ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΟΤΗΤΑ

Σεξουαλικότητα: Πέντε παράδοξα αφροδισιακά

Οι επιστήμονεςορίζουν ως αφροδισιακό οτιδήποτε προκαλεί ή ενισχύει την ερωτική επιθυμία.

Σεξουαλικότητα: Πέντε παράδοξα αφροδισιακά

Οι επιστήμονεςορίζουν ως αφροδισιακό οτιδήποτε προκαλεί ή ενισχύει την ερωτική επιθυμία.

Δείτε ποια είναιτα πιο παράξενα αφροδισιακά με σίγουρα αποτελέσματα!

Ψυχανάλυση

Οι ειδικοί υποστηρίζουνότι η κακή σεξουαλική υγεία μπορεί να είναι αποτέλεσμα κακής ψυχικής υγείας. Η κατάθλιψη,η χρόνια κόπωση και οι διαταραχές καταστρέφουν ανεπανόρθωτα τη λίμπιντο ανδρών καιγυναικών.

Γυμναστική

Ερευνητές από το κορυφαίοΠανεπιστήμιο Johns Hopkins δηλώνουν πως στυτική δυσλειτουργία και η σεξουαλικήδιέγερση οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην κακή φυσική κατάσταση. Πέρα από τηνκαλύτερη αντοχή και κυκλοφορία του αίματος, οι ειδικοί πιστεύουν ότι ηγυμναστική τονώνει επίσης την αυτοπεποίθηση, με αποτέλεσμα την αυξημένη ερωτικήδιάθεση.

Αλκοόλ

Η επίδραση τουαλκοόλ στην ερωτική διάθεση έχει κυρίως ψυχολογική διάσταση. Σε μικρέςποσότητες, το αλκοόλ ρίχνει τις άμυνες και χαλαρώνει το άτομο, με αποτέλεσματην ελεύθερη έκφραση της σεξουαλικότητας.

Γιόγκα

Μελέτη που δημοσιεύεται στο περιοδικό Journal of Sex and Marital Therapy δείχνει ότι ηγιόγκα μάς βοηθά να έρθουμε σε επαφή με τη σεξουαλικότητά μας. Αυτή η μορφήσωματική και πνευματικής άσκησης ενισχύει την ένταση του οργασμού, καθώςβελτιώνει τη ροή του αίματος στα γεννητικά όργανα.

Οικειότητα

Οι ψυχολόγοι τονίζουν πως η σεξουαλική ζωή ενός ζευγαριού εξαρτάται σεμεγάλο βαθμό από τα συναισθήματα των δύο συντρόφων. Οι πιο πετυχημένεςσεξουαλικές σχέσεις βασίζονται στην οικειότητα και την άνεση και όχι μόνο στηνέλξη και το πάθος.