ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΟΤΗΤΑ

Όσα λένε οι γοφοί της γυναίκας για την σεξουαλική της ζωή

Τελικά ίσως η Shakira να είχε δίκιο όταν τραγουδούσε το “Hips Don't Lie”! Και αυτό επειδή σύμφωνα με νέα έρευνα που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο Archives of Sexual Behavior, το πλάτος των γοφών μιας γυναίκας έχει σημαντική
Όσα λένε οι γοφοί της γυναίκας για την σεξουαλική της ζωή

Τελικά ίσως η Shakira να είχε δίκιο όταν τραγουδούσε το “Hips Don't Lie”! Και αυτό επειδή σύμφωνα με νέα έρευνα που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο Archives of Sexual Behavior, το πλάτος των γοφών μιας γυναίκας έχει σημαντική επίδραση στην σεξουαλική της συμπεριφορά.

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Leeds εξέτασαν τις περιπτώσεις συνολικά 148 γυναικών ηλικίας μεταξύ 18 και 26 ετών. Αρχικά μέτρησαν το πλάτος των γοφών (ισχίων) κάθε γυναίκας. Αυτό ορίζεται ως η απόσταση μεταξύ των άνω εξωτερικών άκρων των οστών της λεκάνης.

Στη συνέχεια κάθε γυναίκα συμπλήρωσε ένα ερωτηματολόγιο σχετικά με το σεξουαλικό της ιστορικό, συμπεριλαμβανομένων της ηλικίας που έκανε για πρώτη φορά σεξ, του αριθμού των ερωτικών της συντρόφων, καθώς και τις πιο σημαντικές ερωτικές σχέσεις που είχε στην ζωή της. Μέτρησαν επίσης μέσης- ισχίων τους , το οποίο η προηγούμενη έρευνα θεωρείται ένα κρίσιμο μέτρο της γυναικείας ελκυστικότητας .

Οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι το πλάτος των γοφών συσχετίζεται με το συνολικό αριθμό των σεξουαλικών συντρόφων, τον αριθμό των σεξουαλικών συντρόφων που ήταν για μία νύχτα (one-night stands), και τον αριθμό των σεξουαλικών συντρόφων ανά έτος σεξουαλικής δραστηριότητας.

Σύμφωνα με τους ερευνητές η μορφολογία των γοφών σε μια γυναίκα έχει άμεση σχέση με πιθανές επιπλοκές στον τοκετό. Υποστηρίζουν ότι η εξέλιξη του ανθρώπινου είδους οδήγησε τις γυναίκες που έχουν πιο στενούς γοφούς, να είναι -ασυνείδητα- πιο επιλεκτικές στις σεξουαλικές τους επαφές.

Διαβάστε επίσης:

Γιατί οι γυναίκες γκρινιάζουν περισσότερο από τους άντρες το πρωί

Ποια αυτοκινήτα θεωρούν "σέξι" οι γυναίκες;

Η απόκρυφη σεξουαλική φαντασίωση των γυναικών

Το πιο απλό "κόλπο" που τις κάνει... ακαταμάχητες