ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΟΤΗΤΑ

Τα 6 λάθη που κάνουν οι γυναίκες στο sex

Ίσως οι γυναίκες θεωρούν ότι οι άνδρες είναι αυτοί πουκάνουν πάντα λάθος στο σεξ, ωστόσο Αμερικανοί ειδικοί υποστηρίζουν ότι κάτιτέτοιο δεν ισχύει, αφού και οι γυναίκες έχουν μεγάλο μερίδιο ευθύνης.
Τα 6 λάθη που κάνουν οι γυναίκες στο sex

Ίσως οι γυναίκες θεωρούν ότι οι άνδρες είναι αυτοί πουκάνουν πάντα λάθος στο σεξ, ωστόσο Αμερικανοί ειδικοί υποστηρίζουν ότι κάτιτέτοιο δεν ισχύει, αφού και οι γυναίκες έχουν μεγάλο μερίδιο ευθύνης.

Δείτε ποια είναι τα έξι πιο συνηθισμένα λάθη των γυναικώνόσον αφορά το σεξ, σύμφωνα με τους ειδικούς:

Περιμένουν από τον άνδρα να κάνει το πρώτο βήμα

Δεν είναι λίγες οι γυναίκες που διστάζουν να εκδηλώσουν τηνερωτική τους επιθυμία για να μη θεωρηθούν πιεστικές ή «επιθετικές». Ωστόσο, οδρ Λες Πάροτ, καθηγητής Ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο Seattle Pacific,υποστηρίζει πως πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα λάθη στο σεξ. Όπως εξηγεί,οι περισσότεροι άντρες δυσφορούν, όταν πρέπει πάντοτε αυτοί να αρχίζουν τοερωτικό παιχνίδι, διότι αισθάνονται ότι δημιουργεί δυσαρμονία στην ερωτικήπλευρά της σχέσης. Σύμφωνα με την δρα Ρουθ Γουέστχαϊμερ, επισκέπτρια καθηγήτριαστο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης και λέκτορα στα πανεπιστήμια Γέιλ καιΠρίνστον, η λύση είναι απλή, προτρέποντας τις γυναίκες να μη διστάζουν νακάνουν το πρώτο βήμα.

Ανησυχούν για την εμφάνισή τους

Σύμφωνα με την δρ Γουέστχαϊμερ, όταν κάνουμε σεξ, το μόνοπου θα πρέπει να μας ενδιαφέρει είναι η απόλαυση, ενώ ο δρ Πάροτ επισημαίνειότι το να ανησυχεί μια γυναίκα για την εμφάνισή της στη διάρκεια του σεξ, τηνεμποδίζει να το απολαύσει και έτσι καταστρέφει την ερωτική επαφή. Από την πλευρά της, η δρ Έλεν Φίσερ, ανθρωπολόγος στοΠανεπιστήμιο Ράτγκερς, λέει πως ούτως ή άλλως οι άντρες δεν δίνουν σημασίατουλάχιστον στα μισά απ’ όσα απασχολούν τις γυναίκες.

Θεωρούν ότι το σεξ είναι καθαρά σαρκικό θέμα για τους άνδρες

«Το σεξ είναι εξίσου σημαντικό για τα δύο φύλα και οιγυναίκες δεν πρέπει να υποτιμούν τους άντρες πιστεύοντας ότι δεν περικλείεισυναισθηματισμό γι’ αυτούς», λέει η δρ Γουέστχαϊμερ. Σύμφωνα με μελέτες, οιάντρες και οι γυναίκες απολαμβάνουν καλύτερα το σεξ στο πλαίσιο μιας στενής,μονογαμικής σχέσης, όπως εξηγεί ο δρ Πάροτ.

Πιστεύουν ότι οι άνδρες είναι πάντα έτοιμοι για σεξ

Μπορεί οι περισσότεροι έφηβοι και είναι έτοιμοι και πρόθυμοισχεδόν κάθε φορά, αλλά αυτό δεν ισχύει για τους άντρες, τονίζει η δρ Φίσερ.

Δεν λένε τι τους αρέσει

Συνήθως οι γυναίκες δεν μιλούν ευθέως για το τι τους αρέσεικατά τη διάρκεια του σεξ, ακόμα κι όταν βρίσκονται πολλά χρόνια σε σχέση με τονίδιο άντρα, με αποτέλεσμα η τακτική αυτή τις εμποδίζει να έχουν μιαικανοποιητική σεξουαλική σχέση.

Συγχύζονται όταν οι άντρες προτείνουν κάτι καινούργιο

«Μην παίρνετε προσωπικά κάθε αίτημα για μια νέα στάση στοσεξ», συνιστά ο δρ Πάροτ. «Ούτε να αισθάνεστε υποχρεωμένες να πείτε ναι. Αν σαςπροτείνει κάτι που θεωρείτε ότι υπερβαίνει την ηθική σας, αρνηθείτε καιεξηγήστε τους λόγους.