ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΟΤΗΤΑ

Ποια είναι η καλύτερη ώρα για σεξ ανάλογα με την ηλικία σας

Υπάρχει μια συγκεκριμένη ώρα μέσα στο 24ωρο που η λίμπιντο βρίσκεται στο υψηλότερο σημείο ανάλογα με την ηλικία του κάθε ατόμου, υποστηρίζει νέα έρευνα, διαψεύδοντας την άποψη ότι το σεξ είναι μια αυθόρμητη πράξη.

Ποια είναι η καλύτερη ώρα για σεξ ανάλογα με την ηλικία σας

Στο συμπέρασμα αυτό κατέληξε ο δρ. Πολ Κέλεϊ, συνεργάτης του Νευρολογικού Ινστιτούτου Ύπνου και Βιορυθμών του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, ο οποίος επισημαίνει ότι οι βιορυθμοί αλλάζουν ανά δεκαετία.

Η έρευνα αναφέρει επίσης ότι το βιολογικό ρολόι που αλλάζει με την ηλικία, ελέγχει ουσιαστικά όλα τα συστήματα του οργανισμού και τα τρισεκατομμύρια κύτταρά του.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα που δημοσιεύει σε άρθρο της η Telegraph, η ιδανική ή και ενδεδειγμένη ώρα για σεξ ανάλογα με το ηλικιακό γκρουπ διαμορφώνεται ως εξής:

Δεκαετία 20-30
Τρεις το μεσημέρι. Όπως λένε οι ειδικοί, αν και οι νέοι αυτής της ηλικίας έχουν διάθεση για σεξ όλες τις ώρες της μέρας, η κορύφωση της σεξουαλικής τους ενέργειας διαπιστώνεται γύρω στις τρεις το μεσημέρι.

Δεκαετία 30-40
Οκτώ με οκτώμισι το πρωί. Συνήθως σε αυτήν την ηλικία αρχίζουμε να ξυπνάμε νωρίτερα, επομένως το σεξ νωρίτερα θεωρείται καλή ιδέα. Οι ειδικοί τοποθετούν την ιδανική ώρα στις... οκτώ και είκοσι το πρωί ακριβώς, όταν το φως του ήλιου ενεργοποιεί την τεστοστερόνη σε άνδρες και γυναίκες.

Δεκαετία 40-50
Δέκα με δέκα και μισή το βράδυ. Μια και όσο μεγαλώνουμε ξυπνάμε νωρίτερα, αρχίζουμε και να πηγαίνουμε για ύπνο νωρίτερα. Σύμφωνα με τους ειδικούς η ιδανική ώρα για το σεξ είναι λίγο μετά τις δέκα το βράδυ που (υποθετικά) πηγαίνουμε για ύπνο.

Δεκαετία 50-60
Δέκα το βράδυ. Όσο η ώρα του ύπνου μεταφέρεται νωρίτερα, τόσο μεταφέρεται και η ώρα του σεξ. Τα πρωινά τείνουν να είναι πιο «φορτωμένα» για τους πενηντάρηδες, οπότε δεν θεωρούνται καλή ιδέα για ερωτικές περιπτύξεις.

Δεκαετία 60-70
Οκτώ το βράδυ. Μετά από έναν οργασμό το σώμα εκκρίνει οξυτοκίνη, μια ορμόνη που μας «ξυπνάει» και μια και σ΄αυτήν την ηλικία πηγαίνουμε για ύπνο ακόμη νωρίτερα, καλό θα ήταν να κάνουμε και σεξ ακόμη νωρίτερα, για να προλαβαίνουμε να κοιμηθούμε μετά.

Δεκαετία 70-80
Οκτώ το βράδυ. Πάνω κάτω ισχύει ότι και παραπάνω, μια και οι εβδομηντάρηδες συνηθίζουν να ξυπνάνε γύρω στις έξι το πρωί και επομένως κοιμούνται και νωρίτερα.

Διαβάστε επίσης:
Πεσμένη ερωτική διάθεση: Τι μπορεί να φταίει
Πόσο συχνά σκέφτονται το σεξ άντρες και γυναίκες