ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΟΤΗΤΑ

Πέντε παράδοξες σεξουαλικές εμμονές

Η ανθρώπινησεξουαλικότητα δεν έχει όρια ούτε ακολουθεί κανόνες. Οι ψυχολόγοι ονομάζουν τιςπρωτότυπες σεξουαλικές προτιμήσεις παραφιλία.

Πέντε παράδοξες σεξουαλικές εμμονές

Η ανθρώπινησεξουαλικότητα δεν έχει όρια ούτε ακολουθεί κανόνες. Οι ψυχολόγοι ονομάζουν τιςπρωτότυπες σεξουαλικές προτιμήσεις παραφιλία.

Η παραφιλία δεναποτελεί απαραίτητα ένδειξη ψυχικής νόσου, εκτός αν δημιουργεί πρόβλημα ή βλάπτεικάποιο άλλο άτομο.

Δείτε μερικές απότις πιο παράξενες εκφράσεις της σεξουαλικότητας.

1. Λουτρινοφιλία

Οι λεγόμενοι λουτρινόφιλοιλατρεύουν τα αρκουδάκια και κάθε λούτρινο ζωάκι. Υπάρχει μια παρόμοια παραφιλίαπου αφορά στα άτομα που διεγείρονται σεξουαλικά από τα ανθρωπόμορφα ζώα.

2. Μεροφιλία

Η μεροφιλία αφοράστην ερωτική διέγερση από διάφορα μέρη του σώματος, πέραν των γεννητικώνοργάνων. Η ποδοφιλία είναι ένας από τους συνηθέστερους τύπους μεροφιλίας, όμως τοαντικείμενο του πόθου μπορεί να είναι οποιοδήποτε μέρος του σώματος, όπως οιπαλάμες, οι μασχάλες και η μύτη.

3. Δακρυφιλία

Η δακρυφιλία ήδακρυλαγνία περιγράφει τη σεξουαλική διέγερση που προκύπτει από την ταπείνωση. Ταάτομα με αυτήν την παραφιλία απολαμβάνουν να βλέπουν τους άλλους να κλαίνεαπαρηγόρητα, ενώ άλλοι διεγείρονται και μόνο από τον ήχο των αναφιλητών.

4. Τηλεφωνικήβωμολοχία

Ορισμένοι άνθρωποιδιεγείρονται σεξουαλικά όταν παίρνουν τηλέφωνο αγνώστους και τους μιλούνάσεμνα. Μερικές φορές προσπαθούν να ωθήσουν το συνομιλητή να αποκαλύψεισεξουαλικά μυστικά. Μελέτη που πραγματοποιήθηκε το 2008 έδειξε ότι τα άτομα μεαυτήν την παραφιλία συχνά έχουν ιστορικό εγκληματικής και αντικοινωνικής συμπεριφοράς.

5. Ουρολαγνία

Πρόκειται για τηνυπέρμετρη σεξουαλική επιθυμία που πυροδοτείται από τα ούρα. Το άτομο μπορεί νααντλεί τη σεξουαλική απόλαυση είτε από την ενεργητική είτε την παθητική επαφή.