ΟΜΟΡΦΙΑ

Το V.I.C. Event της Vichy: Ένα ταξίδι στον κόσμο της επιστήμης της ομορφιάς

Το πρώτο Vichy Integrative Center (V.I.C) έγινε στο Παρίσι και είμασταν εκεί για να ζήσουμε μία αξέχαστη εμπειρία που μας μύησε στην ολιστική προσέγγιση της ομορφιάς, την οποία θα πρέπει όλοι να υιοθετήσουμε.

Το V.I.C. Event της Vichy: Ένα ταξίδι στον κόσμο της επιστήμης της ομορφιάς

Δεν πάει πολύς καιρός που είχαμε την τιμή να παρευρεθούμε στο πρώτο V.I.C. event (Vichy Integrative Center) που διοργάνωσε η Vichy στο Παρίσι. Δεν ήταν όμως ένα ακόμη press trip, ήταν ένα ταξίδι στον κόσμο της επιστήμης της ομορφιάς, όπου η Vichy παρουσίασε τα νέα λανσαρίσματά της και μας μύησε σε μία ολιστική προσέγγιση της ομορφιάς. Ουσιαστικά, η Vichy δημιούργησε ένα pop-up «hub υγείας» και, μέσα από interactive workshops και ομιλίες, η Vichy δεν μας ενημέρωσε μόνο για νέα προϊόντα και καινοτομίες, αλλά μας μίλησε για την διατροφή και τον τρόπο ζωής, τα οποία παίζουν καθοριστικό ρόλο στην υγεία του δέρματος και των μαλλιών.

image003.jpg

Πρώτη «στάση» σε αυτό το ολιστικό ταξίδι, ήταν τα #MeandMyCollagen workshops, όπου μάθαμε για τον ρόλο του κολλαγόνου για την επιδερμίδα, αλλά και τους τρόπους με τους οποίους η Vichy πρωτοπορεί στην επιστήμη του κολλαγόνου, με την εμβληματική σειρά Liftactiv Collagen Specialist. Χάρη στις συνθέσεις τους, τα προϊόντα της καινοτόμας αυτής σειράς, ενισχύουν την παραγωγή κολλαγόνου κατά 200% επανενεργοποιώντας τους φυσικούς μηχανισμούς της επιδερμίδας, χαρίζοντας μία επιδερμίδα όμορφη, υγιή και νεανική.

image005.jpg

Δεύτερη «στάση» ήταν το Hair Lab όπου στο επίκεντρο βρέθηκε η σειρά Dercos DS, η #1 δερμοκαλλυντική σειρά για την αντιμετώπιση της πιτυρίδας και η νέα προσθήκη στην οικογένεια Dercos, το Dercos Aminexil Clinical R.E.G.E.N. Booster, μια παγκόσμια αποκλειστικότητα με διπλή δράση για την καταπολέμηση της τριχόπτωσης και την ενίσχυση της ανάπτυξης των μαλλιών, με κλινικά αποδεδειγμένα αποτελέσματα. Οι καινοτομίες της Vichy σε σχέση με τα μαλλιά δεν σταμάτησαν εκεί.

image007.jpg

Στο Hair LAB του V.I.C event, ενημερωθήκαμε και για το ScalpConsult Pro, ένα διαγνωστικό εργαλείο τεχνητής νοημοσύνης το οποίο βοηθά τους φαρμακοποιούς και τους δερματολόγους να διαγνώσουν και να αναλύσουν οκτώ διαφορετικές ανάγκες των μαλλιών και του τριχωτού, αλλά και να προτείνουν τα κατάλληλα προϊόντα.

image009.jpg

Η επιστημονική εγκυρότητα των νέων προϊόντων της Vichy δεν ήταν το μόνο σημαντικό στοιχείο του V.I.C. event. To brand δημιούργησε τα Integrative Talks, ομιλίες οι οποίες έγιναν σε συνεργασία με κορυφαίους επιστήμονες και Influencers από διάφορες ειδικότητες, δίνοντας άλλη διάσταση στο συνέδριο. Τα talks ξεκίνησαν με τον Πρόεδρο της Vichy, Vincent Chauvière, να τονίζει την αποστολή της μάρκας, η οποία είναι να παρέχει βοήθεια σε κάθε έναν από εμάς, ώστε να καταφέρουμε να βελτιώσουμε τη ζωή μας σε κάθε κομμάτι της. Έπειτα, ανέλαβε η Διευθύντρια Ιατρικής Επικοινωνίας της Vichy και φαρμακοποιός Paulina Andrycz, εξηγώντας πώς η Vichy δραστηριοποιείται στην εξειδικευμένη κατηγορία της ολοκληρωμένης προσέγγισης για την υγεία.

image011.jpg

Στη συνέχεια τη σκυτάλη πήρε η βιοχημικός και influencer Jessie Inchauspé (@glucosegoddess) προκειμένου να αναδείξει τη σχέση ανάμεσα στη διατροφή και στην υγεία του δέρματος, τονίζοντας τη σημασία της πρόσληψης θρεπτικών συστατικών που συμβάλλουν σε ατυή. Η δερματολόγος Δρ. Mamina Turegano με τη σειρά της, μοιράστηκε τις επιστημονικές γνώσεις για το κολλαγόνο και κατέρριψε μύθους γύρω από τα προϊόντα που το περιέχουν. Τέλος, ο τριχολόγος Δρ. Luke J. Maxfield παρουσίασε τις αιτίες της τριχόπτωσης και τις διαθέσιμες θεραπευτικές επιλογές, εστιάζοντας στη δράση του Dercos Aminexil Clinical R.E.G.E.N. Booster.

Μέσα από αυτές τις ομιλίες, η Vichy θέλησε να μας υπενθυμίσει, αλλά και να ενισχύσει τη σημασία της ολιστικής, 360 προσέγγισης στην υγεία του δέρματος και των μαλλιών και συνέχισε να το κάνει με μία ακόμη ενότητα, ίσως την πιο συγκινητική από όλες: Την παρουσίαση της πρωτοβουλίας Hormonall.

image013.jpg

Το πρόγραμμα αυτό, στοχεύει στην ενημέρωση και εκπαίδευση του κοινού σχετικά με την ορμονική υγεία των γυναικών. Οι ορμονικές διαταραχές μπορούν να επηρεάσουν σημαντικά την υγεία του δέρματος και των μαλλιών σε κάθε στάδιο της γυναικείας ζωής, από την εφηβεία μέχρι την εμμηνόπαυση. Το Hormonall φιλοδοξεί να βοηθήσει τις γυναίκες να κατανοήσουν καλύτερα τις ορμονικές αλλαγές που βιώνουν και να τις διαχειριστούν πιο αποτελεσματικά και αυτό δεν αποτελεί απλά μία βοήθεια από τη Vichy, αλλά ένα κοινωνικό έργο με ανεκτίμητη αξία.

image015.jpg

Ωστόσο, το V.I.C. event δεν ήταν μόνο μια εμπειρία που μας έκανε να σκεφτούμε διαφορετικά την ομορφιά, την ουσία και τις πολλές πτυχές της. Ήταν μία πραγματική γιορτή και αυτό αποδείχθηκε από το grand finale του ταξιδιού μας. Βλέπεις, η Vichy διοργάνωσε ένα εντυπωσιακό red party στο εμβληματικό Les Bains, δίνοντας την ευκαιρία στους συμμετέχοντες να έρθουν πιο κοντά, γιορτάζοντας την ομορφιά και την επιστήμη.

image017.jpg

Το V.I.C. event της Vichy αποτέλεσε ορόσημο για την εταιρεία, σηματοδοτώντας μια νέα εποχή όπου η επιστήμη της ομορφιάς συνδέεται με την ολιστική φροντίδα της υγείας. Ήταν μια εμπειρία που ενέπνευσε και ενημέρωσε, αφήνοντας εμάς και όλους τους συμμετέχοντες με μια βαθύτερη κατανόηση της σύνδεσης ανάμεσα στην υγεία, την ομορφιά και την επιστήμη, πράγματα που είναι βαθιά χαραγμένα στο DNA του brand που εδώ και 93 χρόνια φροντίζει για εμάς.