ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΟΤΗΤΑ

Γιατί ο Chris Hemsworth είναι ο πιο σέξι άντρας του πλανήτη

Πριν από λίγες ημέρες, το περιοδικό People ανακήρυξε τον κινηματογραφικό Θορ ως τον πιο σέξι άντρα στον πλανήτη. Τι λέει γι' αυτό η Επιστήμη;

Γιατί ο Chris Hemsworth είναι ο πιο σέξι άντρας του πλανήτη

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία πως τα αρρενωπά χαρακτηριστικά του γοητευτικού ηθοποιού, όπως το θεληματικού πηγούνι και τα έντονα ζυγωματικά, έπαιξαν ρόλο στην ετυμηγορία του περιοδικού.

Τέτοια χαρακτηριστικά αποτελούν τυπική ένδειξη της αυξημένης τεστοστερόνης, σύμφωνα με τους ειδικούς. Υποδεικνύουν δηλαδή ότι ο άντρας είναι εύρωστος και ικανός να αποτελέσει ιδανικό ταίρι.

thor1
thor2

Αρκετές μελέτες έχουν υποδείξει ότι, σε γενικές γραμμές, οι γυναίκες δείχνουν μια σταθερή προτίμηση στους αρρενωπούς άντρες, ιδιαίτερα τις ημέρες που έχουν ωορρηξία, δηλαδή όταν βρίσκονται στις πιο γόνιμες ημέρες του κύκλου τους. Κάτι τέτοιο είναι πολύ λογικό, δεδομένου ότι η γυναίκα θέλει να εξασφαλίσει την καλή υγεία και την επιβίωση των απογόνων της.

Τέτοιες πρωτόγονες παρορμήσεις δεν έχουν επηρεαστεί καθόλου από τη διαδικασία της εξέλιξης των ειδών. Στο πλαίσιο μελέτης που πραγματοποιήθηκε το 2011 και δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση Nature Communications, ζητήθηκε από μια ομάδα γυναικών να βαθμολογήσουν μια σειρά από φωτογραφίες αντρών. Αποδείχθηκε ότι οι άντρες που έλαβαν τις υψηλότερες βαθμολογίες ήταν και αυτοί που είχαν τα υψηλότερα επίπεδα τεστοστερόνης και το πιο δυνατό ανοσοποιητικό.

Μία ακόμη μελέτη που δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση Journal of Personality and Social Psychology έδειξε ότι οι γυναίκες προτιμούν άντρες που διαθέτουν έντονα ζυγωματικά και σμιλεμένο πηγούνι, όπως ο Chris Hemsworth, καθώς τέτοια χαρακτηριστικά θεωρούνται ένδειξη σωματικής ωριμότητας και δύναμης.

Τα φωτεινά και ανοιχτόχρωμα μάτια αλλά και το καθαρό και λαμπερό δέρμα θεωρούνται επίσης σημάδια καλής υγείας.

Ένα άλλο τυπικό χαρακτηριστικό της ανδρικής γοητείας είναι το συμμετρικό πρόσωπο. Η συμμετρία του προσώπου θεωρείται η επιτομή της ομορφιάς και είναι κάτι που δεν απαντάται συχνά. Σε μια δεύτερη ανάγνωση, η συμμετρία είναι ενδεικτική των καλών γονιδίων και της υγιούς ανάπτυξης του ατόμου.

Διαβάστε επίσης:

Πώς το σώμα της γυναίκας επιτίθεται στα σπερματοζωάρια (βίντεο)
Πώς πρέπει να βάζετε σωστά το προφυλακτικό (βίντεο)
Τι χρειάζεται για να αντέχει ο άντρας στο κρεβάτι