζεστούς καλοκαιρινούς μήνες που η επιδερμίδα από μόνη της παράγει περισσότερο έλαιο για να αντιμετωπίσει την ξηρασία στην ατμόσφαιρα. Έτσι, αντί να χρησιμοποιείτε ξεχωριστά, ενυδατική κρέμα και αντηλιακό, ψάξτε για κάποιο προϊόν που να τα συνδυάζει.

Απολέπιση με μέτρο

Όσοι έχουν λιπαρή επιδερμίδα είναι σώφρον να κάνουν μια σπιτική απολέπιση μια φορά την εβδομάδα για να απομακρύνουν τα νεκρά κύτταρα, τα οποία φράζουν τους πόρους και αυξάνουν την ακμή. Μια απολέπιση με πάστα που περιέχει βρώμη έχει ιδιαίτερα καταπραϋντικές ιδιότητες, αν και ακόμη και η πιο ήπια απολέπιση θα πρέπει να γίνεται μόνο μία φορά την εβδομάδα το πολύ.

Διαβάστε επίσης:

Τι να κάνετε αν κάψατε το δέρμα σας με το ψαλίδι των μαλλιών

Ημιμόνιμο μανικιούρ: Πόσο ασφαλές είναι;

Τριχόπτωση: 3 σπιτικά μυστικά για την καταπολέμησή της

Καύση λίπους με κόκκινο κρασί