ΟΜΟΡΦΙΑ

Πώς θα κάνετε μακιγιάζ-ντεμακιγιάζ ματιών εάν φοράτε φακούς επαφής

Οι γυναίκες που φορούν φακούς επαφής πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικές όταν βάφονται ή αφαιρούν το μακιγιάζ από την ευαίσθητη περιοχή των ματιών.

Πώς θα κάνετε μακιγιάζ-ντεμακιγιάζ ματιών εάν φοράτε φακούς επαφής

Οι φακοί επαφής αυξάνουν τον κίνδυνο ερεθισμού και λοιμώξεων εάν υπολείμματα των καλλυντικών εισχωρήσουν στο μάτι.

Δείτε τι πρέπει να κάνετε για να προστατεύσετε τα μάτια σας από δυσάρεστες επιπλοκές και ενοχλήσεις.

- Πρώτα οι φακοί, μετά το μακιγιάζ

Όταν χρησιμοποιείτε σκιά ματιών ή μάσκαρα, είναι πιθανό μικροσκοπικά υπολείμματα να εισχωρήσουν στη λεγόμενη δακρυϊκή μεμβράνη, το λεπτό στρώμα που προστατεύει το μάτι. Ο κίνδυνος ερεθισμού ή λοίμωξης του ματιού αυξάνεται σημαντικά εάν ο φακός επαφής ακουμπήσει στα υπολείμματα αυτά.

- Κατάλληλα προϊόντα μακιγιάζ

Η σύσταση των προϊόντων μακιγιάζ θα πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο σταθερή, ώστε να αποφύγετε την μεταφορά μικροσκοπικών υπολειμμάτων στο μάτι. Μπορείτε να βρέχετε λίγο το πινέλο πριν εφαρμόσετε τη σκιά ώστε το προϊόν να παραμείνει επάνω στο μάτι. Επίσης, το υγρό eyeliner είναι πιο ασφαλές από το μολύβι, καθώς υπάρχει μικρότερος κίνδυνος να εισχωρήσουν υπολείμματα στο μάτι.

- Αφαίρεση φακών πριν το ντεμακιγιάζ

Η επιμόλυνση των φακών επαφής με έλαια ή αλκοόλη –αναλόγως τι προϊόν ντεμακιγιάζ χρησιμοποιείτε– είναι πολύ πιο πιθανή εάν οι φακοί δεν έχουν αφαιρεθεί πριν το ντεμακιγιάζ ματιών. Επίσης, εάν προσπαθήσετε να αφαιρέσετε το μακιγιάζ ενώ φοράτε τους φακούς, αυτοί μπορεί να γρατζουνιστούν.

Διαβάστε επίσης:

Πώς να βάζετε μολύβι ματιών για να μην ερεθίζετε τα μάτια σας
Πέντε λύσεις για νύχια που σπάνε και ξεφλουδίζουν
Αποτρίχωση μπικίνι: Πόσο να περιμένετε πριν προχωρήσετε σε... ερωτικά παιχνίδια