ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΟΤΗΤΑ

Δείτε τι μπορεί να πάθετε από τους πολλούς οργασμούς!

Είναι πιθανώς ένα «πρόβλημα» που όλοι θα ήθελαν να έχουν, όμως ο συχνός οργασμός μπορεί να έχει μερικές παράδοξες συνέπειες που λίγοι γνωρίζουν.

Δείτε τι μπορεί να πάθετε από τους πολλούς οργασμούς!

Ο Τζόναθαν Σιφ από το κορυφαίο αμερικανικό πανεπιστήμιο Mount Sinai ξεκαθαρίζει το τοπίο.

Αρχικά, ο Σιφ τονίζει πως ο κίνδυνος μόνιμης βλάβης είναι μικρός για τον άνδρα. Ωστόσο, η συχνή εκσπερμάτιση μπορεί να εξαντλήσει τα αποθέματα υγρών που υπάρχουν στη σπερματοδόχο κύστη, με αποτέλεσμα να μην παράγεται αρκετό σπέρμα σε κάθε οργασμό.

Παράλληλα, υπάρχουν αυξημένες πιθανότητες μικροτραυματισμού ή λοίμωξης, με αποτέλεσμα να εμφανιστεί αίμα στο σπέρμα ή τα ούρα και να παρατηρηθεί ερεθισμός στην επιδερμίδα του ανδρικού μορίου.

Μια λίγο σοβαρότερη συνέπεια αφορά στη νευρολογική λειτουργία του άνδρα. Ο συχνός οργασμός κάνει τα νεύρα λιγότερο ευαίσθητα, με αποτέλεσμα κάθε επόμενος οργασμός να γίνεται λιγότερο αισθητός και κατ' επέκταση λιγότερο απολαυστικός.

Για τα ζευγάρια που θέλουν να κάνουν παιδί, ο Σιφ τονίζει επίσης ότι η συχνή εκσπερμάτιση μπορεί να επηρεάσει την ποιότητα του σπέρματος, καθώς κάθε φορά απελευθερώνονται λιγότερα σπερματοζωάρια.

Διαβάστε επίσης:

Η αρρώστια που μπορεί να πάθετε από το πολύ σεξ
Τα 4 «είδη» οργασμού που σίγουρα δε γνωρίζετε!
Οι αλλόκοτες «παρενέργειες» του οργασμού στον άνδρα