ΟΜΟΡΦΙΑ

Πιο νεανικό δέρμα σε 7 βήματα

Ο σωστός προγραμματισμός και η πειθαρχία είναι δύο απαραίτητα συστατικά για την περιποίηση της επιδερμίδας.

Πιο νεανικό δέρμα σε 7 βήματα

Ο σωστός προγραμματισμός και η πειθαρχία είναι δύο απαραίτητα συστατικά για την περιποίηση της επιδερμίδας.

Εάν παραλείπουμε απαραίτητα βήματα επιβαρύνουμε και ταλαιπωρούμε την επιδερμίδα μας.

Δείτε ποια είναι τα 7 βήματα που πρέπει να εφαρμόζουμε καθημερινά ώστε η επιδερμίδα να παραμείνει νεανική και σφριγηλή. Ακόμη και η παραμικρή αλλαγή μπορεί να κάνει τη διαφορά.

1. Καλός καθαρισμός το βράδυ

Είναι απαραίτητο να καθαρίζουμε σε βάθος το δέρμα πριν κοιμηθούμε. Τα υπολείμματα του μακιγιάζ που παραμένουν στο δέρμα όλο το βράδυ προκαλούν ερεθισμούς, φράζουν τους πόρους και πυροδοτούν την εμφάνιση εξανθημάτων. Ο βαθύς καθαρισμός επιτρέπει στα προϊόντα περιποίησης να εισχωρήσουν σε βάθος και να δράσουν αποτελεσματικά.

2. Αντηλιακή προστασία κάθε μέρα, όλη μέρα

Η ηλιακή ακτινοβολία προκαλεί βλάβες στο δέρμα κάθε εποχή του χρόνου. Ιδιαίτερα για τις ανοιχτόχρωμες και ευαίσθητες επιδερμίδες η εφαρμογή αντηλιακού είναι απαραίτητη για την πρόληψη των ρυτίδων και των κηλίδων.

3. Διαχείριση στρες

Το έντονο στρες αυξάνει τα επίπεδα της κορτιζόλης στο σώμα. Αυτή η βλαβερή ορμόνη πυροδοτεί τη φλεγμονή, με αποτέλεσμα τη διάσπαση του κολλαγόνου. Παράλληλα, ξεσπά μια αλυσιδωτή αντίδραση που οδηγεί στην εμφάνιση εξανθημάτων, το κοκκίνισμα στο πρόσωπο και την επιδείνωση των κρίσεων ακμής. Οι τροφές που είναι πλούσιες σε αντιοξειδωτικά, όπως τα μούρα, τα πορτοκάλια και τα σπαράγγια, είναι ένα αποτελεσματικό μέτρο ενάντια στη φλεγμονή.

4. Εφαρμογή ρετινοειδών

Μελέτες δείχνουν ότι τα παράγωγα της βιταμίνης Α βοηθούν στην ανανέωση των κυττάρων και την παραγωγή κολλαγόνου ώστε να προλαμβάνονται οι ρυτίδες και οι κηλίδες.

5. Εναλλαγή προϊόντων

Οι δερματολόγοι τονίζουν ότι το δέρμα “συνηθίζει” τα προϊόντα που χρησιμοποιούμε κι έτσι τα αποτελέσματα γίνονται λιγότερο ορατά με την πάροδο του χρόνου. Πρέπει να παρέχουμε στην επιδερμίδα μας διαφορετικά θρεπτικά συστατικά ανά 6 έως 12 μήνες για να επιτύχουμε τα ιδανικά αποτελέσματα.

6. Δεν παραλείπουμε τα Ω-3 λιπαρά οξέα

Αυτά τα υγιεινά λιπαρά που μας παρέχουν οι ξηροί καρποί και ο σολομός διατηρούν την επιδερμίδα σφριγηλή και ελαστική. Δεν ισχύει όμως το ίδιο για τα κορεσμένα λιπαρά που βρίσκονται στα γαλακτοκομικά και το κρέας. Τα κορεσμένα λιπαρά συμβάλλουν στις βλάβες που προκαλούν οι ελεύθερες ρίζες, με αποτέλεσμα η επιδερμίδα να γερνά με ταχύτερο ρυθμό.

7. Συστηματική γυμναστική

Η σωματική άσκηση βοηθά στην καλύτερη ροή οξυγόνου και θρεπτικών συστατικών στο σώμα, με αποτέλεσμα την αυξημένη παραγωγή κολλαγόνου. Περίπου 30 λεπτά γυμναστικής 3 με 4 φορές την εβδομάδα είναι αρκετά για να διατηρήσουμε την επιδερμίδα λαμπερή και υγιή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ