ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΟΤΗΤΑ

Τα 5 λάθη που κάνουν οι άνδρες στο σεξ

Οι περισσότεροιάνδρες ανακαλύπτουν το σεξ με τη διαδικασία της δοκιμής και του λάθους. Ακόμη καιοι πιο πεπειραμένοι όμως μπορεί να κάνουν λάθη. Μάθετε ποια είναι τα 5 συχνότεραλάθη που κάνουν οι άνδρες στο σεξ.

Τα 5 λάθη που κάνουν οι άνδρες στο σεξ

Οιπερισσότεροι άνδρες ανακαλύπτουν το σεξ με τη διαδικασία της δοκιμής και τουλάθους. Ακόμη και οι πιο πεπειραμένοι, όμως, μπορεί να κάνουν λάθη. Μάθετε ποιαείναι τα 5 συχνότερα λάθη που κάνουν οι άνδρες στο σεξ.

1. Νομίζουνπως ξέρουν πώς να ευχαριστήσουν μια γυναίκα

Ορισμένοιάνδρες πιστεύουν ότι, μετά από μερικές σεξουαλικές εμπειρίες, έχουν μάθει,πλέον, τι αρέσει σε μια γυναίκα. Αυτό, βέβαια, δεν ισχύει για κάθε γυναίκα.

Κάθεσεξουαλική σύντροφος μαθαίνει σε έναν άνδρα καινούργια πράγματα για τογυναικείο σώμα και τη γυναικεία απόλαυση. Η σεξουαλικότητα των γυναικών είναιπολύπλοκη και εξατομικευμένη.

Το σώμα τηςκάθε γυναίκας ανταποκρίνεται με διαφορετικό τρόπο στα ερεθίσματα και η ανατομίατης κάθε γυναίκας διαφέρει. Κάτι που διεγείρει μια γυναίκα μπορεί να προκαλείδυσφορία σε μια άλλη. Κατά κάποιο τρόπο, κάθε γυναίκα έχει το σεξουαλικό τηςαποτύπωμα.

2. Ας (μη)μιλήσουμε για σεξ

Ταπερισσότερα ζευγάρια που επιλέγουν τη συμβουλευτική προς ενίσχυση τηςσεξουαλικής τους ζωής δε μιλούν καθόλου για το σεξ. Πολλές φορές αυτό οφείλεταιστο γεγονός ότι δεν ξέρουν πώς να εκφραστούν.

Το σεξ δενπρέπει να είναι θέμα ταμπού ανάμεσα σε ένα ζευγάρι. Η συζήτηση πολλές φορέςβοηθά το σύντροφο να καταλάβει τι αρέσει και τι όχι σε μια γυναίκα κι έτσιενισχύει την ερωτική απόλαυση.

3. Σεξ καισχέση (ή σεξ χωρίς τη σχέση)

Το σεξ δενείναι ένα μεμονωμένο φαινόμενο, αλλά επηρεάζεται από τη σχέση του ζευγαριού.Μια γυναίκα μπορεί να μην είναι σε θέση να «ανοιχτεί» σεξουαλικά, εάν δεναισθάνεται συναισθηματικά ασφαλής.

Οι γυναίκεςπάντα λαμβάνουν υπ’ όψιν τη γενικότερη συμπεριφορά του συντρόφου τους και αυτόαντικατοπτρίζεται στη σεξουαλική τους δραστηριότητα. Επίσης, ο χρόνος και οτόπος παίζουν πάντα σημαντικό ρόλο στην ερωτική επιθυμία μιας γυναίκας, σεαντίθεση με έναν άνδρα που μπορεί να αισθανθεί διέγερση οποιαδήποτε στιγμή τηςημέρας, ανεξάρτητα από την ψυχολογική του κατάσταση.

4. Προσήλωσηστο στόχο

Οι άνδρεςπολλές φορές αντιμετωπίζουν το σεξ ως μια αποστολή με τελικό στόχο τον οργασμό.Αυτό είναι λάθος για πολλούς λόγους. Αρχικά, η σεξουαλική εμπειρία δενπεριορίζεται στο αναπαραγωγικό σύστημα. Ολόκληρο το σώμα είναι ένα ερωτικόπεδίο προς εξερεύνηση. Ένας ακόμη λόγος είναι ότι ο οργασμός δεν είναι πάντοτεεφικτός –ακόμη και για τους άνδρες. Υπάρχουν πολλοί τρόποι να απολαύσει έναζευγάρι τη διαδικασία του σεξ χωρίς να εστιάζει στον οργασμό.

5.Συγκρίσεις

Πολλοίάνδρες έχουν υπερβολικές προσδοκίες αναφορικά με τη συχνότητα του σεξ, καθώςσυγκρίνουν την ερωτική τους ζωή με αυτή των φίλων ή των συνομηλίκων τους. Μετον τρόπο αυτό, καταλήγουν να αισθάνονται απογοήτευση για τους ίδιους και γιατη σχέση τους.

Η συχνότητατου σεξ διαφέρει σημαντικά ανάλογα με την ηλικία και τη σχέση μεταξύ των δύοσυντρόφων. Αυτό όμως δε σημαίνει πως υποδηλώνει το πόσο ικανοποιημένος είναιένας άνδρας από τη σεξουαλική του ζωή. Άλλωστε, η ποσότητα δε συνδυάζεταιπάντοτε με την ποιότητα.