ΟΜΟΡΦΙΑ

Πώς μπορείτε να μειώσετε την εμφάνιση των ραγάδων

Οι ραγάδες μπορεί να εμφανιστούν κατά τη διάρκεια ξαφνικών αλλαγών στο μέγεθος του σώματος, όπως κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, της εφηβείας, ή λόγω ταχείας αύξηση του σωματικού βάρους.

Πώς μπορείτε να μειώσετε την εμφάνιση των ραγάδων

Το 90% των εγκύων γυναικών θα εμφανίσει ραγάδες γύρω από την κοιλιά, τους γοφούς και τους μηρούς τους, και, δυστυχώς, φαίνεται πως είναι και κάτι που μεταδίδεται γενετικά από τους γονείς στα παιδιά.

Δείτε τους πιο εγγυημένους τρόπους για να μειώσετε την εμφάνιση των ραγάδων στο σώμα σας:

Ενυδατικές κρέμες

Οι άνθρωποι που χρησιμοποιούν ενυδατικές λοσιόν ημερησίως έχουν πιο υγιή εμφάνιση του δέρματος, με αυξημένη ελαστικότητα. Έτσι είναι σώφρον να τις χρησιμοποιείτε και προληπτικά, δηλαδή προτού καν εμφανιστούν ραγάδες. Μπορείτε να παρασκευάσετε και την δική σας ενυδατική κρέμα αναμιγνύοντας ίσα μέρη από έλαιο σίτου, ελαιολάδου και αλόης.

Ρετινόλη (Retin-A)

Έρευνα από το πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν έδειξε ότι τα άτομα που χρησιμοποιούν αλοιφή με ρετινόλη (ή κρέμα με ρετινοϊκό οξύ) επάνω σε φρεσκοσχηματισμένες ραγάδες, έχουν πολύ σημαντική βελτίωση της εμφάνισής τους. Η Retin-A ενισχύει την παραγωγή κολλαγόνου.

Προσοχή: Αν είστε έγκυες ή θηλάζετε τότε ΔΕΝ πρέπει να χρησιμοποιείτε προϊόντα με Retin-A.

Γλυκολικό οξύ

Το γλυκολικό οξύ που χρησιμοποιείται επάνω σε ραγάδες μπορεί να αυξήσει την παραγωγή του κολλαγόνου και να κάνει το δέρμα σας πιο ελαστικό συνολικά. Όπως και το άλφα-υδροξύ οξύ (ΑΗΑ), ανήκει στην ίδια οικογένεια των ενώσεων που χρησιμοποιούνται συχνά σε χημικές ουσίες για peeling δέρματος.

Διαβάστε επίσης:

Απρόσμενη λύση στα ξηρά μαλλιά με μάσκα από φρούτα

Τρεις εγγυημένες λύσεις για την πιτυρίδα

Οι 5 χρυσοί κανόνες της επιλογής σουτιέν

Πρόβλημα ακμής; Μάσκα με βρώμη για άμεσα αποτελέσματα