ΟΜΟΡΦΙΑ

Τέσσερις συνταγές ομορφιάς με καφέ

Ο καφές, το πιο δημοφιλές ρόφημα παγκοσμίως, δεν προσφέρει μόνο τόνωση και ενέργεια, αλλά και σημαντικά οφέλη για την υγεία λόγω των αντιοξειδωτικών που περιέχει.

Τέσσερις συνταγές ομορφιάς με καφέ

Παράλληλα, αποτελεί βασικό συστατικό ομορφιάς για το πρόωσπο, το δέρμα και τα μαλλιά.

Προσοχή μόνο μην το παρακάνετε με την ποσότητα που καταναλώνετε, η οποία δεν πρέπει να ξεπερνά το συνιστώμενο όριο των 400 mg καφεΐνης την ημέρα.

Scrub προσώπου

Τα αντιοξειδωτικά προσλαμβάνονται τόσο μέσω της κατανάλωσης του καφέ, όσο και μέσω της χρήσης του στην επιφάνεια του δέρματος. Ένα scrub προσώπου με καφέ βοηθά το δέρμα να αποκτήσει λάμψη, προλαμβάνει τους φραγμένους πόρους και λειαίνει τις γραμμές και τις ρυτίδες. Ταυτόχρονα, τα οξέα του καφέ κάνουν ήπιο πίλινγκ.

Πώς θα φτιάξετε το scrub με καφέ:

Σε ένα μπολ βάλτε κόκκους καφέ και προσθέστε ζεστό φιλτραρισμένο νερό. Ο καφές θα βυθιστεί στον πυθμένα του μπολ. Κατόπιν προσθέσετε άλατα Epsom (θειικό μαγνήσιο). Απλώστε στο πρόσωπό σας μια ποσότητα από το υγρό. Στη συνέχεια, με τους κόκκους κάντε ελαφρύ μασάζ στο πρόσωπο. Ολοκληρώστε ξεπλένοντας πάλι με νερό από το μπολ.

Ενίσχυση του χρώματος των μαλλιών

Σίγουρα θα έχετε ακούσει για τη χρήση του χαμομηλιού από γυναίκες με ξανθά μαλλιά. Το αντίστοιχο για τις μελαχρινές είναι η χρήση του καφέ.
Αναμείξτε κόκκους καφέ εσπρέσο με νερό και φτιάξτε μια μάσκα, την οποία θα απλώσετε σε νωπά φρεσκολουσμένα μαλλιά. Αφήστε το να δράσει για λίγα λεπτά και ξεβγάλετε. Αυτό θα τονώσει το χρώμα των μαλλιών σας, ενώ η οξύτητα του καφέ θα λειάνει την τρίχα και θα δώσει έξτρα λάμψη.

bigstock Fresh Cream Coffee Scrub In A 84539162

Για ξεκούραστα μάτια

Οι κρέμες που υπόσχονται να εξαφανίσουν τις σακούλες και τους μαύρους κύκλους από τα μάτια σας περιέχουν καφεΐνη. Ο καφές αφυδατώνει το δέρμα και προκαλεί συστολή των αιμοφόρων αγγείων. Βοηθά λοιπόν στην απομάκρυνση του υγρού από την περιοχή των ματιών. Όσον αφορά τους μαύρους κύκλους, καθώς μεγαλώνουμε το δέρμα κάτω από τα μάτια γίνεται λεπτότερο, με αποτέλεσμα να φαίνονται τα αιμοφόρα αγγεία. Η συστολή των αγγείων που προκαλεί ο καφές, μπορεί να βοηθήσει προσωρινά.

Απολέπιση / κυτταρίτιδα

Οι κόκκοι του καφέ απομακρύνουν τα νεκρά κύτταρα, σμιλεύουν το τραχύ δέρμα και βοηθούν στην καταπολέμηση της κυτταρίτιδας.
Αναμίξτε σε ένα μπολ:
-Μία κουταλιά της σούπας μαύρη ζάχαρη ή άλατα Epsom
-Μία κουταλιά κόκκους καφέ
-Μιάμιση κουταλιά λάδι jojoba
-Το περιεχόμενο από δύο φακελάκια τσαγιού.
Τρίψτε το σώμα σας με κυκλικές κινήσεις και μετά κάντε ντους και απλώστε την υδατική κρέμα σας.

Διαβάστε επίσης:

Νέα έρευνα: Ο καφές μειώνει τον κίνδυνο θανάτου – Πόσο πρέπει να πίνετε

Τα 4 προϊόντα ομορφιάς που δεν πρέπει να παραλείπεις μετά τα 40

Ποια είναι η σημασία των αντιοξειδωτικών για τον οργανισμό σου;