ΟΜΟΡΦΙΑ

Τα 5 συχνότερα λάθη στον καθαρισμό του προσώπου

Είναι μια καθημερινή συνήθεια για κάθε γυναίκα αλλά και ένα απαραίτητο βήμα για να διατηρήσουμε τη λάμψη και την απαλότητα της επιδερμίδας.

Τα 5 συχνότερα λάθη στον καθαρισμό του προσώπου

Υπάρχουν όμως μερικά πράγματα που πρέπει να προσέχουμε προκειμένου να αποφύγουμε τους ερεθισμούς ή την ξηρότητα.

1. Υπερβολές
Ο καθαρισμός του προσώπου πρέπει να γίνεται το πολύ δύο φορές την ημέρα, διαφορετικά η επιδερμίδα ερεθίζεται και γίνεται πιο λιπαρή.

2. Θερμοκρασία νερού
Το ζεστό νερό επηρεάζει τη σύσταση των φυσικών ελαίων της επιδερμίδας κι έτσι μπορεί να οδηγήσει στην ξηρότητα. Το χλιαρό νερό είναι ιδανικό για τον αποτελεσματικό καθαρισμό.

3. Πολύ συχνή απολέπιση
Η απολέπιση είναι απαραίτητη για την απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων του δέρματος. Δε χρειάζεται όμως να κάνουμε απολέπιση περισσότερες από τρεις φορές την εβδομάδα.

4. Σκούπισμα με πετσέτα
Δεν πρέπει να τρίβουμε το πρόσωπο με την πετσέτα αλλά να στεγνώνουμε με απαλές κινήσεις. Το τρίψιμο καταπονεί το δέρμα και μπορεί να καταστρέψει την ελαστίνη που το διατηρεί σφριγηλό.

5. Ενυδάτωση
Για την καλύτερη δυνατή απορρόφηση, η ενυδατική πρέπει να εφαρμόζεται αμέσως μετά τον καθαρισμό του προσώπου, όταν το δέρμα είναι ακόμη νωπό. Εάν αφήσουμε το δέρμα να στεγνώσει εντελώς είναι πιο δύσκολο να δράσουν τα ενεργά συστατικά του προϊόντος.

Διαβάστε επίσης:

Μυστικά ομορφιάς ΜΟΝΟ για κοκκινομάλλες
Η ιδανική γυμναστική ενάντια στην κυτταρίτιδα
Μόνο για άνδρες: Πώς θα αποφύγετε τους ερεθισμούς στο ξύρισμα