ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΟΤΗΤΑ

Γιατί λέμε ψέματα σε θέματα σεξ;

Τόσο οι άνδρεςόσο και οι γυναίκες λένε ψέματα για τις σεξουαλικές τους εμπειρίες, αλλά μόνο ότανπιστεύουν ότι δε θα… τους πιάσουν στα πράσα, αναφέρει νέα έρευνα που δημοσιεύειτο επιστημονικό περιοδικό Sex Roles.
Γιατί λέμε ψέματα σε θέματα σεξ;

Τόσο οι άνδρεςόσο και οι γυναίκες λένε ψέματα για τις σεξουαλικές τους εμπειρίες, αλλά μόνο ότανπιστεύουν ότι δε θα… τους πιάσουν στα πράσα, αναφέρει νέα έρευνα που δημοσιεύειτο επιστημονικό περιοδικό
Sex Roles
.







Ερευνητές από το Κρατικό Πανεπιστήμιο του Οχάιο συνέδεσαν 293 φοιτητές με μια συσκευή ανίχνευσηςψεύδους και τους ρώτησαν σχετικά με τη στερεότυπη συμπεριφορά των δύο φύλων. Οιφοιτητές απάντησαν ειλικρινά σχεδόν σε όλες τις ερωτήσεις, εκτός από αυτές πουείχαν σχέση με το σεξ.







Οι ερευνητέςερμήνευσαν αυτήν την τάση σαν μια προσπάθεια να ανταποκριθούν στα κοινωνικάπρότυπα της σεξουαλικότητας.







Οι φοιτητές απάντησανσε ένα ερωτηματολόγιο σχετικά με συμπεριφορές που χαρακτήριζαν τυπικά είτε τουςάνδρες (π.χ. βρώμικα ρούχα) είτε τις γυναίκες (π.χ. ποίηση). Οι μισοί φοιτητές συνδέθηκανμε τον ανιχνευτή ψεύδους πριν απαντήσουν στις ερωτήσεις και οι άλλοι μισοί ότανσυμπλήρωναν το ερωτηματολόγιο.







Παραδέχθηκαν ότικοροϊδεύουν τους άλλους και ότι λένε ψέματα για το βάρος τους, όμως ότανρωτήθηκαν για τον αριθμό των ερωτικών τους συντρόφων, οι άνδρες που δεν ήτανσυνδεδεμένοι με τον ανιχνευτή δήλωσαν μεγαλύτερο αριθμό ερωτικών συντρόφων ενώοι γυναίκες μικρότερο.







«Η σεξουαλικότηταείναι ένα πεδίο που μας κάνει να αισθανόμαστε άβολα εάν δεν μπορούμε ναανταποκριθούμε στα πρότυπα που χαρακτηρίζουν τα δύο φύλα», δηλώνει ο ΤέριΦίσερ, καθηγητής ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο του Οχάιο.





«Μπορεί να μοιάζει ακίνδυνο, όμως όταν λέμεψέματα στο γιατρό ή το σύντροφό μας για ένα τέτοιο ζήτημα, αυξάνεται ο κίνδυνοςμετάδοσης και εξάπλωσης των σεξουαλικώς μεταδιδόμενων νοσημάτων.»