ΟΜΟΡΦΙΑ

Λιπαρό δέρμα, ακμή, ξηρότητα: Τι πρέπει να τρώτε σε κάθε περίπτωση

Είμαστε ό,τι τρώμε και αυτό αντανακλάται στην επιδερμίδα μας. Εάν τρώμε πολλά τηγανητά και δεν πίνουμε πολύ νερό είναι αδύνατο το δέρμα μας να παραμείνει λαμπερό και όμορφο.

Λιπαρό δέρμα, ακμή, ξηρότητα: Τι πρέπει να τρώτε σε κάθε περίπτωση

Είμαστε ό,τι τρώμε και αυτό αντανακλάται στην επιδερμίδα μας. Εάν τρώμε πολλά τηγανητά και δεν πίνουμε πολύ νερό είναι αδύνατο το δέρμα μας να παραμείνει λαμπερό και όμορφο.

Αντί να προσπαθούμε να καταπολεμήσουμε τα σπυράκια, τη λιπαρότητα και την ξηρότητα με ακριβά προϊόντα περιποίησης, μπορούμε να ξεκινήσουμε την ανάπλαση του δέρματος από μέσα προς τα έξω, επιλέγοντας τις κατάλληλες τροφές.

Δέρμα ευαίσθητο στην ακμή

- Αποφύγετε τα γαλακτοκομικά: Επηρεάζουν το ορμονικό σύστημα κι έτσι συνδέονται άμεσα με την εμφάνιση των εξανθημάτων. Τα γαλακτοκομικά ενισχύουν την παραγωγή τεστοστερόνης και ανδρογόνων και παράλληλα αυξάνουν τα επίπεδα ινσουλίνης στο αίμα, όπως η ζάχαρη και οι υδατάνθρακες.

- Επιλέξτε αντιοξειδωτικές τροφές: Οι τροφές που είναι πλούσιες σε αντιοξειδωτικά καταπολεμούν τη φλεγμονή στο σώμα κι έτσι προλαμβάνουν τα σπυράκια. Τα άτομα με ακμή παρουσιάζουν συνήθως έλλειψη σε βιταμίνη C, βήτα καροτένιο, ψευδάργυρο και σελήνιο. Μερικές από τις τροφές που περιέχουν αυτά τα θρεπτικά συστατικά είναι οι φράουλες, τα μούρα και τα σύκα.

Λιπαρό δέρμα

- Τα αμύγδαλα είναι το ιδανικό σνακ: Πλούσια σε βιταμίνη Ε, τα αμύγδαλα είναι ιδανικά για να διατηρήσετε το δέρμα σας όμορφο και υγιές. Τα φλαβονοειδή που βρίσκονται στη φλούδα του αμύγδαλου απορροφούν την υπεριώδη ακτινοβολία και ρυθμίζουν την ανάπλαση των κυττάρων.

- Γκρέιπφρουτ για επιδόρπιο: Είναι καλή πηγή βιταμίνης C και φυτικών ινών. Έχει ισχυρή αντιοξειδωτική δράση και βοηθά στην απομάκρυνση των λιπαρών από τον οργανισμό.

Ξηρό δέρμα

- Πιείτε πολύ νερό: Είναι το καλύτερο μέσο ενυδάτωσης που μπορεί να εξασφαλίσει στο δέρμα απαλή όψη.

- Τρώτε συχνά σπανάκι: Χάρη στις μεγάλες ποσότητες βιταμίνης Α, τα συστατικά του πράσινου, φυλλώδους λαχανικού κρατούν το δέρμα ενυδατωμένο.

- Βάλτε στη ζωή σας το αβοκάντο: Περιέχει θρεπτικά συστατικά όπως η βιταμίνη C και η βιταμίνη Ε, τα οποία συμβάλλουν στη διατήρηση της υγρασίας του δέρματος. Το αβοκάντο μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί σε μάσκα προσώπου, καθώς τα λιπαρά οξέα που περιέχει ανανεώνουν την προστατευτική στιβάδα της επιδερμίδας.

Διαβάστε επίσης:

Δείτε γιατί εμφανίζονται τα σπυράκια (βίντεο)

Η μάσκα προσώπου που καταπολεμά τα σπυράκια (βίντεο)

Ξηρό δέρμα: 5 λύσεις από το φαρμακείο της φύσης!