ΟΜΟΡΦΙΑ

Τρεις συμβουλές για την αντιμετώπιση της τριχόπτωσης

Τρεις συμβουλές για την αντιμετώπιση της τριχόπτωσης

Χάνετε τα μαλλιά σας και μαζί με αυτά και την αυτοπεποίθησή σας; Μην αγχώνεστε!

Χάνετε τα μαλλιά σας και μαζί με αυτά και την αυτοπεποίθησή σας; Μην αγχώνεστε!

Αν παρατηρείτε ότι χάνετε μεγαλύτερο αριθμό τριχών από ό,τι συνήθως, ενώ η απώλεια αυτή συνεχίζεται για διάστημα μεγαλύτερο των δύο εβδομάδων, τότε πρόκειται για ένδειξη ότι πρέπει να πάρετε τα μέτρα σας!

Δείτε τι συστήνουν οι ειδικοί για την αποτελεσματική αντιμετώπιση της κατάστασης:

Προμηθευτείτε ένα δυναμωτικό σαμπουάν

Χρησιμοποιήστε ένα δυναμωτικό σαμπουάν και μια αγωγή, καθώς και κάποιο καλλυντικό συμπλήρωμα δια­τροφής κατά της τριχόπτωσης. Τα προϊόντα αυτά περιέχουν συστατικά που ενισχύουν τη ρίζα και δυναμώνουν το στέλεχος της τρίχας, παρατείνοντας το χρόνο ζωής της. Επιπλέον, πολλά από αυτά δίνουν όγκο στα μαλλιά, με αποτέλεσμα να φαίνονται πιο πλούσια και υγιή.

Βεβαιωθείτε ότι προσλαμβάνετε αρκετές πρωτεΐνες

Το κύριο στέλεχος της τρίχας αποτελείται κατά βάση από πρωτεΐνη, ενώ η ρίζα από αμινοξέα. Ενισχύστε, λοιπόν, τη διατροφή σας με τροφές πλούσιες σε πρωτεΐνες, όπως κοτόπουλο, ψάρι, όσπρια και τυριά, καθώς και με γιαούρτι, δημητριακά ολικής άλεσης, κόκκινο κρέας, ξηρούς καρπούς και αυγά, δηλαδή τροφές που συμμετέχουν στη σύνθεση των αμινοξέων.

Μην υποτιμάτε την αξία του μασάζ

Κάντε μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής καθώς λούζεστε ή οποιαδήποτε άλλη στιγμή κατά τη διάρκεια της ημέρας. Μικρές κυκλικές κινήσεις με τις άκρες των δαχτύλων θα βοηθήσουν στην καλύτερη αιμάτωση του τριχωτού.


BEST OF NETWORK