ΟΜΟΡΦΙΑ

Οι καλύτερες θεραπείες για το ξηρό δέρμα

Η ξηρότητα του δέρματος μπορεί να οδηγήσει σε ερεθισμούς και στην πρόωρη εμφάνιση ρυτίδων.

Οι καλύτερες θεραπείες για το ξηρό δέρμα

Η ξηρότητα του δέρματος μπορεί να οδηγήσει σε ερεθισμούς και στην πρόωρη εμφάνιση ρυτίδων.

Η επιδερμίδα ενυδατώνεται απορροφώντας νερό από τις τροφές και τον αέρα. Με την πάροδο των ετών, τα έλαια που συγκρατούν το νερό μειώνονται στην επιδερμίδα κι έτσι η συχνή εφαρμογή ενυδατικής μπορεί να μην έχει τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Δείτε τι μπορείτε να κάνετε για να κρατήσετε το δέρμα ενυδατωμένο σε κάθε περίσταση.

1. Απαλός καθαρισμός

Οι κρέμες καθαρισμού που περιέχουν λαυριλοσουλφονικό νάτριο (SLS) απομακρύνουν από το δέρμα τα απαραίτητα έλαια που το κρατούν ενυδατωμένο. Επιλέξτε προϊόντα ομορφιάς με βάση το λάδι, τα οποία απομακρύνουν τους παθογόνους μικροοργανισμούς και τα υπολείμματα του μακιγιάζ χωρίς να αφυδατώνουν την επιδερμίδα.

2. Συχνή απολέπιση

Τα νεκρά κύτταρα της επιδερμίδας δεν επιτρέπουν στις ενυδατικές κρέμες να δράσουν αποτελεσματικά. Μια απαλή κρέμα απολέπισης αναζωογονεί την επιδερμίδα και επιτρέπει στην υγρασία να εισέρχεται πιο εύκολα.

3. Λιγότερη ζάχαρη

Η διατροφή παίζει σημαντικό ρόλο στην όψη της επιδερμίδας. Οι υπερβολικές ποσότητες ζάχαρης προκαλούν φλεγμονές στο ξηρό δέρμα, με αποτέλεσμα να καταστρέφεται η ελαστίνη και το κολλαγόνο. Έτσι, χάνεται περισσότερη υγρασία από την επιδερμίδα.

4. Περισσότερα Ω-6 λιπαρά οξέα

Τα Ω-6 λιπαρά οξέα παρέχουν περισσότερη υγρασία στον οργανισμό και τη διατηρούν και στην επιφάνεια της επιδερμίδας. Οι ειδικοί προτείνουν συμπλήρωμα σε καθημερινή βάση για την οριστική καταπολέμηση της ξηρότητας.