ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΟΤΗΤΑ

Η κακή στύση ένδειξη 3 σοβαρών παθήσεων

Αν και ο φυσιολογικός κύκλος ζωής της στύσης φέρνει αναπόφευκτες μεταβολές στη σεξουαλική λειτουργία του άντρα όσο περνούν τα χρόνια, μια πιθανή δυσλειτουργία μπορεί να αποτελεί «κόκκινο πανί» για κάποιο σοβαρό πρόβλημα υγείας που δεν έχει γίνει αντιληπτό.

Η κακή στύση ένδειξη 3 σοβαρών παθήσεων

Δείτε πότε η κακή στύση «προειδοποιεί» για σοβαρά προβλήματα υγείας στον άντρα.

1. Υπέρταση

Με την πάροδο των ετών, οι αρτηρίες γίνονται πιο στενές και λιγότερο ελαστικές. Έτσι, η καρδιά καταπονείται περισσότερο για να διοχετεύσει το αίμα σε ολόκληρο το σώμα και η αρτηριακή πίεση αυξάνεται σταδιακά. Οι βλάβες στις αρτηρίες οδηγούν αναπόφευκτα και στη μειωμένη παροχή αίματος στα γεννητικά όργανα, με αποτέλεσμα να επιτυγχάνεται δυσκολότερα ικανοποιητική στύση. Οι ειδικοί εκτιμούν πως ένας στους τρεις άνδρες δε γνωρίζει πως πάσχει από υπέρταση και τα προβλήματα στύσης στην περίπτωση αυτή αποτελούν ζωτικής σημασίας προειδοποιητική ένδειξη.

2. Διαβήτης

Ο διαβήτης εκδηλώνεται όταν ο οργανισμός αδυνατεί να επεξεργαστεί αποτελεσματικά τη γλυκόζη που υπάρχει στο αίμα. Εάν δεν αντιμετωπιστεί, οδηγεί σε ανεπανόρθωτες βλάβες στα αιμοφόρα αγγεία και το νευρικό σύστημα. Κατ' επέκταση, μειώνεται και η κυκλοφορία του αίματος στα γεννητικά όργανα.

3. Διόγκωση του προστάτη

Ο προστάτης είναι ένας μικρός αδένας που βρίσκεται κάτω από την ουροδόχο κύστη και στη βάση της ουρήθρας. Ένα σύνηθες πρόβλημα υγείας για τους άνδρες είναι η προστατίτιδα, αποτέλεσμα βακτηριακής λοίμωξης που κάνει τον προστάτη να πρήζεται. Η διόγκωση του προστάτη επηρεάζει την παραγωγή της τεστοστερόνης. Η προστατίτιδα συνοδεύεται συχνά από τον έντονο πόνο, τη δυσκολία ενούρησης και τα προβλήματα στύσης.

Διαβάστε επίσης:

Το πιο παράδοξο προειδοποιητικό σημάδι της στυτικής δυσλειτουργίας
Το «απροσπέλαστο» σημείο G του άντρα (video)
Το μέσο μέγεθος του πέους ανά τον κόσμο (γράφημα, χάρτης & πίνακας)