ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΟΤΗΤΑ

Πόσο διαρκεί ο κεραυνοβόλος έρωτας;

Νευροεπιστήμονες θέλησαν να απαντήσουν με επιστημονικά και όχι εμπειρικά επιχειρήματα στο βασικό ερώτημα “τελικά, πόσο διαρκεί ο κεραυνοβόλος έρωτας” και επέλεξαν 70 εθελοντές που μόλις είχαν κεραυνοβοληθεί και δέχτηκαν να υποβληθούν και σε εξετάσεις για να βοηθήσουν στην απάντηση.
Πόσο διαρκεί ο κεραυνοβόλος έρωτας;

Νευροεπιστήμονες θέλησαν να απαντήσουν με επιστημονικά καιόχι εμπειρικά επιχειρήματα στο βασικό ερώτημα “τελικά, πόσο διαρκεί οκεραυνοβόλος έρωτας” και επέλεξαν 70 εθελοντές που μόλις είχαν κεραυνοβοληθείκαι δέχτηκαν να υποβληθούν και σε εξετάσεις για να βοηθήσουν στην απάντηση.

Επιστήμονες λοιπόν, από το Εργαστήριο Νευροβιολογίας τουUniversity College στο Λονδίνο και απότο Ινστιτούτο Βιολογικής Κυβερνητικής Μαξ Πλανγκ μελέτησαν τα επίπεδα τωνορμονών και ειδικά της τεστοστερόνης, στην πρώτη φάση του έρωτα και βρήκαν ότι είναιαυξημένα για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Άρχισαν όμως να πέφτουν λιγο πριν ή λίγο μετά τους 12 μήνεςκαι επανήλθαν στα φυσιολογικά επίπεδα στους 24 μήνες.

Δηλαδή, με απλά λόγια ο κεραυνοβόλος κράτησε περίπου έναχρόνο, ενώ ο έρωτας έφυγε στα 2 χρόνια για να δώσει τη θέση του στα άλλασταθερά συναισθήματα μιας συντροφικής σχέσης.