ΟΜΟΡΦΙΑ

Ομορφιά: Όσα ντρεπόμαστε να ρωτήσουμε

Κάθε γυναίκαθέλει να φαίνεται και να αισθάνεται όμορφη. Υπάρχουν πολλά πράγματα που μας ενοχλούνστην εμφάνισή μας όμως δεν ξέρουμε ποιον να ρωτήσουμε για αυτά.

Ομορφιά: Όσα ντρεπόμαστε να ρωτήσουμε

Κάθε γυναίκαθέλει να φαίνεται και να αισθάνεται όμορφη. Υπάρχουν πολλά πράγματα που μας ενοχλούνστην εμφάνισή μας όμως δεν ξέρουμε ποιον να ρωτήσουμε για αυτά.

Συγκεντρώσαμε γιαεσάς τις πιο συχνές απορίες που έχουν οι γυναίκες.

1. Γιατί τα φρύδια μου ενώνονται;

Δεν είναι σπάνιοφαινόμενο να εμφανίζουμε τρίχες ανάμεσα στα φρύδια. Συνήθως η έντονη τριχοφυΐα οφείλεταισε κληρονομικούς ή ορμονικούς παράγοντες. Θα πρέπει να συμφιλιωθούμε με τοτσιμπιδάκι προκειμένου να δώσουμε στα φρύδια μας το κατάλληλο σχήμα ή μπορούμενα απευθυνθούμε σε αισθητικό να το κάνει αντί για εμάς. Μια πιο μόνιμη λύσηείναι η αποτρίχωση με λέιζερ και η ηλεκτρόλυση.

2. Μπορώ επιτέλους να απαλλαγώ από τηνκυτταρίτιδα;

Όλες (μα ΟΛΕΣ) οιγυναίκες έχουν κυτταρίτιδα. Η κυτταρίτιδα είναι το συσσωρευμένο λίπος πουβρίσκεται κάτω από την επιδερμίδα. Η άσκηση για ενδυνάμωση των μυών μπορεί νατην κάνει λιγότερο ορατή όμως οι γιατροί αμφισβητούν τις μόνιμες λύσεις.

3. Γιατί έχω άσπρες τρίχες από μικρή ηλικία;

Εάν είστε κάτωαπό 40 ετών και έχετε ήδη αρκετές άσπρες τρίχες, μπορεί να είναι απλώςκληρονομικό. Σπανίως, είναι ένδειξη διαταραχών του θυρεοειδούς. Η εύκολη λύση είναιη βαφή μαλλιών. Εάν όμως θέλετε να αποφύγετε τη βαφή, υπάρχουν ειδικά σαμπουάνπου αποτρέπουν το κιτρίνισμα της τρίχας. Οι άσπρες τρίχες δε σημαίνουν βέβαιαότι γερνάτε πρόωρα.

4. Τι είναι αυτά τα μπιμπίκια που έχω στον πωπό;

Τα μικρά λευκά ήκόκκινα εξανθήματα στην περιοχή των γλουτών μπορεί να οφείλονται σε κάποιαακίνδυνη δερματική πάθηση. Συνήθως τα σημάδια εξαφανίζονται με την πάροδο τουχρόνου, μπορείτε όμως να τα καταπολεμήσετε χρησιμοποιώντας την κατάλληληενυδατική κρέμα. Συμβουλευθείτε το δερματολόγο σας εάν τα συμπτώματαεπιμείνουν.

5. Πώς θα απαλλαγώ από τους κάλλους;

Πολλές γυναίκεςεμφανίζουν κάλους στο πέλμα του ποδιού. Τα στρώματα νεκρών κυττάρωνσχηματίζονται προκειμένου να προστατεύσουν το πόδι από την πίεση που ασκείταικατά το περπάτημα. Θα πρέπει να μουλιάζετε τα πόδια σε ζεστό νερό και νατρίβετε αρκετή ώρα με ελαφρόπετρα για να μαλακώσει το δέρμα.