ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΟΤΗΤΑ

Η ανατομία του ανδρικού οργασμού και τι νιώθει όταν κορυφώνει

Η ανατομία του ανδρικού οργασμού και τι νιώθει όταν κορυφώνει
Πολλά έχουν ειπωθεί για τον ανδρικό οργασμό και πώς αισθάνεται ένας άνδρας  στην κορύφωση του οργασμού.

Πολλά έχουν ειπωθεί για τον ανδρικό οργασμό και πώς αισθάνεται ένας άνδρας  στην κορύφωση του οργασμού.


Τα νευρικά κέντρα που ρυθμίζουν τον οργασμό βρίσκονται στο κατώτερο (ιερό) τμήμα του νωτιαίου μυελού. Πέρα όμως από αυτά τα κέντρα υπάρχουν και ανώτερα κέντρα στον εγκέφαλο, όπου καταγράφεται η συνειδητή εμπέδωση της αίσθησης του οργασμού. Και αυτό γίνεται περισσότερο αντιληπτό και ο άνδρας το βιώνει σαν πολύ μεγάλη ένταση και «θόλωση του μυαλού του», που έρχεται αμέσως μετά το αίσθημα της ανακούφισης και χαλάρωσής του, όπως εξηγεί ο νευρολόγος – ψυχίατρος Θάνος Ασκητής.


Η φάση του οργασμού στον άντρα είναι η δεύτερη, ύστερα από εκείνη της διέγερσης και της στύσης, και συνοδεύεται από την εκσπερμάτιση. Τον οργασμό ρυθμίζουν τα νευρικά κέντρα που βρίσκονται στο κατώτερο τμήμα του νωτιαίου μυελού. Όμως υπάρχουν και ανώτερα κέντρα στον εγκέφαλο, όπου καταγράφεται η συνειδητή εμπέδωση της αίσθησης του οργασμού.

Όταν ο άνδρας έχει ερεθιστεί ορισμένα σωματικά φαινόμενα, εκτός της στύσης, είναι βασικά για την προετοιμασία του οργασμού του και της εκσπερμάτισης.

Ετσι, θα ερχόταν η ολοκλήρωσή του μέσα από μία πλήρη συμμετοχή των σωματικών αισθήσεών του για να απολαύσει και να νιώσει πιο έντονα την κορύφωση. Τα αιμοφόρα αγγεία γεμίζουν με αίμα στα σηραγγώδη σώματα του πέους προκειμένου να υπάρξει καλή στύση, ενώ οι όρχεις ανυψώνονται και το πέος αποκτά μια μεγαλύτερη ερυθρότητα, λόγω της αυξημένης υπεραιμίας.

Όταν ο άνδρας βρίσκεται σε έντονη διέγερση μία προσπερματική σταγόνα εξέρχεται από το στόμιο της ουρήθρας, που καλείται προστατικό υγρό, για να προετοιμαστεί η ευκολότερη διείσδυση στον κόλπο της γυναίκας. Αυτό το υγρό εμφανίζεται όταν ο άνδρας είναι σε μεγάλη ένταση και είναι σε θέση για την είσοδο στον κόλπο της συντρόφου του.

Στους άνδρες ο οργασμός λειτουργεί σε δύο κύριες φάσεις:


Στην πρώτη, ο άνδρας βιώνει και νιώθει ότι «έρχεται» η εκσπερμάτιση, που γίνεται αναπόφευκτη, με την αποβολή υγρού από τη σύσπαση μιας ομάδας μυών στα τοιχώματα των εσωτερικών οργάνων αναπαραγωγής: της επιδιδυμίδας, του σπερματικού πόρου, των σπερματικών κυστιδίων και του προστάτη.
Ακολουθεί η δεύτερη φάση λίγα δευτερόλεπτα αργότερα. Είναι ρυθμικές συσπάσεις, περίπου 7, των γραμμωτών μυών της βάσης του πέους. Με αυτές τις συσπάσεις εκτινάσσεται το σπερματικό υγρό, διερχόμενο από την ουρήθρα, υπό μορφή ριπών, με την πλήρη ολοκλήρωση της εκσπερμάτισης.

Κατά τη στιγμή της ανδρικής εκσπερμάτισης οι χαρακτηριστικές κινήσεις του πέους, που εκτινάσσει το σπερματικό υγρό, γίνονται ιδιαίτερα αντιληπτές και βιώνονται σαν ευχάριστο ηδονικό συναίσθημα από τη γυναίκα, που δέχεται ενδοκολπικά αυτές τις κινήσεις, εάν ο άνδρας κορυφώνει μέσα στον κόλπο της.

Με την πλήρη ολοκλήρωση της οργασμικής εκσπερμάτισης του άνδρα επέρχεται μία γλυκιά χαλάρωση, σαν αίσθημα ανακούφισης και ηρεμίας. Πολύ γρήγορα ο άνδρας επανέρχεται και μέσα σε ελάχιστα λεπτά «ξεχνά» τη σεξουαλική του επαφή, αφού το πάθος και η έντασή του έχουν φύγει.

Ο οργασμός στον άνδρα έχει συνδεθεί ψυχολογικά με τη σεξουαλική του ικανοποίηση και καταξίωση και θεωρείται το καλό τέλος μιας έντονης σεξουαλικής επαφής. Η εκσπερμάτιση είναι το συμβολικό δώρο της ψυχικής έκστασης της ανδρικής κορύφωσης - ηδονής και η ποσότητα του σπέρματος δείχνει το αίσθημα ευχαρίστησης που εισέπραξε ο άνδρας τελειώνοντας...

Διαβάστε επίσης
Ο κύκλος ζωής του πέους. Σε ποια ηλικία μειώνεται το μέγεθος

Οι γυναίκες φτάνουν ευκολότερα σε οργασμό όταν… 

BEST OF NETWORK

Νέα Σμύρνη: Σοκάρουν οι καταγγελίες για τον 22χρονο σάτυρο - Δικάζεται τη Δευτέρα, η πιθανή ποινή

Ρεπορτάζ Newsbomb.gr: Ο «άθλος» της αποκατάστασης της Παναγίας των Παρισίων - Πότε θα ανοίξει ξανά

Στον Ινδικό Ωκεανό έπεσαν τα απομεινάρια του μεγαλύτερου πυραύλου της Κίνας

Στράτος Κωσταλάς στο Newsbomb.gr: «Στη Ρωσία δεν ασχολούνται με το '87, να υπάρξει νομική απάντηση»

Sputnik V: Ο «δούρειος ίππος» του Πούτιν για να διχάσει την Ε.Ε ή ένα ακόμη… εμβόλιο κατά του ιού;

Εορτολόγιο: Μεγάλη γιορτή! Ποιοι γιορτάζουν σήμερα Κυριακή 9 Μαΐου

Η νεαρή φοιτήτρια Ιατρικής που έχει δημιουργήσει μια διαφορετική «κοινότητα» στο Tik Tok

Άρση lockdown: Δείτε πότε ανοίγουν τα γυμναστήρια - Το χρονοδιάγραμμα της άρσης των μέτρων

Έγκλημα στο χοιροστάσιο: Η συζυγοκτονία που συγκλόνισε την Ελλάδα

Κινέζος πατέρας πούλησε το ανήλικο παιδί του για να πάει… διακοπές με τη νέα του σύζυγο (vid)

H Θεωρία της Κοίλης Γης: Είναι κούφια στο κέντρο και τι κρύβεται εκεί;

Γέννησε μέσα στο αεροπλάνο και δεν ήξερε καν πως ήταν έγκυος (vid)