ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΟΤΗΤΑ

Πολλαπλός οργασμός: Νέα έρευνα αποκαλύπτει τα μυστικά του

Οι επιστήμονες ρίχνουν περισσότερο φως στο «άγιο δισκοπότηρο» του σεξ και κατευθύνουν τις γυναίκες πώς θα πετύχουν τον πολυπόθητο πολλαπλό οργασμό.

Πολλαπλός οργασμός: Νέα έρευνα αποκαλύπτει τα μυστικά του

Η διαδικτυακή πλατφόρμα OMGYES σχεδιάστηκε με στόχο να σπάσει τα ταμπού που περιβάλλουν τη γυναικεία ερωτική απόλαυση και παρέχει «μαθήματα» για πιο εύκολη κορύφωση.

Η πλατφόρμα βασίστηκε στις εκ βαθέων εξομολογήσεις περίπου 2.000 γυναικών ηλικίας 18 έως 95 ετών. Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας αυτής, εκπονήθηκε η Μελέτη για τη Γυναικεία Ικανοποίηση (Study of Women’s Sexual Pleasure), η οποία βασίστηκε στις απαντήσεις 1.055 γυναικών.

Κεντρικό θέμα της μελέτης ήταν ο πολλαπλός οργασμός και πώς μπορεί μια γυναίκα να τον πετύχει.

bigstock Sexy Woman With Red Lips On Be 85538894

Οι απαντήσεις των γυναικών ήταν αποκαλυπτικές: Ποσοστό 47% εξ αυτών δήλωσαν ότι απολαμβάνουν πολλαπλούς οργασμούς κατά τη διάρκεια του σεξ, ωστόσο οι περισσότερες γυναίκες δήλωσαν πως χρησιμοποιούν διαφορετικές τεχνικές για να πετύχουν το δεύτερο (τρίτο ή και τέταρτο!) οργασμό σε σύγκριση με τον πρώτο.

Τα ευρήματα της μελέτης υποδεικνύουν ότι πολλές από τις γυναίκες που πιστεύουν ότι είτε οι ίδιες είτε ο σύντροφός τους δεν μπορούν να φτάσουν σε έναν ακόμη οργασμό αισθάνονται ότι τα γεννητικά τους όργανα είναι υπερβολικά ευαίσθητα μετά τον πρώτο οργασμό και επομένως είναι αδύνατο να επιτευχθεί περαιτέρω διέγερση. Ωστόσο, η πραγματικότητα διαφέρει: Ο πολλαπλός οργασμός είναι δυνατός εάν μετά τον πρώτο οργασμό οι κινήσεις είναι πιο αργές, λιγότερο άμεσες και λιγότερο δυναμικές.

Αμέσως μετά τον πρώτο οργασμό, το 53% των γυναικών που πετυχαίνουν έναν ακόμη επιστρέφουν σε κινήσεις που εφάρμοσαν αρχικά κατά την ερωτική επαφή –επικεντρώνονται δηλαδή σε λιγότερο ευαίσθητες περιοχές του σώματος ή επιβραδύνουν το σεξουαλικό ρυθμό, αναφέρει το δελτίο τύπου σχετικά με τα αποτελέσματα της μελέτης.

Με τον τρόπο αυτό, αρκετές γυναίκες «αναδομούν» την οργασμική εμπειρία μεταβάλλοντας ελαφρώς τις τεχνικές που χρησιμοποίησαν για να πετύχουν τον πρώτο οργασμό. Αυτό που ανακαλύπτουν πολλές γυναίκες –συχνά σε αρκετά μεγάλη ηλικία– είναι ότι πρέπει να διαχειρίζονται το σώμα τους μετά τον πρώτο οργασμό σαν να είναι ένα εντελώς διαφορετικό σώμα, ένα σώμα με διαφορετικές προτιμήσεις!

Πηγή: Yahoo Health, omgyes.com

Διαβάστε επίσης:

Πότε φτάνει μια σχέση στη σεξουαλική της κορύφωση

Νέα έρευνα αποκαλύπτει τα «θέλω» ανδρών και γυναικών στο σεξ

Πώς αλλάζει μια σχέση μετά την απιστία