ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΟΤΗΤΑ

Δεν έχεις οργασμό; Δες τι φταίει

Ο οργασμός είναι η ιδανική κατάληξη σε μια ικανοποιητική σεξουαλική συνεύρεση, για πολλούς όμως αποτελεί περισσότερο πρόκληση παρά κάτι δεδομένο.

Δεν έχεις οργασμό; Δες τι φταίει

Ιδιαίτερα για τις γυναίκες, η αδυναμία επίτευξης του οργασμού είναι ένα συχνό πρόβλημα, αρκετές όμως διστάζουν να μιλήσουν ανοιχτά για αυτό.

Τέσσερις διακριτές διαταραχές συνδέονται άμεσα με την αδυναμία κορύφωσης. Δείτε ποιες είναι και τι πρέπει να γνωρίζετε.

Διαταραχή μειωμένης σεξουαλικής επιθυμίας

Χαρακτηρίζεται από την παντελή απουσία σεξουαλικών σκέψεων ή αισθήσεων. Συνοδεύεται από έντονο στρες για τη γυναίκα και έχει σημαντικό αντίκτυπο στη σχέση με το σύντροφο. Τα συχνότερα αίτια της διαταραχής είναι οι τραυματικές εμπειρίες του παρελθόντος, η έλλειψη ερωτικής επιθυμίας προς το συγκεκριμένο σύντροφο, οι ορμονικές ανισορροπίες, η κατάθλιψη και οι αγχώδεις διαταραχές. Εάν η γυναίκα δηλώνει πως διακατέχεται από σεξουαλικές σκέψεις για άλλους άνδρες (π.χ. ηθοποιούς, μοντέλα), τότε το πρόβλημα εντοπίζεται πιθανότατα στην ίδια της σχέση της και δεν οφείλεται σε ψυχολογικά ή βιολογικά αίτια.

Διαταραχή σεξουαλικής διέγερσης

Ορίζεται ως η αδυναμία επίτευξης ή διατήρησης της επαρκούς λίπανσης στην περιοχή των γεννητικών οργάνων έπειτα από την αρχική ερωτική διέγερση. Μπορεί να εμφανιστεί μετά την εμμηνόπαυση, λόγω της σημαντικής απώλειας οιστρογόνων. Για τις γυναίκες που δε βρίσκονται σε αυτό το στάδιο της ζωής τους, η ελλιπής ερωτική διέγερση μπορεί να οφείλεται σε μειωμένη ροή αίματος στα γεννητικά όργανα, σε ορμονικές διαταραχές ή απλώς στην ασυμβατότητα με τον ερωτικό σύντροφο.

Οργασμική διαταραχή

Η διαταραχή αυτή αφορά στην πλήρη αδυναμία επίτευξης του οργασμού. Τα αίτια μπορεί να είναι ψυχολογικά (χρόνιο άγχος, κατάθλιψη) ή βιολογικά (κακή κυκλοφορία του αίματος, παχυσαρκία).

Πόνος στο σεξ

Ο πόνος κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής μπορεί να οφείλεται στη δυσπαρευνία ή τον κολεόσπασμο. Δυσπαρευνία ονομάζεται ο εμμένων ή επαναλαμβανόμενος πόνος στην περιοχή των γεννητικών οργάνων που εκδηλώνεται πριν, μετά ή κατά τη διάρκεια του σεξ. Κολεόσπασμος ονομάζεται η ακούσια σύσπαση των μυών που βρίσκονται στα τοιχώματα του κόλπου. Η ελλιπής λίπανση, οι ερεθισμοί από το προφυλακτικό αλλά και ψυχολογικοί παράγοντες μπορεί να ευθύνονται για τον πόνο στο σεξ.

Διαβάστε επίσης:

Ο κύκλος ζωής του πέους. Σε ποια ηλικία μειώνεται το μέγεθος
Η άσκηση που συνεισφέρει στους πιο δυνατούς οργασμούς (vid)