ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΟΤΗΤΑ

Τρεις επίμονοι μύθοι για το ανδρικό μόριο

Είναι ίσως το πιο... πολυσυζητημένο όργανο του ανδρικού σώματος, αυτό όμως δε σημαίνει ότι λείπουν οι λανθασμένες εντυπώσεις για αυτό.

Τρεις επίμονοι μύθοι για το ανδρικό μόριο

Δείτε τρεις κοινούς μύθους που δεν πρέπει να πιστέψετε.

1. Το μέγεθος των χεριών αναλογεί στο μέγεθος του πέους
Δεν υπάρχει κάποιος παράγοντας που να «προβλέπει» με ακρίβεια το μέγεθος του πέους. Πολυάριθμες μελέτες έχουν πραγματοποιηθεί προκειμένου να βρεθεί μια σχέση μεταξύ ύψους, παλάμης, ποδιών ή εθνικότητας με το μέγεθος του πέους, καμία όμως από αυτές δεν έχει καταλήξει σε κάποιο ασφαλές συμπέρασμα.

2. Το ανδρικό μόριο δεν μπορεί να υποστεί κάταγμα, επειδή δεν περιλαμβάνει οστά
Πράγματι δεν υπάρχουν οστά στο πέος, όμως μπορεί να υποστεί κάταγμα στους κυλινδρικούς άξονες που διοχετεύουν το αίμα στην περιοχή κατά τη στύση. Ένας τέτοιος τραυματισμός είναι αρκετά σπάνιος, επιβάλλει όμως την άμεση επίσκεψη στα επείγοντα.

3. Υπάρχει τρόπος να αυξηθεί το μέγεθος
Δεν υπάρχει τρόπος το πέος να γίνει μεγαλύτερο, υπάρχουν όμως τρόποι να φαίνεται μεγαλύτερο. Οι ειδικοί τονίζουν πως ό,τι κάνει καλό στην καρδιά κάνει καλό και στη σεξουαλική λειτουργία του άνδρα. Η διακοπή του καπνίσματος, η απώλεια βάρους, η γυμναστική και ο αποτελεσματικός έλεγχος της χοληστερόλης είναι μερικοί μόνο από τους παράγοντες που συμβάλλουν στην καλή λειτουργία του ανδρικού μορίου.

Διαβάστε επίσης:

Επτά πολύ περίεργες "αντιδράσεις" του ανδρικού μορίου
Σπυράκια στο πέος: γιατί εμφανίζονται και τι σημαίνουν
Τι "φανερώνει" το ανδρικό μόριο για την υγεία
Ο κύκλος ζωής του πέους. Σε ποια ηλικία μειώνεται το μέγεθος
Ό,τι χειρότερο μπορεί να συμβεί σε ένα... πέος