ΟΜΟΡΦΙΑ

CoolSculpting by Zeltiq: Η πιο COOL λύση για την αντιμετώπιση του τοπικού πάχους

Ο έγκριτος Δερματολόγος-Αφροδισιολόγος Χρήστος Στάμου εξηγεί πώς ακριβώς λειτουργεί το μηχάνημα κρυολιπόλυσης CoolSculpting, το μοναδικό που μπορεί να απαλλάξει διά παντός γυναίκες και άνδρες από το τοπικό πάχος.

CoolSculpting by Zeltiq: Η πιο COOL λύση για την αντιμετώπιση του τοπικού πάχους

Λειτουργία του CoolSculpting

Tο CoolSculpting είναι η πιο σύγχρονη μη επεμβατική μέθοδος που μπορεί να εξαλείψει το τοπικό πάχος και να αναδιαμορφώσει το περίγραμμα του σώματος. Πρόκειται για μια μοναδική διαδικασία, που αναπτύχθηκε στην Βοστώνη από επιστήμονες του πανεπιστημίου Χάρβαρντ και βασίστηκε στην επιστήμη της κρυολιπόλυσης, κατά την οποία όταν τα λιποκύτταρα εκτίθενται σε ακραία χαμηλές θερμοκρασίες καταστρέφονται χωρίς να τραυματίζεται το δέρμα ή ο περιβάλλοντας ιστός του. Το CoolSculpting, χρησιμοποιώντας ελεγχόμενη ψύξη στους -10 βαθμούς, προκαλεί την κρυσταλλοποίηση των λιποκυττάρων, τα οποία και θα οδηγηθούν στον βιολογικό τους θάνατο και στην αποβολή τους από τον οργανισμό ως νεκρά κύτταρα. Το «παγωμένο λίπος» θα αποβληθεί διά παντός από το σώμα, χαρίζοντάς του ξανά τις σωστές του αναλογίες και ένα δέρμα ομοιόμορφο και ελαστικό. Ουσιαστικά είναι η εφαρμογή για εκείνους που θέλουν να κάνουν λιποαναρρόφηση αλλά δεν επιθυμούν να χειρουργηθούν.

Στο Ιατρείο DERMADVANCE, μελετώντας το σώμα και τις ανάγκες του κάθε ασθενούς αλλά και εξετάζοντας τις οικονομικές του δυνατότητες, καθορίζουμε εξατομικευμένα το πλάνο θεραπείας του, αφού ο αριθμός συνεδριών και η συνολική διάρκεια της θεραπείας εξαρτώνται άμεσα από τα ανωτέρω.



Πλεονεκτήματα του CoolSculpting

- Η θεραπεία CoolSculpting αποτελεί τη μόνη εγκεκριμένη μέθοδο από τον Αμερικάνικο Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) για την αντιμετώπιση του τοπικού πάχους.

- To μηχάνημα διαθέτει 6 ξεχωριστές κεφαλές και η καθεμία απευθύνεται στην ανατομία της κάθε περιοχής που πρόκειται να θεραπεύσει.

- Το μηχάνημα διαθέτει σύστημα ασφαλείας το οποίο ελέγχει συνεχώς τη θερμοκρασία. Στην περίπτωση που αναπτυχθεί ιδιαιτέρως υψηλή ψύξη στο δέρμα, αυτομάτως σταματά, αποτρέποντας τη δημιουργία ερεθισμών και εγκαυμάτων. Με τον τρόπο αυτόν καταφέρνει να μην προκαλεί παρενέργειες και να κάνει τη θεραπεία την πιο ασφαλή που υπάρχει για την απομάκρυνση του τοπικού πάχους.

- Η θεραπεία χαρίζει τα εντυπωσιακά αποτελέσματα με 1 μόνο συνεδρία σε κάθε περιοχή.

- Η θεραπεία, δίχως να απαιτεί χρόνο αποθεραπείας, παρέχει μόνιμα ή μακροχρόνια αποτελέσματα, γλιτώνοντας τον ασθενή από τις χειρουργικές επεμβάσεις και τις παρενέργειες αυτών.

Πού μπορεί να χρησιμοποιηθεί το CoolSculpting

Η θεραπεία CoolSculpting μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε οποιοδήποτε μέρος του σώματος όπου το λίπος περισσεύει. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε οποιοδήποτε μέρος του σώματος προκαλεί ανασφάλεια σε κάποιον.

Πού εφαρμόζεται η θεραπεία:

- Στην κοιλιά

- Στα πλαϊνά της μέσης

-Στο εσωτερικό και στο εξωτερικό των μηρών

- Στο λίπος κάτω από τους γλουτούς

- Στο εσωτερικό των χεριών (μπράτσα)

- Στο λίπος στην πρόσθια περιοχή της μασχάλης

- Στα γόνατα (λίπος στην περιοχή πάνω από το γόνατο)

- Στο διπλοσάγονο (πηγούνι)

- Ψευδογυναικομαστία για τους άνδρες

Η μείωση του λίπους στην εκάστοτε περιοχή ενδιαφέροντος γίνεται ορατή 3 εβδομάδες μετά την συνεδρία, ενώ τα πλήρη και θεαματικά αποτελέσματα είναι ορατά μετά από 3 μήνες από την εφαρμογή του CoolSculpting.

stamou

Χρήστος Στάμου: Δερματολόγος-Αφροδισιολόγος