ΟΜΟΡΦΙΑ

Ξηρό σαμπουάν: Γιατί πρέπει να το χρησιμοποιείτε πριν πάτε στο γυμναστήριο

Ο ιδρώτας είναι αναπόφευκτο μέρος της άσκησης.

Ξηρό σαμπουάν: Γιατί πρέπει να το χρησιμοποιείτε πριν πάτε στο γυμναστήριο

Εάν λοιπόν επισκέπτεστε τακτικά το γυμναστήριο, πιθανότατα χρησιμοποιείτε το σαμπουάν σας πάρα πολύ συχνά, απομακρύνοντας τα χρήσιμα φυσικά έλαια από τα μαλλιά σας. Σε περίπτωση που προσπαθείτε να περιορίσετε τη συχνότητα που λούζεστε, θα μπορούσατε να δοκιμάσετε να εφαρμόσετε ξηρό σαμπουάν πριν πάτε στο γυμναστήριο.

Και αυτό διότι το ξηρό σαμπουάν απορροφά την περίσσεια σμήγματος και τους ρύπους, ενώ δεν χρειάζεται ξέβγαλμα και προσφέρει λάμψη, όγκο και κίνηση στα μαλλιά. Μπορεί να αποτελεί ένα χρήσιμο «εργαλείο» για να εξισορροπήσετε τον ιδρώτα, καθώς όταν το εφαρμόζετε πριν την προπόνηση, λειτουργεί σαν ένα προστατευτικό «φράγμα» για τα μαλλιά σας. Επιπλέον, έτσι θα έχετε καλύτερο αποτέλεσμα και υφή στα μαλλιά σας.

Πώς θα το εφαρμόσετε σωστά

Η σωστή χρήση του ξηρού σαμπουάν είναι σημαντική προκειμένου να έχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Ψεκάστε από απόσταση περίπου 30 εκατοστών, ώστε να επιτρέψετε στο προϊόν να απορροφηθεί.

Περιμένετε δύο λεπτά και στη συνέχεια μπορείτε να περιποιηθείτε τα μαλλιά σας, κάνοντας μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής και βοηθώντας το μείγμα να απλωθεί. Για καλύτερο αποτέλεσμα, φροντίστε η ποσότητα να κατανεμηθεί ομοιόμορφα στα μαλλιά.

Μαζέψτε τα μαλλιά σας, κάνοντας μία κοτσίδα ώστε να έχουν καλύτερη υφή μετά τη γυμναστική. Στη συνέχεια, αφού τελειώσετε, αφήστε ελεύθερα τα μαλλιά σας και ανακατέψτε πάλι στην περιοχή κοντά στις ρίζες, ώστε να ενεργοποιήσετε εκ νέου το ξηρό σαμπουάν.

Πηγή: wellandgood.com

Διαβάστε επίσης:

Τριχωτό κεφαλής: 4 μυστικά για υγιή και όμορφα μαλλιά

10 μύθοι για το αδυνάτισμα που επιμένετε να πιστεύετε (video)