ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΟΤΗΤΑ

Έρευνα: Γιατί οι άνδρες έχουν εμμονή με το γυναικείο στήθος;

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ γιατί οι άνδρες δείχνουν τόσο μεγάλοενδιαφέρον και έλκονται από το γυναικείο στήθος;
Έρευνα: Γιατί οι άνδρες έχουν εμμονή με το γυναικείο στήθος;

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ γιατί οι άνδρες δείχνουν τόσο μεγάλοενδιαφέρον και έλκονται από το γυναικείο στήθος;

Την απάντηση δίνει η μελέτη του καθηγητή Ψυχιατρικής στοΠανεπιστήμιο Emory, στην Ατλάντα, Λάρι Γιανγκ, σύμφωνα με την οποία η εξέλιξητου ανθρώπου ενίσχυσε ένα «αρχαίο» νευρικό κύκλωμα, που αρχικά είχεδημιουργηθεί για να «δένει» τη μητέρα με το μωρό κατά τον θηλασμό.

Όπως υποστηρίζει ο δρ Γιανγκ, το ίδιο εγκεφαλικό κύκλωμαχρησιμοποιείται επίσης προκειμένου να ενισχυθεί το δέσιμο ανάμεσα σε δύοερωτικούς συντρόφους.

Το αποτέλεσμα είναι το προφανές: Όπως τα μωρά, έτσι και οιάντρες λατρεύουν το γυναικείο στήθος!

Το κύκλωμα λειτουργεί ως εξής: Όταν οι θηλές της γυναίκαςδιεγείρονται από τον θηλασμό, ο εγκέφαλός της πλημμυρίζει από την ουσία οξυτοκίνη,γνωστή και ως ορμόνη της αγάπης, με αποτέλεσμα η μητέρα να εστιάζει την προσοχήτης στο μωρό της.

Όταν, λοιπόν, ένας ερωτικός σύντροφος αγγίζει το στήθος μιαςγυναίκας, ο εγκέφαλός της παράγει οξυτοκίνη, ακριβώς όπως συμβαίνει όταν τηνθηλάζει το μωρό της.

Ωστόσο, στην προκειμένη περίπτωση η οξυτοκίνη βοηθά τηγυναίκα να εστιάσει στον ερωτικό της σύντροφο, ενισχύοντας την επιθυμία της ναδεθεί μαζί του.

Μάλιστα, σύμφωνα με την έρευνα, η διέγερση των θηλών στησυντριπτική πλειονότητα των γυναικών ενεργοποιεί τις ίδιες περιοχές τουεγκεφάλου με τη διέγερση του κόλπου και της κλειτορίδας.

«Η προσέλκυση από το γυναικείο στήθος είναι μια διαδικασίαοργάνωσης του εγκεφάλου που εμφανίζεται στους ετεροφυλόφιλους άντρες ότανμπαίνουν στην εφηβεία. Είναι μία φυσική συμπεριφορά που αναπτύχθηκε στουςάντρες για να αξιοποιούν το κύκλωμα συναισθηματικού δεσίματος που – επίσης εκφύσεως – διαθέτουν οι γυναίκες», αναφέρει ο δρ Γιανγκ.