ΟΜΟΡΦΙΑ

Ραγάδες: Πώς θα προλάβετε την εμφάνισή τους

Οι ραγάδες είναι ουλές που δημιουργούνται κάτω από την επιδερμίδα, ως αποτέλεσμα της απότομης τάσης που δημιουργείται στο δέρμα.

Ραγάδες: Πώς θα προλάβετε την εμφάνισή τους

Εμφανίζονται συχνότερα στις γυναίκες παρά στους άνδρες και σχετίζονται με την αυξομείωση του σωματικού βάρους, την απότομη αύξηση του ύψους κατά την εφηβεία ή κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Πολύ σημαντικό ρόλο στην εμφάνιση ραγάδων παίζει και η ποιότητα του δέρματος.

Στην αρχή είναι ερυθρές και μπορούν να αντιμετωπιστούν πιο εύκολα με τεχνικές laser και μάλιστα σε ποσοστό που αγγίζει ακόμη και το 100%. Όταν όμως γίνουν λευκές, η αντιμετώπισή τους είναι πιο δύσκολη.

Πώς θα τις προλάβετε

Ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα μπορείτε να αποτρέψετε τη δημιουργία ραγάδων:

-Προσπαθήστε να αποφύγετε το φαινόμενο γιο-γιο, δηλαδή να παίρνετε και να χάνετε βάρος, που προκαλεί απότομη πίεση στο δέρμα.

-Πίνετε πολύ νερό.

-Προσέξτε τη διατροφή σας. Προτιμήστε τροφές πλούσιες σε βιταμίνη B, οι οποίες συντελούν στην ανάπλαση του δέρματος (άπαχα γαλακτοκομικά, κοτόπουλο), βιταμίνη Α που προσδίδει ελαστικότητα (συκώτι, λαχανικά), βιταμίνη C που ενισχύει το κολλαγόνο (πορτοκάλια, φράουλες), βιταμίνη E και σελήνιο που είναι αντιοξειδωτικά (ελιές, σπόροι, δημητριακά).

-Ενυδατώνετε καθημερινά την επιδερμίδα σας.

Διαβάστε επίσης:

Απαλλαχτείτε από τις ραγάδες με υλικά που έχετε στην κουζίνα σας

Δείτε πώς και γιατί δημιουργούνται οι ραγάδες (βίντεο)