ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΟΤΗΤΑ

Σεξ στο νερό: 5 λόγοι να το αποφύγετε

Η πισίνα και το υδρομασάζ μπορεί να μοιάζουν ιδανικές εναλλακτικές έναντι της κρεβατοκάμαρας προκειμένου να σπάσετε τη σεξουαλική σας ρουτίνα, ωστόσο οι ειδικοί δεν φαίνεται να υποστηρίζουν τις... υποβρύχιες ερωτικές επαφές και παρουσιάζουν τους πέντε κυριότερους λόγους για να τις αποφύγετε.

Σεξ στο νερό: 5 λόγοι να το αποφύγετε
bigstock Above view of a couple talking 114520433

1. Λοίμωξη από μύκητες ή ουρολοίμωξη

Το χλώριο και άλλες χημικές ουσίες που χρησιμοποιούνται για τον καθαρισμό του νερού της πισίνας ή του υδρομασάζ επηρεάζουν το pH στην περιοχή των γεννητικών οργάνων, εξουδετερώνοντας ωφέλιμα βακτήρια που προστατεύουν από τις λοιμώξεις.

2. Σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα

Τα χημικά του νερού καταπολεμούν διάφορα μικρόβια, όχι όμως ιούς και βακτήρια που μεταδίδουν σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα. Οι προφυλάξεις είναι λοιπόν απαραίτητες εάν ένας εκ των δύο συντρόφων έχει διαγνωστεί με κάποιο ΣΜΝ.

3. Εξανθήματα

Τα βακτήρια που υπάρχουν στο νερό μπορεί να προκαλέσουν ένα τύπο θυλακίτιδας (pseudomonas folliculitis) που χαρακτηρίζεται από την έντονη φαγούρα και την εμφάνιση μικρών κόκκινων εξανθημάτων. Αν και η θυλακίτιδα υποχωρεί από μόνη της μέσα σε μερικές ημέρες, η ενόχληση είναι σημαντική και φυσικά περιττή.

4. Ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη

Είναι πιο εύκολο να φύγει το προφυλακτικό κάτω από το νερό, ενώ παράλληλα το χλώριο του νερού μπορεί να μειώσει την αποτελεσματικότητα των προφυλακτικών από λάτεξ.

5. Ερεθισμός

Το νερό εξουδετερώνει τη φυσική λίπανση των γεννητικών οργάνων, αυξάνοντας τις τριβές και τον κίνδυνο ερεθισμών.

Πηγή: womenshealthmag.com

Δείτε κι αυτό:

Ο μικροβιολόγος μίλησε: Ποια είναι τα 5 βρώμικα μέρη που δεν πρέπει να κάνεις σεξ

Πώς φοριέται το προφυλακτικό & άλλες πληροφορίες-κλειδιά για τη χρήση του

Ποια στάση στον ύπνο συνδέεται με τα όνειρα... σεξουαλικού περιεχομένου