ΟΜΟΡΦΙΑ

Λιποαναρρόφηση: Οι νέες εξελίξεις στην αφαίρεση του επίμονου τοπικού λίπους

Ποιος δεν επιθυμεί να ξεφορτωθεί το επίμονο τοπικό λίπος;

Λιποαναρρόφηση: Οι νέες εξελίξεις στην αφαίρεση του επίμονου τοπικού λίπους

Η αλήθεια είναι πως το λίπος, που αντιστέκεται στην υγιεινή διατροφή και στην γυμναστική, χρειάζεται επιπλέον βοήθεια, ώστε να απομακρυνθεί από το σώμα μας.

«Η λιποαναρρόφηση είναι μια χειρουργική διαδικασία ιδανική να αντιμετωπίσει το τοπικό πάχος. Παρόλο που εφαρμόζεται εδώ και δεκαετίες, τα τελευταία χρόνια υπάρχουν νέες εξελίξεις, που διευκολύνουν την αποτελεσματική αντιμετώπιση του προβλήματος, με πολύ ευνοϊκές συνθήκες και για τον ίδιο τον ασθενή», επισημαίνει ο πλαστικός χειρουργός Απόστολος Γαϊτάνης, MD CCST, μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Πλαστικής Χειρουργικής & της Διεθνούς Ένωσης Πλαστικών Χειρουργών ISAPS.

Ο ειδικός εξηγεί τι νέο ισχύει γύρω από την λιποαναρρόφηση, πώς η λιποαναρρόφηση διαφέρει μεταξύ ανδρών και γυναικών και γιατί εξακολουθεί να είναι η top επιλογή για ένα σμιλευμένο και καλλίγραμμο σώμα.

Ταχύτερη ανάκαμψη

Οι περισσότεροι ασθενείς αγαπούν την ιδέα της λιποαναρρόφησης, καθώς με τη συγκεκριμένη μέθοδο ο γιατρός αφαιρεί το περιττό λίπος από το σώμα, μεταμορφώνοντάς το και δίνοντάς του ιδανικές αναλογίες.

Παλιότερα, με την παραδοσιακή λιποαναρρόφηση, ο ασθενής χρειαζόταν περισσότερο χρόνο μακριά από τις καθημερινές του δραστηριότητες και κυρίως από την εργασία του. Ειδικά για τις μητέρες, η επιλογή της λιποαναρρόφησης ήταν σχεδόν αδύνατη, αν δεν είχαν βοήθεια στο σπίτι.

«Στις μέρες μας ο χρόνος ανάκαμψης έχει μειωθεί σημαντικά και πλέον δεν αποτελεί εμπόδιο στην εκτέλεση της επέμβασης. Η πραγματική και πιο σημαντική διαφορά, άλλωστε, μεταξύ 2018 και μιας δεκαετίας πριν, είναι η ταχύτερη ανάκαμψη. Ο ασθενής μπορεί να επιστρέψει άμεσα στην εργασία του (μέσα σε μία εβδομάδα) και γενικότερα στην καθημερινότητά του», λέει ο κύριος Γαϊτάνης.

Χωρίς νάρκωση, με τοπική αναισθησία

Η λιποαναρρόφηση με τοπική αναισθησία είναι μια αξιοσημείωτη εναλλακτική λύση για ασθενείς, που χρειάζονται θεραπεία σε μια, μόνο, περιοχή στο σώμα τους, όπως, για παράδειγμα, στα πλαϊνά της μέσης (love handles).

Με την τοπική αναισθησία και μέθη ο ασθενής δεν λαμβάνει γενική αναισθησία, άρα αναπνέει από μόνος του. Παράλληλα δεν πονάει και σύντομα μετά την επέμβαση μπορεί να επιστρέψει σπίτι του.

Δεδομένου, δε, ότι δεν είναι ναρκωμένος, μπορεί να επικοινωνεί με τον χειρουργό του και να του γνωστοποιεί αν πονάει ή αν αισθάνεται άβολα.

Καινοτομία BodyTite

Μία μέθοδος για πολλά σημεία του σώματος

«Το BodyTite είναι ένα καινοτόμο σύστημα λιπογλυπτικής σώματος, σχεδιασμένο ειδικά για τη μείωση του επίμονου λίπους, ενώ παράλληλα επιτυγχάνει σμίλευση και σύσφιξη.

Διαθέτει την πιο εξελιγμένη παγκοσμίως τεχνολογία στον τομέα της λιπογλυπτικής, προκειμένου να προσφέρει μια ασφαλή, γρήγορη, σχεδόν αναίμακτη και ανώδυνη λύση για την ιδανική διαμόρφωση της σιλουέτας», υπογραμμίζει ο πλαστικός χειρουργός.

«Συγκρίνοντας το BodyTite με την παραδοσιακή διαδικασία λιποαναρρόφησης, το πρώτο προσφέρει μια πιο ασφαλή, ήπια και σχεδόν ατραυματική εναλλακτική τεχνική, με πιο ομοιόμορφα αποτελέσματα και συνήθως ελάχιστη μετεγχειρητική δυσφορία και εκχυμώσεις».

Μετά το πέρας της θεραπείας ο ασθενής μπορεί να πάει σπίτι του και να επιστρέψει στις καθημερινές του δραστηριότητες ακόμη πιο σύντομα από ό,τι αν είχε κάνει την κλασική λιποαναρρόφηση.

Πολλαπλά οφέλη της σύγχρονης λιποαναρρόφησης
• Η διαδικασία είναι εξαιρετικά ασφαλής.
• Προσφέρει εξαιρετικό αποτέλεσμα.
• Μειώνει σημαντικά τον χρόνο παραμονής στο νοσοκομείο.
• Ελαχιστοποιεί μετεγχειρητικά οιδήματα και μώλωπες.

Λιποαναρρόφηση σε άνδρες και σε γυναίκες

Οι πιο κοινές περιοχές, που εμφανίζουν συσσωρευμένο λίπος στους άνδρες, είναι η κοιλιά, τα πλαϊνά παχάκια της μέσης (γνωστό και ως «σωσίβιο») και κάτω από τον μαστό. Στις γυναίκες παρατηρείται μια τάση συγκέντρωσης λίπους στο κάτω μισό της κοιλιάς, στους γλουτούς, στους έξω μηρούς, στο εσωτερικό των γονάτων και στα μπράτσα.
«Για τις γυναίκες η λιποαναρρόφηση δεν είναι απλά μία μέθοδος, που αφαιρεί λίπος, αλλά είναι σε θέση να διορθώσει ολόκληρο το περίγραμμα του σώματος τους. Είναι εκείνη η μέθοδος, που θα τους δώσει τη μέση που είχαν όταν ήταν νεότερες, ή, ακόμη καλύτερα, τη μέση που δεν είχαν ποτέ, αλλά πάντα ήθελαν», λέει χαρακτηριστικά ο πλαστικός χειρουργός.

Coolsculpting, η μη επεμβατική λιπογλυπτική

Η πιο δημοφιλής τεχνική, η εξέλιξη στις μη επεμβατικές θεραπείες αφαίρεσης λίπους από το σώμα είναι η κρυολιπόλυση – coolsculpting της Zeltiq. Είναι απολύτως άνετη διαδικασία, γίνεται στο ιατρείο και έχει μηδενικό χρόνο αποθεραπείας.
Η θεραπεία της κρυολιπόλυσης απαιτεί συνήθως μία συνεδρία και το αποτέλεσμα είναι μόνιμο. Ανάλογα με το μέγεθος της περιοχής θεραπείας, μια συνεδρία μπορεί να διαρκέσει από 45 λεπτά έως και περίπου δύο ώρες. Με μηδενικό χρόνο αποθεραπείας, ο ασθενής επιστρέφει αμέσως μετά την εφαρμογή σε όλες τις καθημερινές του δραστηριότητες. Τα λιποκύτταρα που ψύχονται, απομακρύνονται από τον οργανισμό με φυσιολογικές διεργασίες και το αποτέλεσμα είναι μόνιμο. Η εφαρμογή γίνεται στην κοιλιά, στα πλαϊνά της μέσης, στους γλουτούς και στους έξω μηρούς.