ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΟΤΗΤΑ

Τα 10 συχνότερα σεξουαλικά ψέματα

Όλοι λέμε πότε-πότε μικρά, συνήθως αθώα, ψέματα ακόμη και στους ανθρώπους που αγαπάμε.

Τα 10 συχνότερα σεξουαλικά ψέματα

Φαίνεται όμως ότι τα ψέματα που λέμε πιο συχνά έχουν να κάνουν με το σεξ. Αυτό συμβαίνει κυρίως για δύο λόγους: Για να μην πληγώσουμε το σύντροφό μας ή για να κάνουμε την ερωτική μας ζωή να μοιάζει στους άλλους πιο... πικάντικη.

Εσείς πόσα από τα παρακάτω σεξουαλικά ψέματα έχετε πει;

1. Η σεξουαλική μας ζωή είναι το ίδιο συναρπαστική όπως στην αρχή στη σχέσης

Η ερωτική ζωή ενός ζευγαριού βελτιώνεται με την πάροδο του χρόνου, καθώς οι δύο σύντροφοι νιώθουν όλο και πιο άνετα ο ένας με τον άλλο, υπάρχει αγάπη και ξέρουν καλύτερα τι θέλουν στο σεξ. Αλλά είναι δύσκολο να μείνει το ίδιο συναρπαστική. Το πάθος και ο ενθουσιασμός συνήθως καταλαγιάζουν όσο περνούν τα χρόνια. Σύμφωνα με την Αμερικανίδα ψυχοθεραπεύτρια Έστερ Περέλ, η επιθυμία και η αγάπη «τρέφονται» από διαφορετικές πηγές. Η αγάπη ανθίζει από την οικειότητα, τη συναισθηματική ασφάλεια και τη συνήθεια, ενώ το πάθος φουντώνει από το άγνωστο και το «απαγορευμένο». Τα περισσότερα ζευγάρια αποδέχονται ότι με τον καιρό το σεξ γίνεται από παθιασμένο πιο τρυφερό και ότι αυτό αποτελεί «ανταμοιβή» σε μια υγιή σχέση. Οπότε, μπορεί να πει κανείς ότι η σεξουαλική ζωή παραμένει το ίδιο καλή –αλλά με διαφορετικό τρόπο– ενώ αν ισχυριστεί ότι είναι το ίδιο συναρπαστική, απλώς προσπαθεί να προστατεύσει το σύντροφο από την απογοήτευση.

2. Είχαμε ταυτόχρονο οργασμό

Δεν είναι απίθανο οι δύο σύντροφοι να φτάσουν σε οργασμό ακριβώς την ίδια στιγμή, όμως αυτό συμβαίνει πιο σπάνια απ’ ό,τι ισχυρίζονται ορισμένοι. Οι λόγοι που συμβαίνει αυτό είναι πολλοί, ο βασικότερος είναι όμως ότι οι γυναίκες χρειάζονται περισσότερο χρόνο για να φτάσουν στην κορύφωση.

3. Κάνουμε συνέχεια σεξ

Η εκτενής και αξιόπιστη βρετανική έρευνα National Survey of Attitudes and Lifestyles υποδεικνύει ότι τα παντρεμένα ζευγάρια κάνουν σεξ κατά μέσο όρο μία φορά την εβδομάδα ή και λιγότερο. Αν ένα ζευγάρι ισχυρίζεται ότι κάνει σεξ καθημερινά στην αρχή της σχέσης ίσως ισχύει, όμως αν λέει το ίδιο μετά από κάποια χρόνια μάλλον δεν είναι αλήθεια...

4. Δεν μιλάω σε κανέναν για τα σεξουαλικά μας προβλήματα

Στο πλαίσιο πρόσφατης αμερικανικής δημοσκόπησης, το 63% των συμμετεχόντων παραδέχτηκαν ότι έχουν εκμυστηρευτεί σε κάποιον τρίτο ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζουν στη σχέση τους, ενώ ποσοστό 73% δήλωσαν ότι κάποιος τρίτος τούς έχει μιλήσει για κάποιο αντίστοιχο δικό του πρόβλημα. Ποσοστό περίπου 37% των ζητημάτων που συζητήθηκαν αφορούσαν στο σεξ και ποσοστό περίπου 50% αφορούσαν την απιστία.

5. Δεν έχω προσποιηθεί ποτέ οργασμό

Εάν το πει ένας άντρας μάλλον ισχύει –όχι ότι οι άνδρες δεν προσποιούνται οργασμό– αλλά για μια γυναίκα μάλλον είναι ψέμα. Τα διαθέσιμα ερευνητικά δεδομένα υποδεικνύουν ότι, κατά μέσο όρο, οι άνδρες φτάνουν σε οργασμό κατά την ερωτική επαφή στο 90% των περιπτώσεων, ενώ για τις γυναίκες το ποσοστό δεν ξεπερνά το 25%. Οι κυριότεροι λόγοι που προσποιούνται οι γυναίκες είναι για να μην πληγώσουν το σύντροφό τους, για να μην νιώσουν ανεπαρκείς σεξουαλικά αλλά και για να τελειώσει πιο γρήγορα η σεξουαλική επαφή.

6. Δεν βλέπω ποτέ ταινίες σεξουαλικού περιεχομένου

Πολυάριθμες μελέτες έχουν δείξει το αναμενόμενο, ότι δηλαδή η συντριπτική πλειοψηφία (95-98%) των ανδρών βλέπει πού και πού ταινίες ενηλίκων. Και οι γυναίκες όμως δεν πάνε πίσω... Τα ποσοστά για το γυναικείο πληθυσμό είναι περίπου 55% σε μηνιαία βάση και 40% σε εβδομαδιαία βάση.

7. Δεν αυτοϊκανοποιούμαι

Τα ποσοστά αυτοϊκανοποίησης για τον ανδρικό πληθυσμό φτάνουν το 92%. Έρευνα που εκπονήθηκε το 2010 στις ΗΠΑ υπέδειξε ότι και οι γυναίκες αγαπούν τα σόλο ερωτικά παιχνίδια, με τα ποσοστά για άνδρες και γυναίκες να διαμορφώνονται σε 68.6% και 51,7% αντίστοιχα.

8. Δεν έχω/χρησιμοποιώ δονητή

Τα στοιχεία για τη Βρετανία δείχνουν ότι 52% των γυναικών χρησιμοποιούν τακτικά ερωτικά βοηθήματα, τόσο μόνες όσο και στο ερωτικό παιχνίδι με το σύντροφό τους.

9. Δεν έχω ερωτικές φαντασιώσεις με άλλο άτομο

Η συντριπτική πλειοψηφία τόσο των ανδρών όσο και των γυναικών έχουν σεξουαλικές φαντασιώσεις, οι οποίες πολύ συχνά περιλαμβάνουν κάποιον τρίτο, συχνά κάποιο διάσημο πρόσωπο.

10. Δεν έχω μόνιμη σχέση, οπότε κάνω περισσότερο σεξ από τους παντρεμένους

Είναι μύθος ότι οι εργένηδες απολαμβάνουν πιο συχνά το σεξ από όσους διατηρούν μακροχρόνια μόνιμη σχέση. Μελέτη που περιελάμβανε δείγμα 6.000 ατόμων ηλικίας 14-96 ετών υπέδειξε ότι το 61% των ελεύθερων συμμετεχόντων δεν είχαν κάνει σεξ τον τελευταίο χρόνο, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό για τους παντρεμένους συμμετέχοντες ήταν μόλις 18%. Μόλις το 5% των εργένηδων συμμετεχόντων 25-59 ετών δήλωσαν ότι κάνουν σεξ 2-3 φορές την εβδομάδα, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό για τους παντρεμένους ήταν 25%.

Tracey Cox για τη Mail Online

Διαβάστε επίσης:

Γιατί οι άντρες νυστάζουν μετά το σεξ (ενώ οι γυναίκες όχι)
Σκέφτεστε συνέχεια το σεξ; Ποια συνήθειά σας το «προδίδει»
Δείτε ποια είναι η ιδανική ώρα για σεξ!