ΟΜΟΡΦΙΑ

Λεύκανση δοντιών με λάδι καρύδας: Πώς θα το κάνετε

Το έλαιο καρύδας λευκαίνει τα δόντια, μειώνει την ευαισθησία των δοντών και των ούλων και συμβάλλει στην πρόληψη της τερηδόνας και τη δημιουργία κοιλοτήτων.

Λεύκανση δοντιών με λάδι καρύδας: Πώς θα το κάνετε

Αυτό υποστηρίζει η ολιστική οδοντίατρος και επίκουρη καθηγήτρια του Τμήματος Οδοντιατρικής του Πανεπιστημιακού Κολλεγίου της Κολούμπια, Ester Rubin.

Όπως διευκρινίζει, το φυτικό εκχύλισμα δεν αφαιρεί τους λεκέδες που προκαλούν εξωγενείς παράγοντες στο σμάλτο των δοντιών, οι οποίοι φυσιολογικά απομακρύνονται με το βούρτσισμα.

Αυτό που κάνει, είναι να ενισχύει την οδοντίνη, η οποία είναι η στιβάδα που βρίσκεται κάτω από το σμάλτο και είναι δυσκολότερο να θεραπευτεί.

Οι στοματικές πλύσεις με λάδι καρύδας (Pulling Coconut Oil) είναι μια αρχαία αγιουβερδική οδοντιατρική τεχνική, η οποία βοηθά στην προστασία της στοματικής υγείας, την ενδυνάμωση των δοντιών και την καταπολέμηση των τοξινών στο σώμα.

brushing teeth

Σύμφωνα με την Αμερικανική Εθνική Ιατρική Βιβλιοθήκη, οι αντιβακτηριδιακές ιδιότητες του ελαίου καρύδας λευκαίνουν τα δόντια μέσω της απομάκρυνσης των υπολειμμάτων τροφών που είναι η κύρια αιτία αλλοίωσης του χρώματος των δοντιών.

Ιδανικά κάθε πρωί, όταν ξυπνάτε, με άδειο στομάχι, τοποθετήστε μια κουταλιά της σούπας έλαιο καρύδας στο στόμα σας. Στριφογυρίστε το λάδι στη στοματική σας κοιλότητα για περίπου 20 λεπτά. Δεν είναι απαραίτητο να το κινείτε συνεχώς μέσα στην στοματική κοιλότητα, όπως θα κάνατε με ένα κοινό στοματικό διάλυμα. Τα 20 λεπτά είναι αρκετός χρόνος προκειμένου το έλαιο καρύδας να διαλύσει την πλάκα και να απομακρύνει τα βακτήρια. Στη συνέχεια ξεπλύνετε το στόμα σας με χλιαρό νερό.

Αν δεν σας είναι ευχάριστη η διαδικασία των στοματικών πλύσεων με έλαιο καρύδας, η Ρούμπιν προτείνει το βούρτσισμα των δοντιών με έλαιο καρύδας για περίπου δύο λεπτά.

Σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό Journal of Natural Science, Biology and Medicine, οι άνθρωποι που κάνουν στοματικές πλύσεις με έλαιο καρύδας για 10 μέρες, έχουν λιγότερη πλάκα στα δόντια συγκριτικά με όσους χρησιμοποιούν στοματικό διάλυμα με χλωρεξιδίνη, χημική ουσία που χρησιμοποιείται σαν αντισηπτικό.

Όταν το σάλιο αναμιγνύεται με βακτήρια από υπολείμματα τροφών, σχηματίζουν μια ημιδιαφανή μεμβράνη που ονομάζεται πλάκα και προκαλεί το σχηματισμό πέτρας. Αυτή ευθύνεται για το σκούρο χρώμα των δοντιών.

Πηγή: Medical Daily

Διαβάστε επίσης:

Λάδι καρύδας: 4 λόγοι για να αρχίσετε να το χρησιμοποιείτε

Λάδι καρύδας: Τα οφέλη του για την υγεία της καρδιάς

Λάδι καρύδας: Ελιξίριο υγείας και ομορφιάς ή «δηλητήριο»;