ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΟΤΗΤΑ

Η πορνογραφία διαιωνίζει μύθους για τους άνδρες και το σεξ

Η βιομηχανία της πορνογραφίας είναι κατ’ εξοχήν ανδροκρατούμενη κι έτσι επικεντρώνεται κυρίως στην προβολή του γυναικείου φύλου.

Η πορνογραφία διαιωνίζει μύθους για τους άνδρες και το σεξ

Η βιομηχανία της πορνογραφίας είναι κατ’ εξοχήνανδροκρατούμενη κι έτσι επικεντρώνεται κυρίως στην προβολή του γυναικείουφύλου.


Ακόμη και τα επιφανειακά πρότυπα που προβάλλονται σε σχέσημε τους άνδρες φαίνεται πως είναι αρκετά «παρεξηγημένα», με αποτέλεσμα ναπλάθονται αρκετοί μύθοι γύρω από τους άνδρες και το σεξ. Δείτε ποιοι είναι οιπιο διαδεδομένοι.


1. Υπάρχει μία μόνο ερωτογενής ζώνη στο ανδρικό σώμα

Η πορνογραφία φαίνεται πως υποβιβάζει σε μεγάλο βαθμό τοανδρικό σώμα. Μελέτες δείχνουν ότι οι άνδρες δεν απολαμβάνουν τη σεξουαλικήδιέγερση μόνο από την περιοχή των γεννητικών οργάνων.


2. Το μέγεθος είναι υποκειμενικό

Τα πρότυπα που προβάλλονται στη βιομηχανία της πορνογραφίαςδεν ανταποκρίνονται σε καμία περίπτωση στην πραγματικότητα, με αποτέλεσμα νακαλλιεργούνται κάθε είδους ανασφάλειες στους άνδρες. Μάλιστα, όπως συμβαίνει σεκάθε κινηματογραφική ταινία, ο φωτισμός, η οπτική γωνία ή ακόμη και το μακιγιάζμπορεί να παραποιούν την πραγματικότητα.


3. Η στύση διαρκεί… για πάντα

Στις περισσότερες ταινίες πορνό, η σεξουαλική πράξη διαρκεί30 με 60 λεπτά. Ωστόσο, μελέτες δείχνουν ότι για τα περισσότερα ζευγάρια το σεξδιαρκεί 3 έως 7 λεπτά.


4. Ο ρόλος του άνδρα είναι μονοδιάστατος

Οι γυναίκες μπορεί να υποδυθούν πολλούς διαφορετικούς ρόλοςκαι να ανταποκρίνονται σε ποικίλα στερεότυπα. Σύμφωνα όμως με τη Διεθνή ΒάσηΔεδομένων για τις Ταινίες Ενηλίκων, οι άνδρες φαίνεται πως αδικούνται ως προςτο ρόλο τους και παρουσιάζονται κυνικά, έως και πρωτόγονα.