ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΟΤΗΤΑ

Ανδρικό μόριο: Παίζουν ρόλο οι συχνές στύσεις στο μέγεθος; Δείτε αναλυτικά

Οι συχνές στύσεις είναι πολύ σημαντικές για την υγεία του πέους. Για να διατηρήσει το μυϊκό του τόνο ο μυς του πέους, πρέπει να εμπλουτίζεται περιοδικά με οξυγόνο μέσω του αίματος που εισέρχεται σε αυτό και προκαλεί τη στύση.

Ανδρικό μόριο: Παίζουν ρόλο οι συχνές στύσεις στο μέγεθος; Δείτε αναλυτικά

Ωστόσο, εάν ένας άνδρας μπορεί να πετύχει στύση, αλλά δεν έχει στύσεις κατά τη διάρκεια της ημέρας, πιθανόν γιατί το περιβάλλον του δεν ευνοεί την σεξουαλική διέγερση, δεν πρέπει να ανησυχεί. Ο εγκέφαλος έχει ένα αυτοματοποιημένο σύστημα διατήρησης της λειτουργία του πέους.

Εγκεφαλικές παρορμήσεις μπορούν να προκαλέσουν στύσεις και κατά τη διάρκεια του ύπνου και πιο συγκεκριμένα στη φάση του παράδοξου ύπνου (REM), κατά την οποία τα άτομα ονειρεύονται. Δεν έχει σημασία αν πρόκειται για ένα όνειρο σεξουαλικού περιεχομένου ή έναν εφιάλτη, το πέος μπορεί να έρθει σε στύση σε αυτή τη φάση του ύπνου.

Κάποιοι άνδρες όμως δυσκολεύονται κατά την επίτευξη στύσης, όπως για παράδειγμα αυτοί που έχουν υποστεί κάποιο τραυματισμό σε νεύρα που εμπλέκονται στη στυτική λειτουργία, ή υποφέρουν από διαβήτη, ο οποίος ευθύνεται για βλάβες στα αιμοφόρα αγγεία και τα νεύρα του πέους.

Αν οι άνδρες αυτοί δεν προσπαθήσουν για τη διατήρηση της φυσιολογικής στυτικής λειτουργίας είναι πολύ πιθανό να μειωθεί το μήκος του πέους τους. Χωρίς την τακτική επίτευξη στύσης, ο ιστός του πέους μπορεί να συρρικνωθεί και να γίνει λιγότερο ελαστικός, μειώνοντας έτσι το μήκος του οργάνου κατά 1-2 εκατοστά.

Μια συσκευή που μοιάζει με αντλία κενού και αναγκάζει τα αγγεία του πέους να γεμίσουν με αίμα, μπορεί να βοηθήσει τους άνδρες με προβλήματα στη φυσιολογία της στυτικής λειτουργίας, να διατηρήσουν ένα υγιές πέος.

Με πληροφορίες από το Ανδρολογικό Ινστιτούτο Αθηνών

Διαβάστε επίσης:

Πώς αλλάζει η στυτική λειτουργία μετά τα 50; Τι είναι φυσιολογικό...

Ανδρικό μόριο: Είναι το μέγεθος σε χάλαση ενδεικτικό του μεγέθους σε στύση;

Τεστ: Δείτε αν πάσχετε από Διαταραχή Δυσμορφίας του Πέους