ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΟΤΗΤΑ

Δέκα παράδοξα αφροδισιακά που ξεσηκώνουν τους άνδρες!

Αυστραλιανοί ερευνητές ανακάλυψαν ότι οι άνδρες διεγείρονται σεξουαλικά από μια γυναίκα με πολύ μακριά χέρια. Ακούγεται παράξενο, όμως τα μακριά χέρια είναι ένα μόνο από τα περίεργα αφροδισιακά που τονώνουν την ερωτική διάθεση των ανδρών.

Δέκα παράδοξα αφροδισιακά που ξεσηκώνουν τους άνδρες!

Αυστραλιανοί ερευνητές ανακάλυψαν ότι οι άνδρες διεγείρονται σεξουαλικά από μια γυναίκα με πολύ μακριά χέρια. Ακούγεται παράξενο, όμως τα μακριά χέρια είναι ένα μόνο από τα περίεργα αφροδισιακά που τονώνουν την ερωτική διάθεση των ανδρών.

Δείτε ποια εννέα ακόμη παράδοξα αφροδισιακά εκτοξεύουν τη λίμπιντο των ανδρών.

1. Η μυρωδιά της κανέλας

Ερευνητές από το Σικάγο υποστηρίζουν ότι η κανέλα πυροδοτεί μια πρωτόγονη σεξουαλική αντίδραση στον ανδρικό εγκέφαλο.

2. Το καρπούζι

Το δροσερό καλοκαιρινό φρούτο περιέχει ένα αμινοξύ που ονομάζεται κιτρουλίνη. Το συστατικό αυτό επιδρά με παρόμοιο τρόπο όπως τα φάρμακα κατά της στυτικής δυσλειτουργίας, σύμφωνα με μελέτη από το Πανεπιστήμιο TAMU του Τέξας. Η κιτρουλίνη βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος, με αποτέλεσμα την καλύτερη λειτουργία του ανδρικού μορίου.

3. Η οικονομική ύφεση

Όταν μας λείπουν χρήματα, ο εγκέφαλός μας είναι προγραμματισμένος να καταφεύγει σε πρωτόγονα ένστικτα προκειμένου να αποδείξει την αξία του. Η αναπαραγωγή φαίνεται πως αποτελεί προτεραιότητα στην περίπτωση αυτή, υποστηρίζουν ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Κάνσας.

4. Οι φίλοι

Όταν ο άνδρας βρίσκεται σε μια αντροπαρέα ενισχύεται σημαντικά το αίσθημα του ανταγωνισμού. Το αποτέλεσμα είναι να εντείνεται και η ερωτική επιθυμία, εξηγούν ερευνητές από το Πανεπιστήμιο McMaster του Καναδά.

5. Οι γυναίκες που τους μοιάζουν

Οι περισσότεροι άνδρες αισθάνονται έλξη προς μια γυναίκα που έχει παρόμοια χαρακτηριστικά στην εμφάνιση με αυτούς. Μελέτη που πραγματοποιήθηκε από το Πανεπιστήμιο του Νότιου Ιλινόι έδειξε ότι ο ανδρικός εγκέφαλος αντιλαμβάνεται τα όμοια χαρακτηριστικά ως σημάδι αναπαραγωγικής συμβατότητας.

6. Το άγχος

Καναδοί ερευνητές υποστηρίζουν ότι η ερωτική διέγερση είναι εξαιρετικά έντονη όταν νιώθουμε φόβο ή αντιμετωπίζουμε υψηλά επίπεδα στρες. Αυτό πιθανότατα οφείλεται στις οξυμένες αισθήσεις μας, οι οποίες μας ωθούν να ανταποκρινόμαστε σε κάθε σεξουαλικό ερέθισμα.

7. Τα καθαρά σεντόνια

Μελέτη που πραγματοποιήθηκε από το Βρετανικό Σύλλογο για τον Ύπνο έδειξε ότι τα καθαρά σεντόνια βρίσκονται αρκετά ψηλά στη λίστα με τα παράδοξα αφροδισιακά. Το σώμα μας απελευθερώνει στο κρεβάτι περίπου 1,5 εκατομμύριο νεκρά κύτταρα την ώρα, μαζί με έλαια και βακτήρια. Έτσι, τα καθαρά σεντόνια δίνουν στον εγκέφαλο ένα «σήμα» χαλάρωσης που μας κάνει ταυτόχρονα πιο ανοιχτούς απέναντι στο σεξ.

8. Η απιστία

Μελέτες έχουν αποδείξει ότι οι άνδρες παράγουν μεγαλύτερη ποσότητα σπέρματος και παρουσιάζουν αυξημένη σεξουαλική διάθεση εάν υποπτεύονται ότι η σύντροφός τους είναι άπιστη. Οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Florida Atlantic υποστηρίζουν ότι αυτή η διέγερση οφείλεται στην επιθυμία του άνδρα να εξαλείψει κάθε είδους «ανταγωνισμό».

9. Το κόκκινο χρώμα

Ο ανδρικός εγκέφαλος είναι προγραμματισμένος ώστε να αντιλαμβάνεται το κόκκινο χρώμα ως ένδειξη ερωτικού ενδιαφέροντος. Οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Ρότσεστερ που έκαναν αυτή τη διαπίστωση δεν κατάφεραν να εξηγήσουν το γιατί.

Διαβάστε επίσης:

Ποιο χρώμα ανεβάζει τη σεξουαλική διάθεση των γυναικών (γράφημα)

Σεξουαλικότητα: Πέντε παράδοξα αφροδισιακά

Οι 7 τροφές που απογειώνουν τη λίμπιντο!

Το ανδρικό σπέρμα ξεσκεπάζει τις άπιστες γυναίκες!

Πέντε παράδοξες αιτίες που ανεβάζουν τη λίμπιντο