ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΟΤΗΤΑ

Πέντε παράδοξες αιτίες που ανεβάζουν τη λίμπιντο

Οι αφροδισιακές τροφές, η μουσική και τα αρωματικά κεριά είναι μερικά γνωστά τρικ για να δημιουργήσουμε την κατάλληλη ερωτική ατμόσφαιρα.

Πέντε παράδοξες αιτίες που ανεβάζουν τη λίμπιντο

Οι αφροδισιακές τροφές,η μουσική και τα αρωματικά κεριά είναιμερικά γνωστά τρικ για να δημιουργήσουμετην κατάλληλη ερωτική ατμόσφαιρα.

Οι ειδικοί υπόστηρίζουνότι σεξουαλική διάθεση μπορεί να κρύβεταιστα πιο απίθανα μέρη και ο ΊρβινΓκόλντσταϊν, διευθυντής σεξουαλικήςιατρικής στο Νοσοκομείου του Σαν Ντιέγκο,αποκαλύπτει μερικά από αυτά!

Τρομακτικές εμπειρίες

Η ανεβασμένη αδρεναλίνηδημιουργεί μια παράδοξη ερωτική έλξηανάμεσα στα δύο φύλα, σύμφωνα με μελέτηπου δημοσιεύεται στηνεπιστημονική επισκόπηση Archivesof Sexual Behavior. Όταν κάνουμεκάτι συναρπαστικό, οι παλμοί της καρδιάςαυξάνονται και το νευρικό σύστημαενεργοποιείται. Το ίδιο συμβαίνει καικατά τη σεξουαλική διέγερση. Προτιμήστελοιπόν ένα θρίλερ αντί για μια ρομαντικήκομεντί.

Κόκκινο κρασί

Τι καλύτερο μπορεί νασυνοδεύσει ένα ρομαντικό δείπνο απόένα ποτήρι κόκκινο κρασί. Σύμφωνα μεμελέτη που δημοσιεύεται στο επιστημονικόπεριοδικό Journal of Sexual Medicine, οιγυναίκες που έπιναν ένα ποτήρι κόκκινοκρασί καθημερινά ανέφεραν ανεβασμέναεπίπεδα ερωτικής διάθεσης. Οι ερευνητέςπιστεύουν ότι τα αποτελέσματα οφείλονταιστις πολυφαινόλες, οι οποίες έχουναντιοξειδωτική δράση και βοηθούν στηδιαστολή των αιμοφόρων αγγείων. Έτσι,αυξάνεται η ροή του αίματος στα... επίμαχασημεία.

Γιόγκα

Επισκόπησηπου δημοσιεύεται στο περιοδικό Journalof Sex and Marital Therapy δείχνειότι η γιόγκα μάς εξοικειώνει με το σώμαμας κι έτσι ερχόμαστε σε επαφή με τησεξουαλικότητά μας. Αν και η μελέτηεπικεντρώθηκε σε γυναίκες με προβλήματασεξουαλικής φύσης, οι ερευνητές δηλώνουνπως τα οφέλη ισχούν για όλους. Υποστηρίζουνεπίσης ότι η γιόγκα βοηθά στο δυνατότεροοργασμό, καθώς βελτιώνει τη ροή τουαίματος στα γεννητικά όργανα.

Ιδρώτας

Η μυρωδιά του ανδρικού σώματος μετά τηγυμναστική κάνει το γυναικείο σώμα νααπελευθερώνει κορτιζόλη, την ορμόνητου στρες. Αυτό με τη σειρά του ενισχύειτην ερωτική διάθεση, αναφέρει μελέτηπου δημοσιεύεται στο Journal ofNeuroscience.

Κόκκινα ρούχα

Ψυχολόγοι από το Πανεπιστήμιο τουΡότσεστερ υποστηρίζουν ότι οι άνδρεςπου φορούν κόκκινα ρούχα απονέουν κύροςκαι δύναμη και αυτό διεγείρει τιςγυναίκες.