ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΟΤΗΤΑ

Έρευνα: Πόσο «φυσιολογικοί» είστε στο σεξ;

Πολλά ακούγονταιγια το φυσιολογικό μέγεθος, τη φυσιολογική διάρκεια και γενικότερα τηφυσιολογική σεξουαλική ζωή. Υπάρχουν τελικά μέτρα και σταθμά στο σεξ;

Έρευνα: Πόσο «φυσιολογικοί» είστε στο σεξ;

Πολλά ακούγονταιγια το φυσιολογικό μέγεθος, τη φυσιολογική διάρκεια και γενικότερα τηφυσιολογική σεξουαλική ζωή. Υπάρχουν τελικά μέτρα και σταθμά στο σεξ;

Οι κοινωνιολόγοιΚρισάνα Νόρθαπ, Πέπερ Σβαρτς και Τζέιμς Γουάιτ απαντούν στο CNN.

Με βάση τις απαντήσειςδιαδικτυακής έρευνας σε 70.000 ανθρώπους, οι ερευνητές μελέτησαν τη συχνότηταπου κάνουν σεξ τα ζευγάρια, πόσο περιπετειώδεις είναι στο σεξ και πώς κρατούνζωντανό το ρομαντισμό έξω από την κρεβατοκάμαρα.

«Δε μιλάμε μεποσοστά, απλώς προσπαθούμε να βρούμε ένα μέτρο σύγκρισης με σημείο αναφοράς ταευτυχισμένα ζευγάρια», δηλώνει η Σβαρτς.

Το 86% τωνερωτηθέντων φάνηκε πως ενθουσιάζεται στην ιδέα του kinky σεξ. Αυτό δείχνει πως τόσο οιάνδρες όσο και οι γυναίκες λατρεύουν την περιπέτεια. Κανείς δε μένειικανοποιημένος από το προβλέψιμο σεξ. Είναι το ίδιο με το να βλέπουμε την ίδιαταινία κάθε σαββατοκύριακο: δεν υπάρχει μυστήριο και δεν υπάρχει αγωνία.

Όσον αφορά τησυχνότητα, πολλοί μπαίνουν στον πειρασμό να ρωτήσουν τους γύρω τους ώστε ναμάθουν πόσο συχνά θα πρέπει οι ίδιοι να κάνουν σεξ! Όμως η σεξουαλική ζωή τωνάλλων δεν έχει καμία σχέση με τη δική μας. Εάν κάνουμε κάτι διαφορετικά δεσημαίνει πως το κάνουμε λάθος. Οι συγκρίσεις μπορεί να είναι καταστροφικές καινα καλλιεργήσουν αδικαιολόγητα την ανασφάλεια.

Η έρευνα έδειξε επίσηςότι το 48% των ανδρών δεν θέλει περισσότερο σεξ από τη σύντροφό του, αλλάπερισσότερη επικοινωνία. Αυτό καταρρίπτει τα στερεότυπα που θέλουν τους άνδρες ναείναι ωμοί στις σχέσεις τους.

Το μήνυμα που θέλουν να περάσουν οι ερευνητέςείναι ότι δεν υπάρχει ένας και μοναδικός, καθολικός ορισμός του «φυσιολογικού»στο σεξ, αλλά ο κάθε άνθρωπος και το κάθε ζευγάρι είναι μοναδικό. Έτσι,φυσιολογικό είναι γι’ αυτούς ό,τι συνεπάγεται την αμοιβαία ικανοποίηση καιευτυχία.