ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΟΤΗΤΑ

Στυτική δυσλειτουργία στους νέους: Δείτε πού μπορεί να οφείλεται

Οι πιθανότητες να εκδηλώσει ο άνδρας προβλήματα στύσης σαφώς αυξάνονται όσο μεγαλώνει, όμως τα περιστατικά στυτικής δυσλειτουργίας σε νέους ακόμη και κάτω των 30 ετών γίνονται ολοένα και πιο συχνά.

Στυτική δυσλειτουργία στους νέους: Δείτε πού μπορεί να οφείλεται

Ποιοι είναι οι παράγοντες που καθοδηγούν το φαινόμενο αυτό; Δείτε και πάρτε τα μέτρα σας...

1. Στρες και άγχος

Για τους περισσότερους άνδρες που αντιμετωπίζουν πρόβλημα στυτικής δυσλειτουργίας κατά την δεύτερη ή τρίτη δεκαετία της ζωής τους οι λόγοι είναι ψυχολογικοί. Οι αιτίες του στρες ή του άγχους για κάθε άνδρα μπορεί να διαφέρουν: Είτε πιέζεται να εντυπωσιάσει την ερωτική του σύντροφο, είτε έχει ανασφάλεια για το μέγεθος του πέους του, είτε αντιμετώπισε μία φορά στο παρελθόν την απώλεια στύσης και φοβάται μήπως επαναληφθεί το συμβάν. Το συσσωρευμένο στρες ή το άγχος μπορεί να οδηγήσουν σε υπέρμετρη παραγωγή αδρεναλίνης, η οποία εμποδίζει την καλή στύση.

2. Υπερκατανάλωση αλκοόλ ή ναρκωτικών ουσιών

Το αλκοόλ ρίχνει τις αναστολές και μας χαλαρώνει, όμως δεν έχει ευεργετική επίδραση όσον αφορά τη σεξουαλική δραστηριότητα. Αντίστοιχα, ορισμένες ναρκωτικές ουσίες εξαντλούν τα αποθέματα τεστοστερόνης του ανδρικού οργανισμού κι έτσι μπορεί να συμβάλουν μακροπρόθεσμα στην εκδήλωση στυτικής δυσλειτουργίας.

3. Διαβήτης και υπέρταση

Πρόκειται για δύο παθήσεις που μπορεί να «χτυπήσουν» σε μικρή ηλικία και να εμποδίσουν την επίτευξη και τη διατήρηση της στύσης. Ο διαβήτης συνδέεται με την αδυναμία του οργανισμού να παράγει νιτρικό οξείδιο, το οποίο προωθεί την επαρκή αιμάτωση των γεννητικών οργάνων, διαδικασία αναγκαία για να επιτευχθεί καλή στύση. Από την άλλη, η υπέρταση συνδέεται με τα προβλήματα στύσης επειδή το ανδρικό σώμα λειτουργεί σαν να είναι κατά αρκετά χρόνια πιο γερασμένο.

4. Υπερβολικό βάρος

Οτιδήποτε βλάπτει την καρδιά βλάπτει και το αναπαραγωγικό σύστημα. Τα αιμοφόρα αγγεία του πέους είναι εξαιρετικά λεπτά και ευαίσθητα κι έτσι εάν υπάρχει έστω και μικρή απόφραξη το αίμα δεν ρέει εξίσου αποτελεσματικά και η στύση επιτυγχάνεται πιο δύσκολα. Η καθιστική ζωή που διάγουν οι νέοι σήμερα και η στροφή προς το πρόχειρο φαγητό καθοδηγούν την αύξηση του σωματικού βάρους των ανδρών παγκοσμίως.

Διαβάστε επίσης:

Απώλεια στύσης λόγω προφυλακτικού: Μύθος ή αλήθεια;
Sex: 20 μύθοι καταρρίπτονται σε ένα μόλις βίντεο!
Σύνδρομο ανήσυχων γεννητικών οργάνων: Μήπως το έχετε κι εσείς;