ΟΜΟΡΦΙΑ

Οι ειδικοί συμβουλεύουν: Τι πρέπει να κάνεις μετά τις 6 μ.μ. για να χάσεις βάρος

Μετά από μια κουραστική μέρα γεμάτη δραστηριότητες, κατάφερες να είσαι συνεπής στο διατροφικό σου πρόγραμμα.

Οι ειδικοί συμβουλεύουν: Τι πρέπει να κάνεις μετά τις 6 μ.μ. για να χάσεις βάρος

Τι γίνεται όμως όταν έρχεται η ώρα της χαλάρωσης στον καναπέ και μαζί οι γευστικοί πειρασμοί που απειλούν να καταστρέψουν τη δίαιτά σου;

Επειδή το βράδυ μειώνεται η σωματική δραστηριότητα, κάθε περιττή θερμίδα μετράει και κινδυνεύεις όχι μόνο με αύξηση του σωματικού βάρους, αλλά και κακό ύπνο και δυσπεψία.

Δες τι πρέπει να κάνεις μετά τις 6 μ.μ. για να διατηρήσεις ένα υγιές βάρος:

shutterstock 404461990 30 percent rule timolina

Ακολούθησε τον κανόνα του 30%

Προσπάθησε το δείπνο να μην ξεπερνά το 30% του συνόλου των ημερήσιων θερμίδων που πρέπει να καταναλώσεις. Αν για παράδειγμα οι ημερήσιες θερμίδες είναι 1.200, το βραδινό δεν πρέπει να ξεπερνάει τις 360. Ακόμη και αν δεν είσαι με τον θερμιδομετρητή στο χέρι πάντως, να θυμάσαι ότι το βραδινό δεν πρέπει να είναι το μεγαλύτερο γεύμα της μέρας. Προσπάθησε επίσης το πιάτο σου να αποτελείται κυρίως από λαχανικά, τα οποία έχουν λίγες θερμίδες και είναι πλούσια σε φυτικές ίνες που σε κρατούν χορτάτη.

shutterstock 370126373 adult coloring andrea obzerova

Δραστηριότητες που σε χαλαρώνουν

Για να αποφύγεις την κατανάλωση τσιπς, ποπ κορν και άλλων ανθυγιεινών σνακς μπροστά από την τηλεόραση, διάλεξε μια χαλαρωτική δραστηριότητα που θα σε κρατήσει απασχολημένη. Αν καταφέρεις αυτό να γίνει η βραδινή σου ρουτίνα, σίγουρα θα γλιτώσεις πολλές παραπανίσιες θερμίδες.

shutterstock 259774982 frozen grapes okawa somchai

Φάε παγωμένα σταφύλια

Αντί για παγωτό ή κάποιο επιδόρπιο γιαουρτιού με ζάχαρη, προτίμησε τα παγωμένα σταφύλια που θυμίζουν σορμπέ, είναι νόστιμα και έχουν μόλις 60 θερμίδες ανά φλιτζάνι.

unsplash cold drinks jiejftgdu3w jez timms

Δύο ποτήρια νερό μετά το κρασί

Αν πιεις ένα ποτηράκι κρασί, μην ξεχάσεις μετά να πιεις δύο ποτήρια νερό. Το αλκοόλ ανοίγει την όρεξη και προκαλεί δίψα, την οποία το σώμα συχνά μπερδεύει με το αίσθημα της πείνας. Το μόνο που χρειάζεσαι όμως για να ξεπεράσεις την πείνα σου είναι καλή ενυδάτωση.

shutterstock 517296256 chores sebra

Άσε τις δουλειές του σαββατοκύριακου για τις καθημερινές

Αντί να κάνεις όλες τις δουλειές του σπιτιού το σαββατοκύριακο, βάλε πλυντήριο ή ηλεκτρική σκούπα το βράδυ. Έτσι θα είσαι απασχολημένη και θα μείνεις μακριά απόν καναπέ, ενώ παράλληλα θα κάψεις θερμίδες. Από την άλλη, μπορείς να αξιοποιήσεις το σαββατοκύριακο για να αυξήσεις τη σωματική σου δραστηριότητα.

shutterstock 245469055 nighttime snack kelly vandellen

Προετοίμασε τα σνακ της εβδομάδας

Αξιοποιώντας το διάστημα μεταξύ του δείπνου και της ώρας που πας για ύπνο, αποφεύγεις την υπερκατανάλωση τροφής. Προετοίμασε αυτή την ώρα τα βραδινά σνακ της εβδομάδας, ώστε να έχεις τον έλεγχο της ποσότητας της τροφής που καταναλώνεις εκείνη την ώρα και να αποφύγεις τις παγίδες των έτοιμων και πλούσιων σε θερμίδες σνακς. Ιδανικές προτάσεις αποτελούν το ελληνικό γιαούρτι, λίγοι ξηροί καρποί, αποξηραμένα φρούτα, μία μπάρα δημητριακών ή ένα μήλο.

Διάβασε επίσης:

Διατροφή για αδυνάτισμα: 9 σνακ που συνιστούν οι διατροφολόγοι